Hur gör man malbollar själv?

När de väl har installerats ordentligt i garderober kan klädfjärilar snabbt bli ett problem, eftersom de kan förstöra dem. Förutom den första och andra generationens kemiska metoder som ofta är giftiga och farliga, är naturliga lösningar också effektiva för att hålla dem borta. Översikt.

DIY: malkula

Naturliga lösningar för att hålla nattfjärilar borta

Flera alternativ till kemikalier kan göras för att stöta bort nattfjärilar.

 • Lavendel

De lavendel- är känd för att skrämma bort nattfjärilar. Allt som krävs klippa blommor att göra buketter att fästa med en resår. De kan också läggas i en strumpa och sedan placeras i garderober och garderober.

 • Laurel

De lagerblad är särskilt effektiva för att stöta bort mal. Dessa insekter kommer inte närma sig så snart de luktar bladen.

 • Kastanjer och timjan

Lukten av kastanjer och timjan håller nattfjärilar borta. Du behöver bara samla löv och/eller blommor för att göra en bukett och placera dem sedan i skåpen.

 • Apelsin och kryddnejlika

Ta en orange och plantera där kryddnejlika innan du lägger den i skåpen för att hålla nattfjärilar borta. Det kan också räcka med några kryddnejlika i en kopp eller i en skål.

 • Mynta

Ett gäng löv mynta eller några droppareterisk olja på småsten kommer effektivt att stöta bort nattfjärilar.

 • Cederträ

Kulorna, de små påsarna, tallrikarna av cederträ eller dekorativa cederträ föremål placerade i ett skåp håller nattfjärilar borta.

 • De andra lösningarna

Grenar av kamfer, den'kamferalkohol, den'citronskal, den lakan Var eukalyptus eterisk olja och den Marseilles tvål i block eller i spån avvisar malar.

Skapa malkulor

Kommersiella kemiska malkulor är ofta en del av pyretroidfamiljen. Tidigare bestod de av paradiklorbensen eller naftalen, komponenter som nu är förbjudna på grund av deras toxicitet för miljön, människor och djur. I synnerhet orsakar de obehag eller cancer. Det är bättre att bli av (på återvinningscentralen) med malkulor som är från före 2008.

För design naturliga och säkra mal-säkra småsten för hälsan är det nödvändigt:

 1. Lägg lera i en kopp rosa och lera Vit ;
 2. Blöt med varmt vatten för att få en tjock pasta som kan formas med fingrarna;
 3. Lägg de vältorkade bollarna i en träbehållare innan du häller droppar av Atlas cederolja över dem.

Gör kläder malpåsar

Skapa en bomullsbunt och lägg en droppe aveterisk olja av cederträ, pepparmynta eller eukalyptus kommer att hålla nattfjärilar borta. Av hydrofil bomull, eteriska oljor, 6 stycken strängar eller 6 band, 6 tygpåsar är nödvändiga. För att göra påsarna själv, bara skär ut rektanglar av fin bomull, sy dem sedan ihop eller sy ihop dem.

 1. Lossa 6 stycken bomull och gör sedan bollar av dem.
 2. Att betala 5 droppar eterisk olja på varje bomullstuss, fördela dem väl.
 3. Skjut in var och en av bollarna i en påse och stäng med ett knytband.
 4. Placera påsarna i skåpen.

Kemiska malavstötande medel

De första generationens malkontrolllösningar är baserade på malpåse är farliga. I de som sägs vara andra generationen har naftalen ersatts av paradiklorbensen, ett petroleumderivat. Insekticider av organofosfatfamiljen som finns i kommersiellt tillgängliga malkulor och blodplättar är nervämnen.

Uppdatering om nattfjärilar

Malar är parasitiska insekter som inte direkt angriper kläder. Verkligen, det är äggen som är problemet, eftersom larverna nappar på vävnaden efter mat och använder den för att skapa en kokong. Dessa djur tar upp bostad i kuddar, den kläder, den kuddar, madrasser, mattor, ylle, etc. Larverna förvandlas till ofarliga fjärilar när de är vuxna.

Malfälla installatör för textilier

de textil malfälla är en metod som inte skadar hälsan eller andra insekter. Den är infunderad med ett könshormon som oundvikligen kommer att locka malar att hålla sig till fällan. Antalet fångade insekter avgör graden av angrepp. Dessutom kommer de fångade malarna inte längre att säkerställa reproduktionen och hela kolonin kommer att försvinna, på grund av bristen på manliga insekter. Mikrogetingar är effektiva vid en större invasion. Dessa parasiter livnär sig på ägg från nattfjärilar och säljs kommersiellt.

Begränsa nattfjärilar

Som en del av kampen mot malar, istället för att jaga bort dem, är det bättre börja med att begränsa de faktorer som gynnar deras installation.

Följande förebyggande åtgärder är enkla och effektiva:

 • Rengör skåpen noggrant angripna och de nära dem, tvätta sedan kläderna.
 • Tvätta kläder och lufta regelbundet skåpen.
 • Infört myggnät på fönster för att förhindra att mal kommer in utifrån.
 • Täta sprickor och sprickor i skiljeväggar och rena mellanliggande eller dolda områden (sänkta tak, falska golv eller dubbla skiljeväggar).

För att hålla nattfjärilar borta bör du:

 • Förvara endast rent, struket linne i skåpen placerade i skyddsrum. vattentäta överdrag om nödvändigt. Observera att varm strykning är dödlig för larverna.
 • Parfymera tvätten med torra klasar av woodruff.
 • Skapa ett potpurri.
 • Packa försiktigt in oanvända kläder lufttäta skyddsöverdrag rengöras i slutet av sommaren för vintern och vice versa.

Bekämpa matfjärilar

De matfjärilar eller nattfjärilar ser ut som nattfjärilar och är nästan en tum. De jagar glupskt frön, av spannmål, till ris, av pasta, till mysli, av torkade frukter, av kex, till choklad, torrt djurfoder osv. De lägger sina ägg i mat, men även i skåp, takhörn, gångjärn, mellan burkar eller flaskor och deras lock osv. Vid kläckning, vita maggots kapabla att borra plast, kartong och aluminium visas.

Så snart de inträffar är det bäst att:

 • Kasta öppnade matburkar i en hermetiskt försluten soppåse;
 • Passera dammsugaren i skåpen en gång tömda, passera sedan en svamp indränkt i blekmedel eller använd en ångtvätt;
 • Spraya förvaring med en insekticid i form av en automatisk aerosol som förstör nattfjärilar i alla stadier av deras utveckling (ägg, larv, vuxen);
 • Förvara matprodukter i hermetiskt slutna lådor.

För att stöta bort mal, använd koppar fyllda med lavendel-, av kryddnejlika eller från lagerblad eller till och med eteriska oljor är effektivt. Innan dessa insekter börjar invasionen, bättre använda ett skadedjursföretag.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found