Hur tar man bort en rostfläck från en kniv?

Ständigt i kontakt med fukt är kökskniven mottaglig för rost. Oxidation bör avlägsnas så fort den visar sig så att rost inte tränger djupt in i materialet. Det kan skada kniven irreparabelt. Här är några tips på hur du enkelt tar bort rost från en kökskniv.

Praktiska tips för att ta bort rost från en kniv

Använd naturliga produkter för att ta bort rost

Det är inte alltid nödvändigt att använda kemikalier för att ta bort rost. Det är fullt möjligt att göra detta med naturprodukter som potatis, citron, vit vinäger och bakpulver.

  • Potatisen: bara skär potatisen på mitten, gnugga sedan bladet på kniven med halva potatisen. Stärkelse är ett utmärkt rostskyddsmedel. Efter att ha gnuggat bladet väl med potatisen, skölj med rent vatten och torka med en kökshandduk. Detta tips gäller även för gafflar eller skedar.
  • Citronen : fyll en burk med ren citronsaft, sänk ner knivbladet i den och låt verka i några minuter. Citronsyran tar bort rosten och återställer glansen till bladet.
  • de vit vinäger : det är lämpligt att värma den vita vinägern något för att optimera dess verkan ännu mer. Sedan är det bara att gnugga bladet på kniven med en trasa indränkt i vit vinäger. Kniven sköljs sedan med ljummet vatten och torkas med en trasa.
  • de bikarbonat : börja med att lösa bakpulver i lite vatten. Doppa kniven i detta vatten över natten, skölj sedan och torka.

Rengör envis rost

Ibland lossnar inte rost lätt. Andra metoder bör då användas.

  • Kärnan i terpentin: gnugga bara knivbladet med en linne indränkt i terpentin.
  • Vit vinäger med grovt salt: Vinägerns verkan är ännu mer effektiv när den blandas med salt. Det är bäst att värma vinägern något innan du tillsätter saltet. Denna blandning används sedan för att skrubba det rostiga bladet på kniven.