Hur tar man bort ditt Facebook-konto permanent?

För att ge upp ett socialt nätverk som Facebook är två fall möjliga. Detta innebär att du avaktiverar ditt konto eller tar bort det permanent. Om det första fallet tillåter dig att återkomma till det senare vid en önskad och obestämd tidpunkt, leder det andra fallet till en definitiv avsägningsåtgärd.

Ta bort ditt facebookkonto permanent

Ta bort ditt Facebook-konto

I inaktiverar ett Facebook-konto är det möjligt att hämta den senare och använd den igen genom att helt enkelt återaktivera den. Å andra sidan, efter att ha raderat ett Facebook-konto permanent, är ingen återaktivering eller återställning av dess innehåll möjlig. De permanent radering av ett Facebook-konto är en åtgärd irreversibel.

Av en eller annan anledning vill ett stort antal människor för närvarande lämna detta sociala nätverk. Medan vissa kan nöja sig med att inaktivera sitt Facebook-konto, vill andra ha det. radera permanent. Som ett resultat erbjuder många webbplatser många lösningar varierande. De tillfredsställer inte alltid användarna, särskilt efter den policy som implementerats av Facebook för att avskräcka människor från deras begäran att ta bort deras konto.

Flera punkter att ta hänsyn till när du begär radering av ett Facebook-konto

Det är viktigt att ta hänsyn till följande punkter när du begär att ett konto raderas från Facebook:

  • Kontot blir raderas helt när Facebook har aktiverat den permanenta raderingen;
  • Raderingen av kontot med all data kommer att vara permanent;
  • Det är dock möjligt att kopiera informationen innan den definitiva raderingen av ett Facebook-konto, det räcker med ladda ner en kopia ;
  • Denna information förblir tillgänglig på detta sociala nätverk endast innan du skickar en begäran om att ta bort ett konto;
  • Skickade meddelanden kommer alltid att tas emot av vänner;
  • Det är fortfarande möjligt att hindra Facebook från att helt radera ett konto inom 14 dagar efter att en begäran om borttagning har skickats, anslut helt enkelt till kontot igen för att avbryta begäran som redan har skickats.

Ta bort ditt Facebook-konto permanent

Efter att ha skickat en förfrågan, a bekräftelsemail skickas alltid av Facebook-teamet för att uppmana folk att ändra sig och avstå från permanent radering av deras konto.