Hur optimerar man lagringsutrymmet på vinden?

Vinden är ofta försummad, till och med bortglömd. De representerar dock ytterligare lagringsutrymme som ska utnyttjas. Med en bra rengöring och några fästen går det att optimera förvaringsutrymmena under takfoten. Här är 8 smarta idéer som hjälper dig att uppnå detta.

Förvara på vinden

En kontorsdel under takfoten

Utrymmet under takfoten kan förvandlas till ett lugnt och bekvämt kontorsområde. Men innan man börjar på ett sådant arrangemang är det nödvändigt att se till att utrymmet är beboelig. Av säkerhetsskäl bör balkarnas styvhet och fästen kontrolleras. Att göra om utrymmet under takfoten till ett kontorsområde kan göras själv. Att göra detta, brädor är väsentliga, liksom en skåp störning. För att göra det enkelt behöver du bara fixa brädorna med fästen. Den större kommer att fungera som bänkskiva och resten kommer att fungera som förvaringshyllor. Garderoben kan placeras på nedervåningen för att lagra viktiga filer. För att få bra ljus, välj bara rätt vinkel. Utan ett fönster duger en lampa.

Skapa en rad med förvaring under takfoten

Där höjderna reduceras är det bättre att satsa på låga möbler. Skänkarna anpassar sig perfekt till utrymmen under takfoten. Ofta med en lutning kan dessa inte ta emot stora möbler. För en mer estetisk återgivning rekommenderas möbler i samma färg som väggarna. Detta bevarar rummets visuella volymer. Förvaringsraderna glider diskret under backarna. För att slå två flugor i en smäll är det möjligt att välja stora möbler. Förutom ett extra utrymme kan skänken alltså fungera som bänk. För att spara pengar går det att rada upp flera kommoder i samma höjd och lägga en bräda över dem. Denna typ av arrangemang ger ett intryck av unikhet.

Krypskåp under takfoten

Nyckeln till att korrekt ordna vindsutrymmet ligger i valet av möbler. För att möblerna ska anpassa sig till utrymmets struktur är det en bra idé att ta hänsyn till lutningarna. Faktum är att backar ofta framstår som det stora hindret när det gäller att optimera förvaringsutrymmet i denna del av huset.

För att göra arrangemanget mer praktiskt och mer estetiskt är krypskåp effektiva. De tillåter tjäna på varje kvadratmeter, vilket undviker lediga platser. Denna typ av möbler fungerar som en extra plats för att lagra disk, handdukar, sängkläder eller festdekorationer. Eftersom vinden ofta är isolerad är det bäst att förvara föremål som sällan används. För att utgöra ett krypskåp går det även att använda förvaringslådor.

Anpassade installationer för vinden

Vindarna är ordnade på olika sätt. Vissa har delbackar som är svåra att möblera. Andra har plattformar som kan utföra flera funktioner. Att hitta möbler eller inventarier som passar perfekt under takfoten är osannolikt. För att göra saker enklare är det lämpligt att välja skräddarsydda. Möbelbutiker erbjuder dem ofta. Det går dock bra att göra en förvaringsenhet själv. De hyllor är ett bra sätt att optimera utrymmen under takfoten. För att göra detta, installera bara några horisontella plankor på den. För att lagra saker, använd förvaringslådor. De tillåter dem att döljas.

Öppen och stängd förvaring: vad ska man välja?

När det gäller att maximera lagringsutrymmet har husägare två val: stängt förråd och öppet förråd. Vart och ett av dessa två alternativ har fördelar och nackdelar. För att göra rätt val måste du ta hänsyn till utrymmets layout och praktiska egenskaper. Om detta är ett område med hög trafik är stängt förråd mer lämpligt. Detta håller saker och ting rena och säkra hela tiden. Av praktiska skäl har skjutdörrar är bra alternativ. De tar mindre plats och är mer estetiska. Detta frigör utrymme framtill. Om vinden ligger nära ett funktionellt rum kan den användas som förvaringsutrymme för olika tillbehör som badlakan, lite köksredskap eller sängkläder.

Öppen förvaring, å andra sidan, gör det lättare att komma åt saker. De kan också användas som inredning, för att visa familjefoton, vissa konstverk eller vaser med blommor till exempel. För estetik, installera bara några förvaringslådor. Flätade korgar är välkomna på vinden.

Ordna ett omklädningsrum på vinden

För den som saknar plats att förvara kläder och skor kan utrymmet under takfoten fungera som en garderob. För att få ut det mesta av det, tveka inte att installera hyllor för att fylla svåråtkomliga utrymmen. De kan vara användbara för att snyggt ordna skor. För att klassificera fall separat, är det lämpligt att fack upp. Vinklade hörn är mer lämpliga för tillbehör som bälten och smycken. För att kunna hänga rockar och klänningar måste utrymmena i längd tämjas. Hur som helst är en dörr viktig för att skydda dem från solljus och damm. Föredra en dörr som upptar det minsta antalet platser, t.ex dörrsvängande eller a dörrglidande.

Skapa ett vindsbibliotek

Förutom att ge cachet till dess inredning, lovar loftbiblioteket ett praktiskt och funktionellt arrangemang. Plankor anordnade horisontellt räcker för att skapa vackra installationer. För att dekorera dem är det lämpligt att måla dem. För att få fram en renare finish, fasa försiktigt kanterna. Att installera en bokhylla under takfoten diskret är också möjligt. För att lämna några inom räckhåll för besökare, överväg omväxlande öppna och stängda hyllor. Detta gör att du kan skapa en trevlig lättnad när du organiserar ditt bibliotek.

Hur ordnar man utrymmet under takfoten?

Innan du optimerar utrymmet under vinden är det nödvändigt att:

  • Tänk på den praktiska sidan: möblerna eller de valda installationerna måste göra utrymmet lättare att komma åt. Faktum är att vinden ofta försummas. För att förvandla dem till en mer livskraftig plats är det nödvändigt att göra utrymmena funktionella.
  • Definiera dina behov: vinden ger extra utrymme i huset. Användningen beror framför allt på individuella behov. I ett hem som saknar förvaringsutrymme går det att förvandla dem till en riktig väska. Det går även bra att använda vinden som barnrum, lekplats eller omklädningsrum.
  • Ta hänsyn till tillgängliga utrymmen: användningen av vinden beror till stor del på tillgängligt utrymme. Utformningen av ett fullfjädrat sovrum kräver en mer eller mindre rejäl volym. I ett mindre utrymme skulle ett förvaringsutrymme vara mer lämpligt.