Hur förvandlar man en studio till två rum?

I en studio är det ibland svårt att skapa två separata utrymmen. För att uppnå detta är det inte alltid nödvändigt att gå igenom större arbeten. Det är faktiskt möjligt att separera rummet tack vare enkla arrangemang. Här är 9 enkla tips för att förvandla en studio till två rum.

Gör en tvårumslägenhet i en studio

Installera en bokhylla för att göra en tvårumslägenhet

Av olika anledningar vill många förvandla en tvårums studio. Att avskilja med väggar är inte alltid möjligt eller lätt. För att undvika stora arbeten, ingenting som praktiska faciliteter som ett bibliotek. Ofta tryckt mot väggen hittar den ändå sin plats mitt i rummet. Klokt placerade hyllor gör det möjligt att skapa en skiljevägg och undvika att lägga stora summor på massiva möbler. För att cirkulera luften och låta ljuset filtrera in är öppna hyllor ett måste. Förutom att sätta kulturen i rampljuset avgränsar han genialiskt utrymmena.

Använd en gardin för att separera rummet

Det enklaste sättet att förvandla en studio till ett tvårum är gardinen. Dessa kläder används ofta som ett dekorativt element. Ändå kan den också utföra mer praktiska funktioner. Det är faktiskt möjligt att använda det som en separation. Billig, gardinen är lämplig för alla interiörer. Den tar liten plats och uppfyller alla önskemål. Eftersom det finns många typer av tyg är det lätt att hitta ett som uppfyller allas förväntningar. För att helt skydda dig mot nyfikna ögon är det lämpligt att välja en mörkläggningsgardin. För att låta ljuset passera och spela på transparenskortet, ge plats för lätta och fina tyger. För den som snabbt tröttnar på inredningen presenterar sig gardinen som en ultrasmart separator.

Flytta huvudet på sängen

För att avgränsa utrymmena i en ateljé räcker det ibland med att flytta några möbler. Detta alternativ gör det visserligen inte möjligt att dela upp rummet effektivt. Brus och utseende filtreras inte. Det framstår dock som lösningen den billigaste. För att skilja sovvrån från resten av rummet, vrid helt enkelt sänghuvudet mot väggen. Denna plats ger intrycket av avskild sovrummet. Återgivningen är mycket mer tillfredsställande genom att kombinera detta trick med de andra alternativen som erbjuds såsom panelen eller gardinen. För att slå två flugor i en smäll kan en bokhylla användas som sänggavel. Den senare kombinerar alltså en dubbel funktion genom att fungera både som en dekorativ möbel och som en separation.

Utrusta dig med en skärm eller en skärm

På senare tid har skärm har blivit ett måste för stora bitar. Det presenteras som en enkel och ekonomisk lösning att dela ett rum i två. Idealisk för att bevara avskildheten i sovdelen eller för att förvandla din interiör på ett praktiskt sätt, skärmen är lämplig för alla utrymmen. I trä, metall, canvas eller tryckt tyg finns det något för varje stil. han integreras lätt i vilken miljö som helst. För dem som vill bevara ljusstyrkan i rummet är en halvtät skärm bättre indikerad. Det finns multifunktionsmodeller som låter ljuset passera till höjden. För att välja rätt storlek är det lämpligt att hänvisa till rummets dimensioner. Förutom skärmen erbjuder skärmen även stor modularitet. Tack vare avtagbarheten av lamellerna, är det möjligt att anpassa dem efter individuella behov. Claustran och skärmen gör det möjligt att avgränsa utrymmena medan bevara volymer.

Välj den skjutbara panelen

Att installera en glidpanel kräver inte nödvändigtvis mycket arbete. Istället för rumsavdelare med golvskenor, varför inte välja en flyttbar partition ? Den är perfekt för hyresgäster som vill tillfälligt avgränsa utrymmena i sin studio. Skiljeväggen är lätt att ta bort vid flytt. Det kan installeras själv, utan inblandning av en professionell. de avtagbar skjutbar panel tar liten plats och gör det lättare att flytta från ett rum till ett annat. Dessutom finns det i olika typer:

  • Med tegelvägg;
  • Applicerad;
  • Upphängd.

Dessutom erbjuder tillverkare ett brett utbud av färger. Antalet paneler beror på varje modell. Ogenomskinlig eller semi-ogenomskinlig, allt beror på den önskade renderingen.

Fokusera på den gröna väggen

de grön vägg är ett originellt sätt att separera fint en studio i två. Den är också perfekt för att få fräschör till ditt hem. Det är en vertikal trädgård för att odla olika sorters klätterväxter. För att optimera ljuset är det nödvändigt att lägga till LED-belysning. Det visuella resultatet kan bara vara imponerande efter mörkrets inbrott. Förutom den estetiska sidan är den gröna väggen också en genialisk idé för att skapa en hälsosam atmosfär i din inredning. För att förbättra luftkvaliteten måste du lära dig om rätt krukväxter. De förorenande växter är ett måste.

Häng dekorativa tillbehör

Enkelt och effektivt, tillbehören förvandlar en studio på ett klokt sätt. De presenteras som ett ekonomiskt sätt att separera ett rum i två, och detta, samtidigt som inredningen förbättras av dess inre. Olika tillbehör kan hängas i taket som en separation. Det är till exempel lockande att satsa på växter upphängda i krukor.

Ett hängbord lovar också att vara smart. Den kan fungera som en bar samtidigt. För att lägga till en touch av nyckfullhet medan du delar upp rummet, kommer drömfångare eller hängande glaskristaller att göra jobbet perfekt. Du behöver bara ta en rundtur i varuhusen för att upptäcka olika möjligheter. Det går dock även att satsa på DIY-hantverk. För att hänga dem ska de hängas med snören.

Skapa två olika atmosfärer

Att förvandla en studio till två rum betyder inte alltid att man delar upp den. Det händer att ägarna helt enkelt vill avgränsa utrymmena utan att försöka skydda sig från nyfikna ögon. Deras enda angelägenhet är att arrangera studion på ett sådant sätt att utrymmena särskiljs av praktiska eller estetiska skäl. Det handlar om en visuell separation. För att bryta ner studion går det att satsa på två olika set. Detta inkluderar de beläggningar och tillbehör som används. För att accentuera separationen, inget som mattor. Belysning är också involverad i layouten, liksom arrangemanget av möblerna. Ibland är allt du behöver göra att orientera varje fack mot ett plan av väggen och voila.

Installera förvaringslådor

Förvaringsboxar låter dig optimera utrymmet i din studio. Arrangerade på ett visst sätt kan de fungera som en separation. Att investera i förvaringslådor är en bra idé för att optimalt arrangera din studio. Varuhus erbjuder en mängd olika modeller tillgängliga i olika storlekar. Det är lämpligt att välja Lådor i XXL-versioner att dela sin studio i två delar. För att integrera dem genialiskt i din interiör är det vettigt att kombinera dem med inredningen. För att undvika felsteg, fokusera på sobra färger. Målet är att smälta dem naturligt i massan.