Hur organiserar och arrangerar man en terrass?

När de soliga dagarna närmar sig är det hög tid att sätta upp din terrass för att kunna få ut det mesta av den. För familjemiddagar under stjärnorna eller bara för att vila och njuta av solen på soliga eftermiddagar erbjuder terrassen och balkongen många möjligheter. Med några planeringstips blir det en barnlek att skapa en idyllisk atmosfär.

Organisera din terrass så att du kan njuta av den under soliga dagar

Börja med terrassgolvet

Framgången för dess utveckling beror inte bara på ytan. Det är också möjligt att ha en trevlig terrass på en liten plats det på en stor yta. Du behöver bara anamma rätt tekniker, börja med val av golv. Urval är viktigt både på nivån förestetisk det av funktionalitet. I små utrymmen ger vissa beläggningar en illusion av storhet. På en stor terrass framhäver de platsens elegans eller modernitet. För en utomhus landskapsarkitektur framgångsrikt, här är de mest populära beläggningarna:

Trä

Detta ädla material har etablerat sig i exteriörer av olika stilar: lantligt, modernt, skandinaviskt, bohemiskt .... Det finns två val: den solitt trä där den kompositträ med PVC-kåpa. Dessa material är resistenta, hållbara även om de kräver lite underhåll.

Kakelsättning

Ett brett utbud av kakelmönster och ytbehandlingar är kommersiellt tillgängliga idag. Det finns något för alla smaker! De är designade för att klara alla utomhusförhållanden.

Stenarna

Många naturstenar kan ge originalitet till utomhusutrymmet, såsom skiffer eller en sandstensgolv. Dessa beläggningar är faktiskt i allmänhet anpassningsbar. Köparen har valet av olika former, färger och ytbehandlingar. Förutom designen är de lätta att underhålla. De är resistenta mot vatten, kyla och olika yttre aggressioner.

Syntetgräs

Denna beläggning är idealisk för att klä upp din uteplats med perfekt grönska. Den kombineras med växter i trädgården för att skapa en varm och vänlig atmosfär. Konstgräsplanen är designad för utomhusbruk och är resistent mot olika klimatförändringar.

Vilka möbler ska man välja till terrassen?

Centerpieces av terrassen, den möbel bör inte väljas slumpmässigt. Förutom smakfrågan praktiskhet är ett av de viktigaste urvalskriterierna. Därför måste man ta hänsyn till terrassens livsstil och nytta.

För en matplats

I det här fallet, a bord och några stolar är idealiska för denna användning. Om bostaden använder den dagligen till frukost, kommer boendekapaciteten att definieras efter antalet personer. Å andra sidan, för de som är vana vid att ta emot gäster, ge fler överdrag eller en förlängning om storleken på terrassen tillåter det.

För en relaxavdelning

Är målet för terrassen att njuta av det fina vädret och sola? I det här fallet solstolar, den trädgårdsmöbler och den utomhussängar är perfekt. Dessutom yta som ska utvecklas ska beaktas vid val av möbler. Materialet ska också väljas efter smak och familjens budget:

  • de plast

De plastmöbler finns i olika former och färger. Deras design blir mer och mer attraktiv. Dessa möbler är uppskattade för sina lätthet och deras enkel transport. De är också lätta att underhålla. På budgetsidan är detta material bland det mest prisvärda.

  • de dryck

Trä kombinerar design och hållbarhet. Noble material par excellence, det är valt av de största varumärkena för att designa de mest chica trädgårdsmöblerna. Utomhus rekommenderas att välja exotiskt trä, uppskattad för sin natur rötsäker, som rotting. Dessutom motstår trä effektivt klimatförhållanden.

  • de metall

Metall invaderar gradvis moderna exteriörer. För närvarande visas i trender, är det uppskattad för sina olika former och färger. Ändå är det viktigt att ansöka rostskyddsprodukter på metallmöbler för att säkerställa deras varaktighet.

Installera växter

De växter främja a känsla av välbefinnande samtidigt som man pryder terrassen, i stan och på landet. Men innan du drar nytta av dess fördelar är det avgörande att göra rätt val av vegetation. De vackra blommorna som finns i en heminredningstidning passar inte nödvändigtvis varje uteplats. Det är absolut nödvändigt att veta om platsen är solig, halvskuggigt eller helt skugga.

De geografisk plats och den väder ska också beaktas. För en norr terrass, växter som uppskattar fukt och skugga rekommenderas, speciellt ormbunkar. När det gäller söder, ett brett urval av medelhavsblommor är möjligt. Oavsett vilket är det enklaste sättet att installera växter som trivs i ditt område. Intresserade kan fråga i trädgårdscenter där den plantskolor av sin ort.

Välj din utomhusbelysning

Att njuta av din terrass dag och natt är möjligt med tillägg av några lampor. De yttre ljus finns i många former och färger. LED Var klassisk glödlampa, valet är varierat.

Fairy lights

De ger en festlig eller rogivande atmosfär med sin dämpade belysning. Lätt att installera, de placeras längs en vägg eller på grenarna på ett träd. Det är också möjligt att multiplicera dem ovanför möblerna för att få illusionen av en stjärnhimmel.

Hängande lampor

A olika hängande lampor finns på marknaden: i papper, silikon, plast ... Dessa lampor är perfekta för en romantisk atmosfär. De ska placeras ovanför trädgårdsmöbler, på väggen eller i träd.

Fler och fler varumärken erbjuder också lampor med solpanel, för miljöansvarig belysning. Lägg dem bara i din trädgård, de laddas upp under dagen och lyser upp när solen är borta.

Lätta band

De är idealiska för belysning steg, särskilt de av trappan. Genom att framhäva strukturspelet installeras naturligt en originaldekor.

Integrerade spots

Rekommenderas mer för begränsade områden, integrerade spotlights lyser utan att ta mycket plats. De kan installeras i jämnhöjd med marken, längs gångvägar eller i väggar.

Vägglampor

Tidlös, den här typen av belysning har överlevt tiderna utan att någonsin gå ur modet. Den kan användas till lysa upp passagerna och lyfta fram de olika strukturerna. När grundbelysning är installerad rekommenderas attaccentuera de dekorativa elementen från sin terrass. Landa fråga : naturstensvägg, staty, buske, möbel eller konstverk, vilket element skulle framhäva dess exteriör mest? Det är tillrådligt att rikta spotlights eller vägglampor mot detta element för ännu mer originalitet.