Snickeri: 7 tips för framgångsrika småjobb

En snickare levererar sina små tips till MaisonBrico. Hur undviker man att skada sig själv? Vilka verktyg ska du ha i din verktygslåda? Eller hur man gör trappnosar halkfria. Upptäck alla hans råd.

7 snickartips

Handverktyg i snickeri

Träbearbetning är en av de mest populära aktiviteterna för gör-det-själv-entusiaster av alla slag. Varje hantverkare måste ha i sitt verktygslåda en hammare, såg och hyvel för att göra de flesta små snickerijobb. Dessa verktyg förblir mycket praktiska allierade när elverktyg inte kan användas. Du måste fortfarande välja dem klokt och använda dem på rätt sätt.

Om du slår i en spik med en olämplig hammare riskerar du att böja den eller slå i fingrarna. Använda en fick syn på kräver viss uppmärksamhet, speciellt i början av snittet. Prisvärda, dagens blad rostar inte och behöver inte längre slipas. För att rätta till ett litet område, a handplan är lika praktisk och effektiv som sin bärbara kraftmotsvarighet, med mindre brus. Skärverktyg har utvecklats, vilket gör dem lättare att använda.

Sammansättningar, skulpturer ... varje område använder specifika skärkantsformer (rak, U eller V). De speglar bredden av applikationer där de (ännu) inte har ersatts av elverktyg. Från grovt virke till sammansättningar, med dess verktyg (måttband, fyrkant, rits, etc.), anpassar spårningen sig till ytan och till de snitt som ska göras och främjar precisionen.

En amatörhantverkare kan effektivt använda sina handverktyg om han har snickarguider och jiggar tillgängliga. Lätt att tillverka, de tillåter att få en precision värdig proffs.

Dressing låda

Förbandslådan är van vid perfekt planen ändarna eller kanterna på tunna träbitar.

Arbetsstycket är låst mot ett stopp, fixerat på en styrning och ett stöd som tjänar till att glida planet.

Skärlåda

De skärlåda är den mest kända mallen. Den består av tre stycken trä fixerade i ett U.

Används med en fintandad baksåg, det låter dig få särskilt exakta snitt vid 45 ° och 90 °.

Hitta de små verktygen

Efter att ha monterat en möbel i byggsatsform kan tillverkarens små verktyg fortfarande användas i synnerhet för en framtida flytt. För att undvika att tappa dem kan de limmas i ett diskret hörn av möbeln med ett resistent lim.

Gör en verkstadsbiträde

För att hålla dina verktyg inom bekvämt räckhåll och förhindra att de rullar: täck a plywoodskiva sammet och kant den med tre längder med klossar. Hembiträdet är redo att utrusta en träsvarv, till exempel ... Två klossar fästa på soffiten som är sammankopplade mellan parallella stänger ger återhållsamhet.

Framgångsrik coachning

 1. Montera de fyra sidorna av ramen platt.
 2. Klipp av snöre till storleken på omkretsen + 10 cm för knuten.
 3. Kappa med trälim vinklarnas ytor två och två.
 4. Sätt dem i kontakt och tryck en stund.
 5. Justera snöret runt ramen, avsluta med en dubbelknut.
 6. Det finns ingen anledning att sträcka ut snöret så mycket som möjligt.
 7. Se till att snöret är spänt genom att placera pluggar så nära hörnen som möjligt.
 8. Kontrollera om det är rakt och låt torka.

Ta bort ett märke från trä

Ett dåligt placerat hammarslag på trä? Applicera en blöt tvätt på avtrycket kvar på träets yta. Applicera sedan ett strykjärn, inställt på max. Ångan som släpps ut gör svälla trä och i allmänhet löser sagan.

Klä näsan med hala steg

Här är en enkel metod som låter dig gör trappnosar halkfria hala utan att förvränga utseendet för mycket.
 1. Efter avvaxning Var strippning, limma två parallella remsor av maskeringstejp på det torra träet, med 3 till 4 cm mellanrum.
 2. Lägg den första i jämnhöjd med kanten. Applicera med en pensel mellan de två a tjockt lager av sealer och innan stelning och torkning, strö över mycket fin sand, siktad med ett litet durkslag.
 3. Låt torka länge (dubbelt så lång tid som anges i produktinstruktionerna) dammsug sedan för att ta bort överflödig sand och lossa de självhäftande remsorna.
 4. Gå nu till förglasning resten av trappan.

Undvik att skada dina händer

Under långvariga jobb kan händer skadas när de inte ser ut som en förhärdad hantlangare. För att undvika detta besvär är det nödvändigt att linda runt handtaget på hammaren eller skruvmejseln a grepptejp som de som används på tennisracketärmar. Det halkfria greppet hjälper till att absorbera svett och gör det också lättare att hålla. Ett bra sätt attundvika blåsor.