Hur reparerar man en trasig jacka själv?

En trasig pufferjacka ser inte bra ut. Och i allmänhet är priset på detta plagg ganska dyrt. För att slippa köpa en ny går det bra att själv utföra en liten reparation vid rivning. Här är några tips som hjälper dig att snabbt reparera en dunjacka innan dess stoppning försvinner och den töms.

Reparera en dunjacka

Fixa läpparna på en tår på en dunjacka

I allmänhet är materialet i designen av dunjackorna mycket fint och nästan omöjligt att sy. Den enda lösningen för att avhjälpa rivningen är att stryka på. Efter att ha satt tillbaka stoppningen på dunjackan på plats, här är några lösningar som gör att du kan fästa revans läppar:

Använd påstrykningspulver

Denna operation utförs enligt följande:

  1. Erhålla påstrykningspulver i sybehör eller på Internet;
  2. Hitta ett tyg som liknar dunjackan;
  3. Strö det område som ska behandlas med smältbart pulver;
  4. Placera tyget över det sprinklade området;
  5. Lägg en trasa på det drabbade området innan du för strykjärnet över dunjackan för att inte skada den ytterligare;
  6. Tyget tar bara några sekunder att fästa på jackan tack vare värmen från strykjärnet.

Använd självhäftande Mylar

Mylar är en typ av klistermärke som vanligtvis används på skadade drakesegel. Den kan också användas för att reparera en dunjacka. Denna produkt är mycket solid och dessutom har den egenskapen att vara transparent. Mylar finns i butiker som är specialiserade på marknadsföring av drakar eller även på Internet. För att använda den behöver du bara fästa den på den trasiga delen.

Använd självhäftande spinnakerduk

Självhäftande spinnakerduk är ett slags självhäftande tygtejp. Det används vanligtvis för att reparera båt segel hakar. Detta tyg säljs på rulle och finns i olika färger. Dessutom är den stark och ganska flexibel på samma gång. Denna produkt kan hittas i specialiserade järnaffärer eller på Internet. Allt du behöver göra är att sticka spinnakertyget direkt på revan i dunjackan så är du klar.

Använda duck tejp

Även kallad "duct tape", ankband är en flexibel och bred självhäftande tejp som förstärks av en sammanblandning av nät eller nät som motståndskraftig mot fukt. För att använda den, sätt bara in den under revan och limma den genom att stänga läpparna på denna tår ovanför. Ducktejpburken finns i heminredningsbutiker.

Vad ska jag göra om vadderingen på en dunjacka kommer ut genom sömmen?

I händelse av att dun, fjädrar eller syntetfibrer i en dunjacka läcker ut vid sömmen kan problemet lösas helt enkelt med klarlack eller lack. Operationen innebär att färglös lack passerar eller sprayas lack på de defekta sömmarna.