9 hemligheter för att inte längre ha en enda röra hemma

Det är inte alltid lätt att hålla ordning i sitt hem. Men genom att ordna din livsmiljö på rätt sätt kan du optimera ditt livsutrymme. Därför ska oordning undvikas, särskilt som det blir besvärligt inför oväntade gäster. Olika metoder är effektiva för att bli av med röran på ett varaktigt sätt.

Håll ditt hus snyggt

Upprätta ett dagligt städschema

Hushållning är en högst obehaglig syssla. Det är dock nödvändigt att komma igång för att undvika röran för att må bra hemma. Ett dammigt hus är faktiskt inte bra att se. Hushållning ska inte ses som en syssla, utan en sätt att få det rätt.

För att motivera dig själv måste du bara minska den tid som reserverats för denna uppgift bara 15 minuter istället för 1 till 2 timmar. a snabb daglig rengöring går ut på att plocka skräp eller lägga tillbaka saker på sin plats. Denna metod rekommenderas starkt eftersom den hjälper till att upprätthålla ordning och hålla huset rent.

Öppna och sortera din post bredvid en papperskorg

Detta trick undviker en onödig trängsel av pappersarbete på byrån. Verkligen nära 20 % av avfallet är onödiga papper. Därför, vid insamling av post, är det lämpligt att öppna och kasta omedelbart papper som anses onödiga. Denna metod måste bli en vana till den grad att sortering inte längre kommer att betraktas som en syssla. Tvärtom, det håller huset snyggt och ger enkel åtkomst till viktiga dokument.

Sortera objekt

Ett tomt, livlöst och kallt hus är svårt att leva med. Det är dock lika obekvämt att bo i en trångt boende. Därför är det att föredra att välja en minimalistisk inredning genom att anta den skandinaviska eller japanska stilen. Dessa inredningsstilar tillåter en snabb och effektiv förvaring antal rum samtidigt som livet blir lättare för de boende, vilket är vettigt, eftersom antalet föremål som ska förvaras reduceras till ett minimum. Det är nödvändigt att sortera objekt och håll bara pjäserna bedömda oumbärlig.

Så det är absolut nödvändigt att veta lossna från onödiga föremål trots deras sentimentala värde. Lämnade i ett hörn, samlar de damm, vilket orsakar röra. Det är bättre att kasta skadade föremål eller från dem att ge till välgörenhetsarbeten. Å andra sidan, om det är för smärtsamt att bli av med dessa föremål, självförvaring är ett alternativ. Den består av hyr ett rum för att ta emot oanvända föremål till en lägre kostnad.

Sätt allt på sin plats

Denna förvaringsmetod verkar enkel och självklar. Det tillåter dockbli av med skräp effektivt och snabbt. Faktum är att tilldelningen av en fast plats till varje objekt gör det lättare att städa huset. Tack vare denna metod hittar ett föremål lätt sin plats efter dess användning. Detta knep gör det också enkelt att hitta dina tillhörigheter. Alla boende i huset måste dock ansöka om att följa denna regel.

Sortera smutstvätt

Ingenting är mer obehagligt än att se kläderna hopar sig till den grad att det slutar med halvren tvätt. För att åtgärda detta behöver du bara veta hur du organiserar dig. Hemligheten ligger i sortering. För att göra detta rekommenderas det att ta på dig smutsiga kläder direkt i tvättkorg. Å andra sidan ska delar som fortfarande kan återanvändas bli det lägga undan i garderoben. Det här tricket sätter stopp för ångesten att hamna i en smutsig outfit och undviker att tvätta rena kläder. Glöm inte att förvara vita kläder i en dedikerad korg för att inte göra om sorteringen när man tvättar dem.

Diska när du går

Diskning är utan tvekan en av de mest hatade uppgifterna i världen. Ändå är det lättare attutföra denna uppgift när du går istället för att låta smutsiga diskgods och redskap hopa sig i diskhon. Så det bästa sättet att göra detta är att tvätta omedelbart tallrikar och bestick efter användning. Detta trick undviker att göra disken till en obehaglig syssla när de åkande inte längre har rena redskap tillgängliga. Dessutom är ansamlingen av smutsiga diskar en välsignelse för kackerlackor som hittar mat där.

Stoppa ansamlingen av föremål

Det är utan tvekan svårt att motstå lockelsen av nya saker. Men det är det måste tänka noga över deras användbarhet. Ansamlingen av nya verktyg på ett infall är oacceptabelt, eftersom denna praxis skapar oordning, om du inte blir av med de gamla.

Således måste förvärvet av nya dekorativa element rimma med förnyelse i huset. Det handlar med andra ord om ersätta objekt med nya. Förutom att undvika all form av trängsel, låter det här tricket dig blåsa liv i hemmets inre.

Hyr en förvaringsbox eller en förvaringsenhet

Eftersom varje objekt är väsentligt trots en förändring av landskapet, är det nödvändigt att hyr en förvaringsbox. Detta är ett självbetjäningslager eller en lagerenhet. Typen och storleken på lokalerna varierar beroende på personens val. Att hyra detta förvaringsutrymme är en effektivt sätt att undvika röran och högen med saker runt huset. Många väljer detta alternativ på grund av bristen på lagringsutrymme. Den andra fördelen med denna metod är att dessa boxar är tillgängliga för sina hyresgäster när som helst.

Kamouflage kablar och ledningar

Kablar, ledningar och kontakter är viktiga i en livsmiljö. Deras aspekten är dock obehaglig vid ögat. Dessutom är högen av trådar på marken farlig för både boende och gäster. Därför är det nödvändigt att kamouflage. För att göra detta är ett enkelt knep att fäst dem på väggen horisontellt eller vertikalt beroende på önskad effekt, men framför allt på deras längd och tjocklek. Det går att kamouflera dem genoms målar samma färg som väggen. Detta är ett enkelt men effektivt tips. Det är också möjligt att för ledningarna genom rännorna eller golvlister för att optimera det estetiska utseendet. I hus under uppförande och de under renovering är det möjligt att bädda in trådarna i väggarna genom att göra slitsar. Denna teknik kräver dock tungt arbete.