7 DIY-presentidéer för mormors dag

På mormors dag finns det inget som en gåva gjord av hennes barnbarn. Istället för den traditionella buketten med blommor är den personliga presenten viktig. Det krävs bara lite kreativitet för att ge din mormor något speciellt. Här är 7 idéer för att göra honom glad på sin födelsedag.

Gör presenter till mormors dag

Ett popup-kort för mormors dag

Detta raffinerade kort kännetecknas av sin 3D-effekt. Även de små kan göra denna present, med hjälp av en vuxen. Så här gör du:

 1. Vik ett A4-kort på mitten och placera sedan papperet horisontellt med vikningen nedåt. Lägg sedan en barnhand på det vikta papperet, för att sätta handtaget precis under vecket, sprid fingrarna, rita konturerna av barnets hand med en penna, klipp ut formen på handen, håll arket vikt. Öppna vikningen.
 2. Gör ett slags dragspel 1 cm brett och 6 cm långt med resten av pappret och rita hjärtan med resterande pappersbitar.
 3. Limma ena änden av dragspelet på en av innersidorna.
 4. Limma ett hjärta på andra änden av dragspelet.
 5. Dekorera insidan av kortet.

Ett origami-bokmärke

Det finns många farmor som gillar att läsa. För att göra dem glada på sin födelsedag är det möjligt att erbjuda dem ett origami-bokmärke. För att göra detta, följ bara dessa få steg:

 1. Ta hälften av en kartong A4 och vik på mitten på tvären. Rita halva hjärtat från vecket. Den nedre delen av hjärtat ska vara så rund som möjligt. Klipp ut hjärtat och öppna sedan.
 2. Placera en gradskiva på hjärtat så att vinkeln på 90° är på mittlinjen och utgångspunkten för gradskivan på den spetsiga änden av hjärtat. Markera en 45° vinkel på vardera sidan av mittlinjen med en penna.
 3. Spåra lätt den resulterande vinkeln med penna. Den senare måste bilda en rät vinkel.
 4. Vik hjärtat efter de 2 linjerna som ritats och vänd sedan på hjärtat. Om den är tillräckligt välvd möts de två vecken på baksidan. Montera dem bara med lim. Annars, limma en bit papper på baksidan för att hålla de 2 ändarna på plats. Var försiktig, se till att de 2 ändarna inte sitter fast i hjärtat. Utrymmet kommer att användas för att markera sidan.
 5. Radera pennmärken och dekorera sedan bokmärket.

Gör en bukett med grenar till mormors dag

Till mormors dag gillar många att ge buketter med blommor. För en original och ekonomisk gåva, föredra en bukett med grenar. Att göra detta :

 1. Samla nedfallna döda grenar i trädgården. Det är lämpligt att välja böjda grenar.
 2. Spray sprayfärg på grenarna.
 3. Lägg ett 4 cm lager av rena småsten i en genomskinlig vas.
 4. Ordna grenar i vasen och se till att var och en av dem är ordentligt inbäddade i lagret av småsten. För att buketten ska vara dekorativ bör grenarna ordnas harmoniskt. Var försiktig, undvik att överbelasta vasen. 5 eller 6 grenar kan vara tillräckligt. Om grenarna är för långa för vasen kan du klippa av ena änden.
 5. Kontrollera att grenarna hålls på plats. Om de inte stabiliseras, lägg till några småsten. Klipp ut pappersbitar i valfria former för att dekorera grenarna. För att göra presenten personlig är det lämpligt att skriva små ord på de utklippta pappren. Istället för papper går det även att klistra in foton på familjemedlemmar på grenarna.

Ett hjärta med fotspår

De mormors dag är möjligheten att ge henne en gåva som påminner henne om alla på en gång, som ett hjärta av avtryck. För att få det att hända krävs deltagande av alla familjemedlemmar, vilket kan vara roligt. För att göra en, fortsätt enligt följande:

 1. Ta en medelgammal fotoram. Det bästa är att den rymmer ett A4-ark.
 2. Rita ett hjärta på vävt A4-papper med en penna, lämna ett utrymme på 7 cm högt i botten.
 3. Fyll hjärtat med fotspår från varje medlem i familjen. För att göra detta måste varje person välja en färg som kommer att representera deras fotavtryck. Använd sedan vattenbaserad färg. Se till att varje avtryck är väl synligt.
 4. Skriv bildtexterna på det nedre utrymmet. Detta steg innebär att skriva ner namnen på de personer som deltog i designen av fotavtryckshjärtat. Ovanför varje namn, placera motsvarande avtryck.
 5. Vänta tills alla utskrifter är torra och placera pappersarket i fotoramen.

Ett målningsträd för mormors dag

För de med små under 5 år är det målade trädet en genialisk idé som present till mormors dag. Att göra detta :

 1. Lägg ett barns hand på A4-papper. Placera handen så att du lämnar minst 1/3 av längden, rita sedan handens kontur med blyerts;
 2. Måla designen med akvareller. För att få designen att se ut som ett träd, måla den brun;
 3. Klipp ut hjärtan för att dekorera trädet;
 4. Skriv vackra ord på hjärtan;
 5. Limma hjärtan runt färgen, se till att ordna dem som löv.

Det går även bra att klistra upp små foton på hjärtan.

Ett gäng foton

En bukett blommor vissnar efter några dagar, till skillnad från en bukett foton. Original och ovanligt, den förblir i skick i flera år. För att ge en till din mormor måste du:

 1. Ge en liten blomkruka och fyll den sedan med rena småsten.
 2. Klipp av tråd. Längden beror på krukan. Välj dock 2 distinkta längder för att undvika att buketten mättas. Målet är att placera trådarna i grytan och hålla dem på plats med rullarna. Antalet söner beror på antalet barn i familjen.
 3. Täck varje tråd med tejp eller papper.
 4. Limma ett litet foto på slutet av varje tråd.
 5. Tryck in varje tråd i grytan, placera den längsta bakom och den kortare fram.

En personlig väska

Som present till mormors dag är det genialt att erbjuda henne en väska. Så här gör du för att anpassa denna gåva:

 1. Ta med en enfärgad väska utan tryck;
 2. Rita bokstäver på tygrester. Undvik att använda tyger i samma färg som väskan;
 3. Klipp ut bokstäverna;
 4. Limma fast bokstäverna på väskan med permanent textillim.

Det går att dekorera bokstäverna med knappar eller paljetter. För att underlätta är påstrykningsbokstäver ett smart alternativ.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found