Hur använder man en ångtvätt korrekt?

Ekonomisk, ekologisk, multifunktionell…. Ångtvättaren har inte slutat övertyga sina användare. Tack vare alla dess fördelar ligger denna tekniska juvel långt före den traditionella dammsugaren. Enheten kan ge överraskande resultat. Korrekt användning av materialet säkerställer också dess långa livslängd. Hur man fortsätter ?

Använd din ångtvätt

Allt du behöver veta om ångtvättaren

Ångtvättaren är en teknisk skicklighet som utnyttjar fördelarna med vattenånga för att göra det till ett utmärkt rengöringsmedel. När den värms upp till cirka 120 ° C omvandlar enheten vätska till ånga. Beroende på användarens behov kan överföringshastigheten gå upp till 170 km/h.

Denna rengöringsanordning är lätt att använda. För att dra nytta av dess fördelar och säkerställa dess hållbarhet, rekommenderas att följa varje steg noggrant:

 1. häller vatten i tanken.
 2. Koppla in rengöringsmedlet.
 3. Tryck på knappen som aktiverar uppvärmningen av motstånden.
 4. När enheten indikerar att den är klar, sätt på munstycket. Det senare varierar beroende på vilken rengöring som ska utföras.
 5. När den är klar städningen kan börja.

För att rengöra mattor och mattor

Inom handeln, speciella mattvättare erbjuds. De är mycket effektiva på såväl mattor som stora mattor. Till skillnad från andra rengöringsmedel, kräver dessa modeller inte nödvändigtvis en hög temperatur för att tvätta dessa beläggningar. De flesta av dessa enheter har en mångsidigt läge som gör att du kan rengöra olika typer av ytor. Du måste förstkontrollera om maskinen erbjuder vakuumläge. Det sistnämnda är faktiskt effektivare för att ta bort damm och andra föroreningar som har samlats på mattan eller mattan.

 • En renare med dammsugare

Det mest praktiska och snabbaste är Matt-rengöring och mattor av en ångtvätt med vakuumläge. För att utföra denna fantastiska rengöring, föredra soliga dagar, speciellt för stora beläggningar.

 1. Börja med lägga undan alla möbler och föremål placerade på mattan.
 2. Fyll vattentanken.
 3. Slå på uppvärmningen av vätskan så att den omvandlas till ånga.
 4. När omvandlingen är klar skickas en varning. Användaren kan då ställ in maskinläge så att hon kan tillgodose sina behov;
 5. Välj denalternativ som sprutar ut så lite vatten som möjligt för att undvika blötläggning av mattan;
 6. Vissa enheter har också olika lägen beroende på ytan. I det här fallet "bräckligt" läge rekommenderas;
 7. Aktivera nu förångning.

För att spara tid, gå från vänster till höger följer en mycket vertikal väg. Gå aldrig tillbaka till en del som redan har rengjorts för att undvika rengöring av de redan rena delarna. Det rekommenderas attöppna fönsters så att mattan eller mattan torkar snabbare.

 • En renare utan dammsugare

Om den inte har dammsugningsfunktionen kan ångtvättaren fortfarande tvätta mattan eller mattan. Operationen kommer bara att ta längre tid.

 1. Använd en vanlig dammsugare för att ta bort damm och annan smuts.
 2. Lägg den ångrenare vindruta, är det viktigt för rester av rester som inte avlägsnas av dammsugaren. Det förhindrar också direktkontakt av beläggningen med ånga.

Efter denna förberedelse, upprepa samma åtgärder med en ångtvätt med dammsugare. Glöm inte att ställa in enheten i "bräckligt" läge.

Använd en ångtvätt för att desinficera madrassen

Ångtvättaren gör underverk även med kvalsterangripna madrasser. Tack vare den starka värmen den avger, eliminerar denna maskin enkelt dessa parasiter. Att använda en ångtvätt på madrassen rekommenderas till och med för personer med allergier. För att utföra denna desinfestation, här är instruktionerna att följa:

 1. Börja med vakuum för att ta bort damm och annan smuts. Detta förhindrar också att föroreningar kommer in i rengöringsmedlets inre som avger ånga.
 2. Använd vindrutan för att förhindra att enheten kommer i direkt kontakt med madrassen.
 3. Välj också läge som sprutar ut lite vatten för att undvika att vattna madrassen. Trycket kl 3 barer är idealiskt.
 4. Gå över alla ytor och hoppa inte över någon del. Var också uppmärksam på hörnen, fållarna och sömmarna. De insekter och den parasiter i allmänhet ta sin tillflykt till dessa delar.
 5. Att torka i timmar. Madrassen ska helst täckas med ett lakan först när den är torr.

För att rengöra köksgolvet

Ångtvättaren finns under olika former : kompakt, kvast och släde. Valet kommer att göras beroende på vilken yta som ska rengöras. Ångtvättaren gör underverk på köksgolv. Resultatet är ännu mer tillfredsställande på kakel och förglasade golv. Dock måste man vara försiktig pga vissa golvbeläggningar är inte resistenta Vid telefonen. För att tvätta ett laminatgolv, till exempel, rekommenderas att göra ett test på en liten del i förväg.

Kvasten ångtvätt är den idealiska utrustningen för att underhålla golvet. Släden kan också göra susen. För bästa resultat, här är stegen att följa:

 1. Börja med sopa köket Var att dammsuga.
 2. Placera tampongen innan du kopplar in maskinen. Du måste vara vaksam, eftersom omvändning av detta steg kan orsaka brännskador.
 3. När'enheten är klar, dvs när varningslampan tänds för att varna att vattnet omvandlas till ånga, börja skanna.
 4. Skjut först enheten framåt, för att skicka ångan och lossa resterna av föroreningar på golvet. Gå sedan tillbaka, följ samma väg för att samla dem.
 5. De hörn inte nås av kvasten ångtvättaren kan vara rengöras med munstycket.
 6. När dynan är täckt med smuts bör den bytas ut. Alltid koppla ur enheten för att undvika elektriska stötar.
 7. Efter att alla delar har rengjorts, vänta tills golvet torkat. Annars, passera a svabb för att påskynda torkningen.

Efter varje användning, vänta tills enheten har svalnat och ta bort dynan från enheten. Detta våta element måste tas bort för att förhindra att rengöringsmedlet försämras. Likaså är det viktigt att tömma vattentanken.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found