Hur reder man ut ett halsband eller en kedja?

Kedjor och halsband tenderar att trassla ihop sig snabbt och bilda knutar som är svåra att ta på sig. Den mest tålmodiga kommer att lyckas lösa upp en kedja utan att stressa. Andra kan dock använda följande tips för att komma dit snabbare.

Knutar på trassliga halsband

Talkpulver för att lossa en kedja

Det finns flera sätt att lösa upp en kedja. I vissa fall en liten dos av tålamod att komma dit ganska snabbt, kom ihåg detdet är ingen idé att dra i kedjan, vilket bara riskerar att stärka knutarna. Tyvärr kan detta inte vara tillräckligt beroende på komplexiteten hos de bildade noderna.

de talk kommer sannolikt att underlätta reda ut en kedja. För att göra detta, bara strö talk på krullen att ångra. Pulvret hjälper till att separera knutarna genom att fungera som smörjmedel på juvelen. Allt som återstår är att dra med delikatess på kedjan eftersom knutarna lättare lossnar. Vi kan hjälpa en tandpetare mycket bra för att skilja knutarna. Skölj smyckena med rent vatten för att ta bort talken och återställa den till sin vanliga glans. Torka den väl med en ren, mjuk trasa.

Olja för att lösa upp en kedja

För att lösa upp en kedja bör du använda olivolja. Denna teknik är effektiv för att reda ut en stål- eller silversmycken särskilt trassligt. Det är dock mer lämpat för lösa mesh smycken eftersom olivolja främjar kedjans naturliga rörlighet. Som sådan räcker det att gå tillväga enligt följande:

  1. Placera kedjan i handflatan;
  2. Häll lite olivolja på nätet;
  3. Ta några minuter att massera juvelen, men utan någon speciell gest att utföra.

Knutarna kommer att ha försvunnit som genom ett trollslag.

Säkerhetsnålar för att ta bort en knut

För mycket snäva knutar är lösgöringsoperationen mer komplex utan användning av olja. I det här fallet kan vilken typ av olja som helst göra susen.

  1. Applicera några droppar på noden med en trasa;
  2. Att låta göra;
  3. Använda sig av två säkerhetsnålar Var två nålar att lösa upp knutar med att börja med att sätta in dem i mitten av knuten;
  4. Sprid försiktigt ut knuten med en av tapparna för att lossa de blockerade länkarna.

För att lyckas med denna metod måste du öppet kedjelås och fortsätt med att börja med knutarna nära ändarna av juvelen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found