Hur städar man sin veranda?

Förutom att förstora huset, ger verandan ljus och ger en viss charm till hans hem. För att bevara dess estetik så länge som möjligt är regelbunden rengöring nödvändig. Det kan också underlättas med flera naturliga produkter. Här är alla våra praktiska tips att veta för att effektivt underhålla din veranda.

Underhåll din veranda för att hålla den ren

När ska du städa din veranda?

Underhåll och rengöring av verandan rekommenderas för att hålla den i originalskick så länge som möjligt och förhindra att den åldras för snabbt. Idealet är att tvätta det åtminstone två gånger om året för att ta bort smuts. Dessutom är det lämpligt att välja en dag som inte är för solig för rengöring. Observera att städning varierar beroende på bostadsort. Alltså för de som bor i Urban, rekommenderas att tvätta verandan Minst 4 gånger per år.

Det är bättre att tvätta verandan med naturliga produkter. Då och då a enkel sköljning med vatten, inifrån och ut, är nödvändigt för att ta bort skräp och kemiska avlagringar från varje hörn av strukturen. När rengöringen är klar är det lämpligt att utföra en avtorkning. Denna teknik låter också verandan torka så snabbt som möjligt.

Hur underhåller man taket och jalusierna på verandan?

Utsatt för dåligt väder, den tak verandan täcks lätt med skräp och fläckar. Därför måste den rengöras regelbundet. Att veta att denna del av strukturen är ömtålig och hala, är dess underhåll en hinderbana. Att klättra ovanför taket är riskabelt, det är att föredra att använda en trädgårdsslang med tryck för att ta bort smuts och lera.

Angående städning av rulljalusier taket måste du först bli av med löv och annat avfall med hjälp av en kvast. Tvätta sedan invändiga fönsterluckor med tvålvatten och en svamp. För att tvätta yttre delen, bör man vara försiktig så att man inte halkar och faller.

Hur tvättar man fönstren på verandan?

Rengöring av invändiga och utvändiga verandafönster kan göras utan att använda aggressiva produkter. Användningen avtvåligt vatten utgör alltså ett bra alternativ. Till skillnad från rengöringsmedel som finns i butik skadar inte tvålvatten glaskomponenter och är miljövänligt. Dessutom är det inte dyrt.

Hemgjorda tvättlösningar kan också användas. Vissa använder tidning, andra från Diskmedel eller citron juice.

För en grundlig rengöring, adoptera vit vinäger. Att betala ¼ glas av denna produkt i en hink med vatten. Blanda, låt stå några minuter och tvätta sedan. För att använda den måste du ta flera rena luddfria trasor, en svamp och en skrapa. Fönster tvättas enligt följande:

 1. Rengör fönsterkarmen;
 2. Damma av fönstren med en trasa;
 3. Sänk ner svampen i hinken, vrid ur, torka sedan av glaset uppifrån och ned och upprepa operationen;
 4. Ta en trasa, torka och torka glaset uppifrån och ned;
 5. Ta tag i en skrapa och skjut uppifrån och ned i en fast, jämn rörelse;
 6. Ta en trasa och torka av skrapan för att torka den och upprepa denna gest mellan två omgångar;
 7. Upprepa samma åtgärder i varje fönster.

Hur underhåller man skenorna på verandan?

Passagen avdammsugare är obligatorisk för städning skenor från verandan. Det underlättar damning av rälsen, vilket kan störa rutschbanornas korrekta funktion. Ta sedan några vit vinäger för ingående underhåll. Allierad med hushållet i huset, denna vätska utgör ett särskilt effektivt rengöringsmedel.

 1. Att blanda ihop 25 cl vinäger med 75 cl ljummet vatten.
 2. Ta sedan en Q-tips och dyka ner i förberedelserna.
 3. Skjut in bomullspinnen i urtagen på skenan för att ta bort all smuts.
 4. Byt bomullspinnen då och då.
 5. Upprepa denna gest tills skenorna är fria från smuts.

Hur tvättar man verandagolvet?

Huruvida, i dryck, i sten eller in golvplattor, tvätta verandagolvet med en mikrofibermopp indränkt i ljummet vatten räcker. För djuprengöring behöver du bikarbonat, av vit vinäger, från eteriska oljor ochVarmt vatten.

 1. Häll varmt vatten i en hink;
 2. Lägg till: 2 msk bikarbonat, 1 matsked vit vinäger och 3 msk eteriska oljor;
 3. Att blanda allt.

Gå sedan till tvätt:

 1. Ta en mopp och kasta dig ner i hinken;
 2. Vrid sedan förbi på marken;
 3. Byt ut vattnet i hinken då och då;
 4. Upprepa operationen tills golvet är rent;
 5. Torka av med en ren trasa för att torka golvet.

Hur tvättar du rännorna på din veranda ordentligt?

Rännor kräver också minimalt underhåll. För att göra detta är det nödvändigt att ta bort lövverk och skräp som fastnat i det med hjälp av en teleskopisk kvast. I händelse av att vattenröret är blockerat, häll citron juice eller vit vinäger i röret. Låt stå för klockan två Var hela dagen så att produkten träder i kraft. Upprepa operationen tills den är avblockerad.

För fester i aluminium, att blanda ihop 2 matskedar bakpulver och 1 matsked vatten. Med en svamp indränkt i preparatet, gnugga aluminiumytan och torka sedan med en ren trasa.

Hur bibehåller man strukturen på en veranda?

Tvätta strukturen på en veranda görs enligt materia som den är gjord av.

 • För strukturer i glas, användningen avtvåligt vatten rekommenderas. Detta får taket att glänsa och låter solljus tränga in i detta utrymme. Användning av kemikalier kan skada växterna runt verandan.
 • För strukturer i aluminium, är det bäst att tvätta dem med hjälp av Diskmedel. För att göra detta, häll några droppar i ljummet vatten och blanda preparatet. Doppa en svamp i vätskan och gnugga aluminiumytan. Vid sköljning, använd ljummet vatten och börja på toppen.
 • För material i dryck, kemikalier rekommenderas inte. Eftersom trä är ett ömtåligt material måste man också se till att inte vidröra strukturen med produkten för att tvätta fönstren. Rengöring med vatten räcker.