Hur väljer man rätt rengöringskvastar?

Ett brett utbud av kvastar finns för närvarande på marknaden. Syntetiska kvastar är bland de mest använda för rengöring. Men kvastar gjorda av naturliga fibrer är också mycket effektiva. Du behöver bara välja rätt modell beroende på dess användning. Här är all information du behöver för att göra ett välgrundat köp.

Hur väljer man sina kvastar och borstar?

Moppen

Moppen utmärker sig genom sin långa hårstrån. Bredden på borsten kan vara 40, 60, 80, 100, 130 eller 160 cm. Måtten ska väljas efter ytan som ska rengöras. Vanligtvis är formen på stödet rektangulär. Mopparna som kallas "saxmopp" har dock 2 V-formade stöd Dessa modeller rekommenderas mer för tvätt av stora ytor, speciellt i gymnastiksalar.

Mycket absorberande, moppen uppskattas av såväl proffs som privatpersoner. Detta hushållsredskap är också lätt att underhålla. Skölj bara av det i varmt vatten. För bästa resultat tvättas med blekmedel. Det finns flera typer av moppar på marknaden.

  • Moppen för att sopa

Denna modell består ofta av ett vikbart metallställ och bomullsfransar. Dess bredd varierar mellan 40 cm och 160 cm. Den ska väljas efter storleken på den yta som ska sopas.

  • Moppen för tvätt

Denna kvast har ett vikbart stöd och en pedal på vilken flikarna eller tryckfransarna är placerade. Dessa stöds av ett pressvridningssystem. Fickmoppen är en annan modell för tvätt. När det gäller modellen med kardborrestöd låter den dig sopa medan du tvättar ytan. Dess stöd är vanligtvis 40 eller 60 cm brett.

  • Mikrofibermoppen

Mikrofibermoppar har funnits på marknaden i flera år för att möta städbehoven hos proffs. De tvättar och sopar båda stora ytorna. Mikrofiberfransar anses prestera bättre än bomullsfransar eftersom deras fibrer är mycket absorberande. Dessutom fångar de lätt upp damm, vilket förhindrar återsuspension.

Kokoskvasten

Som namnet antyder, den kokoskvast har en borste gjord med naturliga kokosfibrer. Den har också ett långt handtag för enkel användning. Tack vare borstens bredd kan detta hushållsredskap rengöra ett stort område på kort tid. Den kan användas både inomhus och utomhus. Kokoskvasten används även inom industrin. Den tål fukt och eventuell krossning. Den är idealisk för att sopa ett trädäck.

Stickdammsugaren

Tack vare teknikutvecklingen har vissa tillverkare kunnat skapa stickdammsugaren, en kombination av kanistervakuumsystemet och den klassiska kvasten. Som ett resultat sugs dammet in och vandrar inte i rummet. Denna egenskap är särskilt intressant för personer som är benägna att luftvägsallergier. Stickdammsugaren är också effektiv eftersom den kan rengöra ett stort område på relativt kort tid. Slutligen ger det tillfredsställande resultat på alla typer av jord. Den är till och med lämplig för rengöring av mattor och mattor.

Före varje användning är det viktigt att ladda stavdammsugaren. Vanligtvis sträcker sig batteritiden från 20 till 50 minuter. När det gäller underhåll räcker det att tömma tanken regelbundet för att njuta av apparaten längre.

Den enda nackdelen med denna tekniska pärla är att den kommer till ganska branta priser. Lyckligtvis, med det breda utbudet i butiken, kan köparen tävla och hitta de bästa erbjudandena.

Gummiborsten

de gummikvast kännetecknas av en borste med korta borst. Det används mest i frisörsalonger. Faktum är att den effektivt tar bort hår och kroppshår tack vare sitt mjukgjorda material. Dessutom höjer dess fibrer inte damm, vilket gör rengöringen lättare. Gummiborsten är lämplig för inomhusrengöring. Det ger bra resultat på alla typer av jord. Den kan till och med användas för att damma av mattan eller mattorna. Beroende på användarens behov kan gummiborsten användas våt eller torr. Den har till och med möjlighet att torka våt jord med sin integrerade skrapa.

För kemtvätt fungerar gummikvasten som en traditionell kvast. Men för att tvätta med vatten, så här går du tillväga:

  1. Häll vatten blandat med rengöringsprodukten i en hink;
  2. Doppa kvasten i lösningen;
  3. Rengör golvet med kvasten, gnugga de smutsigaste delarna;
  4. Vänd på borsten för att ta bort smuts.

Efter flera användningar, när kvasten blir smutsig, kan den tvättas.

Kvasten med ½ huvud

de ½ huvudkvast har en nylon- eller borstborste. Tack vare sina mycket mjuka fibrer är den särskilt lämplig för inomhusbruk, speciellt på kakel. Efter sin passage lämnar den inga spår varken på möblerna eller på golvet. Detta tillbehör är idealiskt för att ta bort damm, eftersom det lätt klamrar sig fast vid sina fibrer.

Vetegräskvasten

de vetegräs kvast kännetecknas av sina korta hårstrån. Dessa är också väldigt svåra. De är lämpliga för djupt rena golv. För bästa resultat, använd denna modell med en mopp och rengöringsprodukt. Det rekommenderas starkt under större arbeten.

Menderns kvast

Denna kvast rekommenderas för att sopa grova ytor som uteplatsgolv eller trädgårdsgångar. Dess borste är gjord av resistenta material. Även om vägmoppen kan ge tillfredsställande resultat för rengöring av utomhusgolv, rekommenderas den inte för inomhusbruk. Dess hårda fibrer riskerar verkligen att repa beläggningarna. Dess främsta fördel är att den lovar en lång livslängd.

Kökskvastar

Kökskvastar kan kännas igen på deras tunnare huvuden. De är idealiska för att sopa hårda golv i vardagsrum.

Borsten

Detta är en liten handkvast. Den används främst för att damma av delar som är svåra att komma åt med en konventionell kvast.