Så tvättar du din termos: 4 praktiska tips

Oavsett om du är på kontoret, hemma eller på resa är termosen ett utmärkt sätt att hålla ditt te eller kaffe varmt. Men föroreningar ackumuleras när det används, så det är nödvändigt att rengöra det väl. Alla våra effektiva tips för att tvätta din termos ordentligt.

Rengör din termos väl

Rengör termosen med bakpulver

I allmänhet varierar rengöringslösningarna beroende på grad av smuts från termosen. Att undvika obehagliga lukter såväl som kalkavlagringar på botten av en isolerad flaska är lösningen att tvätta den med en bakpulverlösning efter varje användning. För att tvätta din termos väl måste du:

 1. Häll 1 till 2 matskedar bakpulver i den isolerade flaskan.
 2. Fyll medVarmt vatten och stäng locket.
 3. Skaka flaskan.
 4. Låt lösningen verka i minst 1 timme.
 5. Skölj av med ljummet vatten och låt sedan den isolerade flaskan torka.

Den bikarbonatbaserade metoden ger två fördelar: förutom ta bort orenheter, det tillåtereliminera lukter längst ner på termosen.

En annan bakpulverteknik är effektiv för att bli av med lukt från behållaren:

 1. Blanda ett halvt glas bakpulver med 250 ml kallt vatten.
 2. Efter att blandningen har skakas, låt lösningen verka i ungefär en halvtimme innan du utför upprepad sköljning.
 3. Upprepa samma process om termosen innehåller forma.
 4. Ett glas bakpulver blandat med en halv liter kallt vatten rekommenderas om termosens kapacitet är större än 1 liter.

Om nödvändigt, a bakpulver kan ersätta bakpulver.

Underhåll din isolerade flaska med en borste

de rengöring med en borste är en av de enklaste metoderna för att ta bort synliga föroreningar från vakuumflaskan. Även kallad flaskborste, bör borsten som används för detta ändamål ha vissa egenskaper som gör att avfallet kan rengöras perfekt.

För standardlängder, det måste handla om en trettio centimeter. När det gäller materialet, en borste i mjukt gummi är idealisk för att inte lämna spår i den isolerade flaskan. Rengöring består av hällning Diskmedel och lite vatten i termosen innan du gnuggar, försöker nå de delar där avfallet går.

Använd vit vinäger för att ta loss din termos

Om termosen har Bruna fläckar på grund av te eller Kaffe, det är möjligt att ta bort dem med vit vinäger. För att göra detta är det nödvändigt att:
 1. Blandaljummet vatten och Vit vinäger.
 2. Att betala denna blandningi den isolerade flaskan.
 3. Låt agera a liten timme innan du kan skölja med rent vatten.
 4. Torka och ventilera behållarenutomhus innan du sätter på locket igen, om a lukten av vinäger kvarstår är det nödvändigt att skölja noggrant.

Dagliga åtgärder för en ren termos

För att undvikaansamling av smuts eller fläckar brunaktig i sin termos varje dag, den bästa metoden är att skölj med vatten så snart som möjligt efter användning. Det är bättre att användavarmt eller ljummet vatten.

Var noga med att inte lämna din termos nedsänkt i vatten för länge. När flaskan har sköljts måste den vara det torka med en trasa för att ta bort så mycket vatten som möjligt då lämna det öppet för att ta bort all fukt.