Vilka är de bästa fotoapparna?

Att ta bilder på smartphones är nu en viktig praxis. Det finns många applikationer som låter användare förbättra kvaliteten på sina bilder eller lägga till filter för bättre rendering. Men alla fotoredigeringsapplikationer är inte skapade lika. Vilka är de bästa?

De bästa fotoapparna

FaceApp

FaceApp är utvecklad av det ryska förlaget Wireless Labs fotoredigeringsverktyg för iOS och för Android. Denna app är lätt att ladda ner. Dessutom har den en gratisversion och en Pro-version. FaceApp låter dig redigera bilder efter behov.

  • Flera mönster och filter finns tillgängliga. Det som gör denna applikation så unik är att den också låter användaren åldra eller föryngra ansiktet;
  • FaceApp erbjuder också att sätta en tatuering, ett skägg, en mustasch eller att ändra hårfärg eller frisyr för sina användare. Resultatet är fantastiskt! För att göra detta har flera bilder på unga och bilder på gamla människor med alla typer av ansikten och hårimplantationer införts i ansökningsprogrammet. Således vet programvaran hur man imiterar människors ansikten.

När de har retuscherats eller omvandlats kan foton äntligen mailas eller läggas upp på sociala medier.

VSCO Cam

VSCO Cam är en mobil fotoapp för iOS- och Android-enheter. Det används ofta av fans av vintagefotografering och bildretuschering. På det här verktyget är det möjligt att ta selfies eller foton. Bilderna sparas sedan i en mapp.

VSCO Camerbjuder sina användare att förbättra kvaliteten på sina bilder. Det finns många fotograferingsfunktioner tillgängliga för att försköna bilderna. Förutom att lagra bilderna, sparar applikationen all information om varje bild, det vill säga platsen och datumet då bilden togs, samt filtren som används för att redigera den.

När de är bearbetade och retuscherade kan bilderna äntligen delas via e-post eller publiceras på sociala nätverk. De kan också delas inom applikationen med en grupp professionella eller amatörfotografer.

Fotoutredare

Den här fotoappen är tillgänglig gratis på App Store och fungerar endast på iOS. Lätt att hantera, det låter dig redigera och retuschera flera bilder samtidigt. Genom att bläddra i dem tillåter programmet surfning i olika kategorier tack vare dess metadata. Det är också möjligt att ta bort eller ändra tidsstämplar, GPS-data eller bildtexter på denna applikation. På Photo Investigator kan även metadata som tid, plats eller kamera raderas direkt från programvaran.

Fotorutnät HD

Photo Grid är en gratis applikation för Android. Det används ofta av fotofanatiker. Tack vare dess funktioner kan du få bilder vars kvalitet ligger nära dem som tagits med en digitalkamera. Lätt att använda, det går även att skapa fotomontage med några få klick.

  1. Välj foton;
  2. Välj den redigeringsstil du vill göra och programvaran gör resten.

Flera typer av ramar och ramstilar är tillgängliga på Photo Grid HD. Förutom dessa alternativ kan användaren också göra foto- eller videocollage, fotolayout, kameraeffekt, klistermärke, retusch, direktfilter, mönster och många andra funktioner. När redigeringarna är klara och sparade kan användaren äntligen maila bilderna och videorna eller dela dem på sociala nätverk som Twitter eller Facebook.

Google Foton

Google Photos är en av få fotoredigeringsappar som finns tillgängliga på både Android och iOS. Precis som de andra är den lätt att använda. Intuitiva och kraftfulla, verktygen i denna programvara tillåter bland annat att applicera filter baserat på innehållet och att justera ljusstyrkan. Google Foton Spara högkvalitativa foton och videor upp till 16 megapixel eller 1080 HD gratis. Media kan sedan nås från en mobiltelefon, surfplatta eller dator eller på photos.google.com, ett initiativ som frigör utrymme i smartphonen.

Observera att du kan skapa dina egna album med Google Foto. Som ett resultat kommer foton och videor att klassificeras efter evenemang. Som ett socialt nätverk är det tillåtet att skicka foton och videor till vännerna där de visas och att ta emot de som användaren är närvarande på. Media kan också skickas via e-post eller MMS direkt från appen.

Söt selfie

Sweet Selfie är ett gratis fotoverktyg för selfiefantaster. Lätt att använda, den kan användas av alla, vuxna såväl som tonåringar. Detta fotoredigeringsapp sticker ut med sina olika filter.

Det tillåter faktiskt retuschering av bilder innan de delas med samhället. Efter att ha valt bilden att redigera, Söt selfie erbjuder att färga hudtonen, ta bort fläckar, konturera ögonbrynen eller till och med ta bort röda ögon.

På detta verktyg har användaren tillgång till filter, ramar och klistermärken, samt olika sorters collage. Med bara några klick är bilderna redigerade och redo att delas på sociala medier. Till skillnad från andra appar på marknaden erbjuder Sweet Selfie regelbundet sina användare en selfietävling som låter dem tävla med andra amatörer eller fotografer i samhället. De redigerade selfiesna kan delas på Instagram, Facebook, VK, LINE, KAKAO, WeChat med flera.

Prisma

Prisma är tillgänglig på iOS och Android och är fotoredigeringsappen för konstfantaster. Tack vare denna mobilapplikation blir varje bild ett konstverk! Det är lätt att använda. Allt du behöver göra är att välja ett foto, en stil och du är klar.

Förutom grundläggande fotoredigeringsfunktioner erbjuder programmet över 200 filter gjorda av målningar av Munch, Picasso, Mondrian eller Hokusai. Med ett klick tar den automatiskt hand om bildbehandlingen.

Som ett resultat blir bilderna som estetiska skapelser av en konstnär. För att uppnå ett sådant resultat transformerar Prisma bilderna på sina egna servrar med hjälp av ett konvolutionellt neuralt nätverk. Till skillnad från andra appar erbjuder den möjligheten att sätta filter på 360-graders videor och foton. Denna programvara är inte ett socialt nätverk, men bilderna i appen kan laddas upp på Facebook, Instagram och många fler.