Hur rengör man silversmycken ordentligt?

Ringar, armband, örhängen, halsband, hängen eller silverkedjor, utsmyckade eller inte, tenderar alltid att fläcka, oxidera, svartna och till och med bli repad med tiden. Men några enkla, snabba, ekonomiska och framför allt effektiva tips kan återställa silversmycken till sin glans.

Rengör dina silversmycken

Att veta hur man känner igen en silverjuvel

Innan du börjar rengöra silversmycken är det bäst att vet om det senare är detverkligen i pengar eller inte. här är några tester som gör det möjligt att säkerställa:

 • Ett silversmycke eller mynt har vanligtvis en stansa. Det är faktiskt ofta pengar autentiserad med siffror (800, 900 Var 925), a kvicksilverhuvud eller a chef för Minerva. Det är bättre att att verifiera om juvelen som ska rengöras har någon.
 • Pengar är en metall som är inte magnetiskdärför reagerar den inte på magneten. Annars är smyckena inte silver.
 • I kontakt med a äkta silvermynt, a isbiten smälter ganska snabbt. Detta test visar sig vara det lämpligaste och mest tillförlitliga.

Du borde veta det rostfritt stål, som liknar silver, mörknar eller bleknar aldrig.

De olika teknikerna som gör att du själv kan rengöra silversmycken

För silversmycken prydd med stenar, det är bättre att gnugga dem försiktigt för att inte skada den senare, speciellt när du använder ett verktyg som t.ex tandborste. här är Produkter används vanligtvis för rengöring av silversmycken:

 • Bikarbonat

A fuktad tandborste med en bakpulverlösning och D'ljummet vatten är ett verktyg som låter dig rengöra silversmycken perfekt. Efter att ha haft gnuggade smycken med denna lösning, är det nödvändigt att skölj rent vatten, då putsa dem använder en Sämskskinn.

 • vit vinäger

Häll en tillräcklig mängd vit vinäger, eller alkoholvinäger, i en behållare för attdoppa juvelen i den i silver att rengöra. Sen bara vänta två dagar innan du tar bort juvelen från lösningen oche skölj den med rent vatten för ett optimalt resultat.

 • Citronen

Gnid a tandborste indränkt i citronsaft på ett silversmycke kan också rengöras. a sköljning med klart vatten och en putsning med en Sämskskinn Var mjuk duk behövs i slutet.

Det är också möjligt att återställa lyster till en silverjuvel genom blötlägg den i en skål med citron-lime soda i ungefär en timme. En sköljning med klart vatten, en bra torkning och uppenbarligen a polera med en mjuk trasa råda därefter.

 • Tandkräm

Skrubba silversmyckena med en mjuktandborste med en hasselnöt tandkräm. Samtidigt, Skölj noggrant med klart vatten. En noggrann polering med en mjuk trasa kommer att slutföra rengöringen.

 • Saltat vatten

Blöta silversmycken i en saltvattenlösning minst en gång om året i 15 till 20 sekunder gör att de kan rengöras och underhållas på rätt sätt. Det räcker då att låta dem vara på ett par ögonblick aluminiumfolie. Den senare har rollen som behålla sin oxidation. Gnid in dem med hushållspapper för att glänsa dem.

En annan teknik som använder samma ingredienser är att slå in smyckena i aluminiumfolie med grovt salt, placera sedan allt i en behållare fylld med kokande vatten i 10 minuter. Det kommer bara att lämnas åt skölj smycken med klart vatten innan polera dem med en mjuk trasa för att slutföra operationen. Observera att denna process inte rekommenderas för silversmycken prydda med ädelstenar. Å andra sidan är det så mycket effektiv för kraftigt oxiderade silversmycken eller som har blivit lila svart.

 • 70° alkohol

Denna process är idealisk för silversmycken prydda med ädelstenar.

Blötlägg in smyckenatvåligt vatten under en tio minuter innan du polerar den med en mikrofiberduk lätt fuktad med en mycket liten dos av 70 ° alkohol. Denna metod är mycket effektiv, men försiktighet måste iakttas.

 • Tvättning

I kastrull fylld med vatten, Lägg till en liten dos tvättpulver. Fördjupa smyckena i silver för att rengöra inuti. Koka upp under några minuter. Gnugga sedan med en tandborste för att ta bort spår av oxidation. Skölj med rent vatten och torka sedan med en mjuk trasa för att avsluta.

 • Ammoniak

Blötlägg silversmycken i en lösning bestående av en dos ljummet vatten och en halv dos ammoniak under ca 10 minuter innan polera dem med en mjuk trasa. Denna teknik har också visat sig vara mycket effektiv.

Låt ömtåliga smycken rengöras av en professionell

Det är det inte inte tillrådligt att rengöra alltför ömtåliga smycken själv. Det bästa är att anförtro dem till en juvelerare för att vara säker på att vara nöjd med resultatet. Det borde du till exempel veta värdefulla stenar som pryder några smycken tål inte rengöring med kokande vatten eftersom de kan missfärgas under värme. Med sin erfarenhet, sitt kunnande och de lämpliga produkter han har är det bara en professionell som en juvelerare som kan rengöra ömtåliga smycken.

Vet hur man underhåller en silverjuvel

Eftersom en silverjuvel är perfekt rengjorda, är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att underhålla det:

 • Förvara silversmycken i en låda eller a silkespappersark ;
 • Det rekommenderas att ta bort alla smycken före ett spor sessiondu gör inte badning, a dusch eller den maträtter.

Under verkan av upprepad rengöring och polering, den silverskikt smycken tenderar att smula sönder och bli tunnare. Det är alltså nödvändigt att förnya den använder en rodiumpläteringskit eller ta juvelen till en juvelerare för en rodiumbad.

En annan försiktighetsåtgärd som ska vidtas gällerbleka. Verkligen, denna produkt svärtar silver. På grund av detta är det bäst att ta bort alla smycken gjorda av detta material när du hanterar blekmedel och bär handskar.