Vilka produkter ska du använda för att skydda dina trädgårdsmöbler?

För att njuta av en god skål med frisk luft till frukost eller för att förlänga sommarkvällarna med familjen på verandan är det alltid praktiskt att ha vackra trädgårdsmöbler. Men när den väl har förvärvats är det viktigt att ta hand om det. Här är de nödvändiga underhållsprodukterna för att hålla dina möbler lika vackra som de är resistenta.

Skydda dina trädgårdsmöbler

För trädgårdsmöbler i trä

Trä är ett idealiskt material för trädgårdsmöbler. Det är naturligt och är mer motståndskraftigt mot klimatförändringar. Men för att njuta av denna typ av möbler så länge som möjligt, tillämpningen av en skyddsprodukt är väsentligt. Under regnet sipprar fukt in i träets porer, vilket orsakar dess svullnad. Barrträd som tall, gran och bok är mest drabbade av detta problem. Starka solstrålar kan också orsaka gråaktig detta material. Luftföroreningar, insekter och frost är andra faktorer som främjar träförsämring. Lyckligtvis finns det flera produkter på marknaden för att råda bot på detta. En specifik behandling är lämplig för varje träslag.

  • Teak

Teak är gjord av oleoresin. Denna komponent skyddar den naturligt från fukt. Denna art kan dock snabbt bli grå när det finns rikligt med regnvatten. Solens strålar och frost kan också försämra den. Genom tillämpningen av en mättare, kan denna försämring undvikas eller försenas.

Om träet redan är grått, är det sandning är fortfarande den bästa lösningen. Det rekommenderas en eller två gånger om året. Använd finkornigt sandpapper och slipa i fibrernas riktning för en bättre estetik. Applicera sedan a skyddande produkt för att förhindra att grått återkommer. För rengöring rekommenderas inte högtrycksvattenstråle. Linolja rekommenderas inte heller. Detsamma gäller för teakolja som främjar nedsmutsning.

  • Akacia

Tack vare dess kvalitet behöver denna essens ingen speciell behandling. För att skydda det, ansök bara matt färglöst vax på träslöjd utsatt för dåligt väder, särskilt toppen. Använd en mjuk trasa och sprid försiktigt för att behålla sitt naturliga utseende. För dagligt underhåll räcker det dessutom med en avtorkning av trasan. Du behöver inte använda någon annan rengöringsprodukt. Om fläckar har hittats kan en lätt slipning göra susen.

  • tall

Ingående underhåll är inte obligatoriskt för denna art. Men för att åtgärda nedtonade möbler, appliceringen av en avfettningsmedel eller en mättare kan vara tillräckligt för att återställa den naturliga färgen till träet.

  • Gran

För dem som har valt trädgårdsmöbler i gran, observera att detta trä är naturligt resistent. Men för att förlänga dess livslängd är behandling mot insektsangrepp väsentlig. a svampdödande produkt, insekticid och antitermit rekommenderas därför. Ansök också trämålning eller den fläck en gång vartannat år för att säkerställa möblernas livslängd.

  • kastanj

Detta trä är skyddat med en mättare. Denna produkt är tillräcklig för att ge näring och främja materialets långa livslängd. Den bevarar också sitt naturliga utseende.

  • Lärkträd

För att ta hand om trädgårdsmöbler i lärk, börja med att tvätta med vatten och mild tvål. Applicering av en skyddande produkt som bets, lack eller olja rekommenderas då för att förhindra att träet blir grått med tiden.

För att bevara trädgårdsmöbler i metall

Metall används ofta för design av trädgårdsmöbler. Detta material är mycket efterfrågat för design av bord, stolar och soffor. Den är vattentät och resistent mot solen på det enda villkoret att den är av en rostskyddsmedel. Under det dagliga underhållet, a rengöring med tvål och vatten är väsentligt. Denna teknik rekommenderas för både stål och aluminium.

Vid chock, sätt pårostfri för att bromsa spridningen av rost. Om det har uppstått repor, spåra med en aerosolburk eller en penna i samma färg som möbeln. På vintern är det alltid säkrare att förvara dina metallmöbler på ett säkert ställe. Täck dem sedan med en presenning för att skydda dem från damm.

För underhåll av polypropen eller harts

Dessa material kräver inget särskilt underhåll. Var dock försiktig med kemikalier. Regelbunden rengöring med vatten och mild tvål räcker för att skydda dem från tidens slitage. Svart tvål rekommenderas bland annat.

För att bevara plastmöbler

Plastmöbler är mest känsliga för väder och vind. UV-strålar är de första faktorerna som påskyndar deras försämring. De missfärgas och gör ytorna mer porösa. Så det rekommenderas att placera trädgårdsmöbler av plast ur solen. Gelen främjar också skapandet av sprickor. Det är viktigt att skydda plastmöbler från kylan på vintern.

För att förhindra att smuts samlas är regelbunden rengöring av plastmöbler nödvändig. De flesta rengöringsprodukter kan vara lämpliga. Men slipande rengöringsmedel bör undvikas, eftersom de kan orsaka repor. Dessutom, i händelse av mögel, den vit vinäger är effektivt.

Att ta hand om ett stenvardagsrum

Många ägare väljer natursten för att designa sina trädgårdsmöbler eller sin bordsskiva. Möbeln som sålunda bildas kräver lite underhåll. Men när dessa naturstenar placeras i fuktiga eller skuggiga hörn uppstår mossor eller lavar. Möbler med porös yta är också ett offer för dessa olägenheter. I båda fallen daglig städning med bikarbonat undviker deras utseende.

Om mossan redan har lagt sig på stenmöbler, så här blir du av med den:

  1. skrapa de täckta delarna tills skummet försvinner;
  2. Häll i Coca Cola ;
  3. gnugga igen för att bli av med sporerna.

Dessutom behöver stenmöbler inte särskilt underhåll under vintern eller under perioder med hög värme.

Hur rengör man tyget?

Beklädnaden av trädgårdsmöbler kräver ingen speciell teknik. Rengöringsprodukter varierar från tyg till tyg. Den bästa tekniken är dock rengöring med vatten och mild tvål. För att bevara kvaliteten på materialet rekommenderas det att förvara bordstabletsarna samt överdragen när de inte används.