14 gratis och praktiska förvaringstips

Ingen gillar röran, men ingen gillar att städa heller. Det är sant att det inte är särskilt trevligt att städa och städa, speciellt när städningen inte har gjorts på ett tag. Många använder fel metod för att städa och tappar tålamodet väldigt snabbt. Här är några idéer för att lära sig att städa hemma.

Förvaringstips

Optimera köksförvaring

Det är viktigt att köket är snyggt för att få dig att vilja laga goda måltider och förvisa uppvärmda måltider för alltid. Det är faktiskt obehagligt för alla att inte navigera på grund av högarna med tallrikar i diskbänken eller att slösa bort cirka 15 minuter på att leta efter en krydda. För att undvika detta är det nödvändigt att städa efter varje aktivitet, men också att anta ett bra förvaringssystem för att underlätta vardagen. Här är några tips om köksförvaring:

Speciell förvaring för kryddor

Vanligtvis är köket fullt av skåp, men de är inte alltid särskilt praktiska. Det beror på att småsaker som kryddor är svåra att hitta när de är i botten. Ett sätt att bli av med krånglet med att snabbt hitta kryddlådor är att hänga en liten hylla innanför en skåpsdörr. Allt som återstår är att anpassa kryddorna efter deras användningsfrekvens eller i alfabetisk ordning.

Förvaring för grytlock

Pannorna staplas lätt och är ganska lätta att förvara, men deras lock gör det inte. Allt du behöver göra är att hänga självhäftande krokar på skåpdörren. Det är nödvändigt att installera två krokar för ett enda lock för att få det att passa på dörren. Avståndet mellan de två krokarna kommer att variera beroende på kåpans diameter.

Förvaring för kastruller och stekpannor

Pannor är vanligtvis arrangerade i staplar, den ena ovanpå den andra. Det är dock lättare att lägga undan dem en efter en för att slippa ta ut allt för att samla en enda del. Tricket är att skapa hyllor inuti en stor garderob med hjälp av träplankor eller gamla diskställ. Klassificering kan sedan göras efter användningsfrekvens.

Förvaring för mat

Flingslådor är lätta att förvara, men hur är det med andra livsmedel som godis, pasta eller kakor? För att undvika att glömma ett paket pasta längst bak i skåpet bör det förvaras i korgar. Allt du behöver göra är att dra ut korgarna för att hitta chipspaketen eller till och med chokladkakorna.

Förvaring för frön och spannmål

Skruva bara fast locken på glaslådor under ett skåp ovanför bänkskivan. Burkarna skruvas sedan fast på locken för att förvaringen ska bli klar. Glasburkar kan innehålla frön och spannmål. Denna förvaring gör att du får plats i köket.

Dessa förvaringstips kommer att undvika att ställa redskap var som helst och lägga upp all mat i skåpet. Genom att placera saker där de behövs blir det mindre skräp.

Optimera badrumsförvaringen

Badrummet är vanligtvis installerat i ett litet rum. Därmed måste förvaringen vara oklanderlig. Här är några idéer för badrumsförvaring:

Handduksförvaring

Ett bokställ gör att du kan förvara alla handdukar utan svårighet. Häng bara upp altaret på väggen och lägg handdukarna på det.

Förvaring för plattång och locktång

En enkel träskiva 15 cm bred och 50 cm lång kan lagra alla dessa enheter. Det räcker att skapa flera hål i brädet, beroende på diametern på de elektriska enheterna. Fixa sedan ett tyg i varje hål för att bilda en sorts tratt. Allt som återstår är att placera plattången och locktången i sina slitsar.

Optimera förvaringen i omklädningsrummet och på sminkbordet

Utan ordentlig förvaring skulle klädkammaren hamna i oordning på bara några dagar efter städning. Här är några förvaringstips för klädkammaren:

Förvaring för halsdukar

En enda galge rymmer alla halsdukar, och det på ett mycket ordnat sätt. Svep bara flera ringar på galgen. För att förvara halsdukarna, lägg dem bara i ringar. Ett tjugotal halsdukar kan alltså placeras på en enda galge.

Förvaring för bälten

Att installera en bar i garderoben gör det enkelt att förvara bältena. Installera bara krokar på stången för att hänga upp bältena.

Smart förvaring för nagellack

Kosmetisk förvaring med lådor är inte alltid särskilt praktiskt. För att få ett fint perspektiv på dina nagellack och välja färg utan att gräva i lådan, installera dem bara på en tårtställ.

Förvaring för tillbehör

A enkel tom flaska låter dig förvara armbanden på ett smart sätt. Du behöver bara trä dem runt flaskans kropp. Du kan också använda en pappershandduksrulle för att hänga upp armband och halsband. För att göra detta, borra ett hål i mitten av rullen, trä ett snöre som slutar i en stor knut och häng snöret på en krok för att hänga upp rullen. Sen är det bara att ta på sig tillbehören!

Genom att sticka en Magnetisk tejp på väggen eller på kanten av sminkbordet är metallstängerna lätta att förvara.

Förvaring för borstar

Tomma plastflaskor skärs på mitten och färgas sedan. De placeras sedan på sminkbordet för att förvara penslar och pennor.

Optimera förvaringen i vardagsrummet

I vardagsrummet är det främsta problemet lagringen av ledningarna. Här är några tips:

Förvaring för ledningarna

För att undvika att trassla ihop elektriska ledningar, använd bara en robust kartong. Borra flera hål på sidan av lådan och installera sedan multiuttaget inuti. Ledningarna från laddare och andra enheter passerar sedan genom hålen och trasslar inte längre ihop sig.

Förvaring för fjärrkontroller

En enkel bricka som skjuts in under soffan eller under soffbordet gör att du kan förvara fjärrkontrollerna utan att behöva tillverka något.

Använd lådor för att organisera och förvara

För förvaring är det bättre att byta ut lådorna med lådor, som är mer praktiska och lätta att hantera.
  • Målarburkar, böcker, porslin ... lådorna rymmer de mest olika lasterna.
  • Som en försiktighetsåtgärd, bär dem genom att hålla dem underifrån.
  • Förvara flaskor upprätt.
  • För att enkelt kunna transportera dem täck med en andra låda lades upp och ner på den första.
  • Lådorna har standardiserade storlekar. De kan därför enkelt staplas till imponerande höjder. På gott skick rikta in dem på de 4 hörnen genom att lägga dem ovanpå.
  • Skriva ut etiketter att identifiera innehållet i lådorna med hjälp av en färgkod.
  • För att undvika fukt under förvaring, stick en plastflasklock vid de fyra hörnen av bottenlådan.
Lådor finns det gott om. Fråga bara efter dem hos grönsakshandlare eller ta en titt på "leveranser"-ingången till stormarknader.