Rengör halmmöbler ordentligt

Halmmöbler tenderar att bli smutsiga snabbt med tiden, speciellt om de är ute. Faktum är att dammet som klänger på dem färgar deras färg och den dagliga rengöringen blir snabbt otillräcklig. Flera knep med naturliga ingredienser är effektiva för att damma av dem, återställa deras glans och rengöra dem.

Rengör dina halmmöbler

Rengör ett halmskåp

Att rengöra en halmstol är relativt enkelt. Det kräver faktiskt bara:

 • A mjuk borste
 • a dammsugare
 • Av'vatten
 • Av'ammoniak
För att rengöra ordentligt, borsta först den skamfilade delen, sedan suga sätet. a damning att använda en dammsugare och en mjuk borste är nödvändigt innan du rengör en halmstol.
 • Tvätta sugröret med vatten och torka sedan

Även om halmen på stolarna är vattentät, hon gillar inte fukt konstant. Framgångsrik tvätt inkluderar snabb torkning. Det är nödvändigt förbered en hink med ljummet vatten innehållande en matsked avammoniak, tvätta sedan sugröret med en mjuk nylonborste. När stolen har sköljts med kallt vatten ska den lutas och sedan lämnas att lufttorka och i solen. Observera att torkning kan ta två till tre dagar. Stolen ska förvaras i ett ventilerat rum på kvällen och sedan tas ut på morgonen.

 • Ta bort unken lukt

a blandning av 10 cl 90 ° alkohol och 5 droppar eterisk olja av pepparmynta är effektivt för att ta bort unken dofter. När sugröret är rent och torrt behöver du bara spraya denna lösning 20 cm bort utan att blötlägga stolen. Låt torka i en ventilerad plats, skyddad från solen.

Skyddar halmmöbler

Ett halmskåp bör rengöras ungefär varannan månad efter att ha dammats ordentligt. Ansök från sötmandelolja på ytan med en borste kommer att skydda sugröret. a mjuk, luddfri trasa rekommenderas för avtorkning. Lämna stolen i solen en hel dag innan passera en mikrofiberduk är nödvändigt. Observera attLinfröolja halmen mörknar med tiden och tenderar att bli klibbig.

Rengör ett halmskåp med sodakristaller

En mix avvarmt vatten med klivatten eller sodakristaller är effektivt för att rengöra halmmöbler. Receptet på klivatten är relativt enkelt.

 1. Att koka (i 25 minuter) 1 kg kli i 6 liter vatten, låt sedan svalna.
 2. Efter filtrering, y tillsätt 1 sked ammoniak för varje liter.
 3. Därefter räcker det med passera en impregnerad svamp på väggen av denna lösning, skölj och torka. DE'citronvatten (2 matskedar per liter) är också effektivt.

För renovera ett skamfilat halmskåp, en trasa indränkt blandning av kallt vatten och 4 matskedar väteperoxid är tillräckligt. En annan metod är att använda en blandning av en matsked lacknafta och ett halvt glas linfröolja. För att skina, torka av en trasa impregnerad med linolja över hela ytan. a fuktig tvätt med ammoniak halvt utspädd kommer effektivt att ta bort mögliga fläckar, medan lack kommer att skydda den.

Citrontricket för att nyktra upp halmmöbler

de citron- är en särskilt effektiv naturlig lösning för att damma, rengöra och återställa glans till halmmöbler. Helt enkelt:

 1. Gå utmöbler i trädgården;
 2. Ta citron juice ;
 3. Doppa en pensel i juicen;
 4. Gnugga försiktigt möblerna.

Denna metod gör det möjligt att rengöra halmmöbler enkelt, snabbt och perfekt, oavsett om det är bänkar, fåtöljer, gamla korgar eller stolar. Citronens syra rengör effektivt detta material utan att angripa det. Dess sura pH tar faktiskt bort fläckar på sätena. Observera att du måste gnugga i riktning mot halmen för att undvika att skada möblerna. När den torkar i skuggan kommer den att återfå sin fulla glans.

Måla halmmöbler för att få dem att se vackra ut

Att måla halmmöbler är en effektiv lösning för honom ge en andra ungdom. Trähalmstolar lider faktiskt ofta av en rustik eller lite daterad bild. Observera att mulching kan också målas om. Innan du återvinner en trämöbel är det bättre att ha tidningspapper eller en presenning på golvet för att undvika att den smutsar ner under operationen.

Förbereda stolen för ommålning:

 1. Ta bort spår av lack, smuts eller färg på trästolen.
 2. Med en borste, applicera en produkt designad för kommersiellt tillgänglig strippning eller bättre, slipa stödet med en elektrisk slipmaskin eller sandpapper.
 3. Ta bort alla spår av färg med hjälp av en gipskniv för attfå den råaste och renaste ytan som möjligt.
 4. Att rengöra stolen med Marseille-tvål för att slutföra intervjun.
Tänk på att för att rengöra sugröret borsten som används måste vara mjuk och nå de små mellanrummen där dammet lägger sig.

Målar en stol med halmsits

De anpassning av en stol ger ett brett urval när det gäller färger för att matcha dekorationen. A akrylfärg kommer att hålla perfekt över tiden. För att det sista skiktet ska dra nytta av bättre grepp rekommenderas det att lägga ett underlag. Detta steg är dock valfritt om virket är tillräckligt rått och väl förberett. De som föredrar skåpet för att behålla en trälook kommer bara att använda en fläck, eftersom denna mindre täckande finish avslöjar den primära aspekten.

 1. Borra spikar för att höj benen på stolen är användbart för att förhindra att färg droppar.
 2. Använda en borsta för måla i riktning mot träets ådring rekommenderas för att lätt nå små skrymslen och vrår.
 3. För att måla sugröret, ett underlag är viktigt så att färgen lätt kan hålla sig. Akrylsprayfärg är lämplig.
 4. Vilken färg du än väljer, den träram måste vara perfekt skyddade för att undvika projektionsolyckor. Att bära skyddsglasögon eller en mask är nödvändigt för att använda en sprayfärg.
 5. Åtminstone två lager färg bör appliceras eftersom stolsitsen används ofta.
 6. För att nå mellanrum och svåråtkomliga områden är det bättre använd en rund borste.

Stadierna av efterbehandling :

 1. När färgen är tillräckligt torr, arbetet måste konsolideras så att det kommer att stå sig genom tiderna.
 2. Vilken färg du än använder, smeta stolens olika delar med en skyddslack för att skydda mot yttre aggressioner och upprepad friktion.

Olika typer av lack finns på marknaden: lätt tonade eller färglösa, med en matt eller blank yta, etc. När dessa steg noggrant har genomförts återfår de mulchade trästolarna sin glans till en lägre kostnad.