Hur installerar man kranen och ett badkar handdusch?

Installationen av en badkarskran utförs på denna plats från en vattenförsörjning (PER eller flerskiktstyp), vid utloppet av den ihåliga skiljeväggen gjord av gipsskivor. Mittavståndet på 150 mm är klassiskt, det motsvarar blandarens.

Produkten innehåller en justerbar handdusch som skruvas fast på undersidan och har en diskret och oberoende väggmonteringspunkt.

Denna konfiguration gör det möjligt att fixa det säkert och utan skador i fogen på en framtida kakel.

Installera en badkarskran

Nödvändigt material

  • Teflon
  • Mätare, penna
  • Bubbel nivå
  • Skruvmejsel borr
  • Skiftnyckel
  • Borr, plugg

Installera mixern

Fyll gängorna på beslagen med teflon. 1. Det första steget är att vira en teflonfilm runt beslagens gängor. Denna operation garanterar sedan täthet när du skruvar på den inre gängan på kontakten som är placerad vid utloppet av skiljeväggen. Placera de två kontakterna identiskt. 2. Placera sedan de två beslagen så att mittavståndet på 150 mm bibehålls, samtidigt som nivån som måste vara nivån för mellanväggsutloppen respekteras. Kontrollera vid behov. Skruva fast locken på beslagens gängor. 3. Skruva fast locken på beslagens gängor, tillbehör som är avsedda att dölja beslagen, men även kakelutskärningarna runt vatteninloppen. Installation av en tätning på fixeringsmodulerna. 4. Glöm inte att förse de två blandarmodulerna med en tätning (varmt och kallt vatten). Skruva fast blandningsventilen på beslagen. 5. Börja för hand och försiktigt med att skruva fast blandningsventilen på de gängade anslutningarna. Dra åt mixermuttrarna. 6. Se till att de två muttrarna är åtdragna med en skiftnyckel. Helst är det bättre att använda en låstång inställd på muttrarnas storlek, efter att ha lindat muttrarna med en trasa för att inte försämra krom som täcker dem. Skruva på den böjliga. 7. Installera på samma sätt en tätning i änden av duschslangen och fäst den sedan på gängan som implanterats under kranens pip.

Fäst duschhållaren

Mått för stödet. 1. Ta avståndet mellan denna vinkel och kranens axel från väggens vinkel. Borra väggen på platsen för fixeringen. 2. På 110-120 cm från kanten av badkaret, borra, plugga och skruva för att säkra stödet. Fäst plasthöljet i stödet. 3. Sätt fast plasthylsan i skåran på stödet. Denna mantel är avsedd att ta emot basen på duschslangens kromhandtag. Sätt in handduschen i stödet. 4. Det är nu möjligt att koppla in duschhandtaget i stödhuset. Denna konfiguration gör att duschen kan användas antingen konventionellt på sitt stöd eller som en manuell dusch. Installation av kran och handdusch. 5. För att skydda badrummet från översvämning rekommenderas det att installera åtminstone ett duschdraperi, eller ännu bättre att installera en svängbar badskärm, om möjligt i Securit-glas.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found