Handledning: hur man gör en silikonpackning?

Silikonpackningar för att täta handfat, handfat eller badkar bör bytas ut efter en viss tid. Som ett resultat tvingas vissa människor göra om dem själva utan att kalla in en professionell. Att uppnå perfekta silikonfogar kan vara mödosamt, men inte omöjligt.

Att göra en silikontätning

Det nödvändiga materialet för framgångsrika silikonpackningar

De nödvändiga föremål att fråga perfekta silikontätningar är:

 • a pistolpatron ;
 • En tätande silikonpatron som kan vara transparent eller vit till färgen;
 • a tejp gjord av papper för att fungera som en fyr;
 • Ett par sax eller en fräs ;
 • En potatis eller en tvål.

Stegen att följa för att uppnå perfekta silikonfogar

Att göra silikonfogar är inte så svårt som det låter. Här är stegen att följa för att framgångsrikt lägga silikonfogarna:

 1. Rengör de ytor som berörs av arbetet ordentligt, särskilt de som kommer att ta emot silikontätningarna för att bli av med fett och återstod.
 2. Låt dem torka helt innan du börjar montera fogar.
 3. Markera kanterna genom att klistra fast tejp på den vertikala delen av stödet (eller på en av de två kanterna av fogen som ska installeras) så att lederna blir helt raka.
 4. Avgränsa den horisontella delen (eller den andra kanten) av fogarna som ska placeras i nivå med stödet med det självhäftande papperet.
 5. I hörnen och vinklarna rekommenderas att skära av den självhäftande remsan med en skärare för att underlätta uppgiften.
 6. Förbered alla markeringar med självhäftande papper innan du börjar applicera fogarna.
 7. Applicera tätningen med hjälp av patronpistolen, fortsätt långsamt och jämnt och undvik de utbuktningar som bildas när du återvänder till samma plats.
 8. Ta bort överskottet med botten av patronen;
 9. Jämna med en blött finger, a skalad potatis eller tvålvatten för att avsluta.

Observera att det är möjligt att klara sig utan pistolen genom att välja en automatisk patron. Slutligen är regelbundenhet avgörande för en optimal estetisk återgivning.