Hur gör man utan uppvärmning hemma på vintern?

För en lätt uppvärmningsräkning i slutet av månaden är det nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Man tänker inte alltid på det, men detaljer som gardiner och packningar spelar roll för hur bekvämt ditt hem är. Det är därför viktigt att uppehålla sig vid dessa punkter.

Praktiska tips för att minska dina uppvärmningskostnader

Förbättra husets isolering

Trots en högpresterande värmare kommer huset inte att värmas upp ordentligt om isoleringen inte är bra. Dessutom har värmeförluster kommer bara att öka värmeräkningen. Det första du ska göra för att hålla dig varm är attförbättra isoleringen av ditt hus. Viktiga punkter att kontrollera är:

 • Fönster och dörrtätningar

Värmen inuti huset kommer ut genom tätningarna av dålig kvalitet mellan fönster och dörrar. Det är därför nödvändigt att byta ut skadade packningar.

 • Expansivt polyuretanskum

För att blockera utkasten som kommer från sprickorna mellan golven är användningen av expanderande polyuretanskum nödvändig.

 • Brevlådor

Brevlådor i dörrarna gör att drag kan komma in i hallen eller entrén. För att förhindra att kall luft från utsidan sipprar in, är det bättre att byta ut dem mot en brevlåda med borste och flik.

 • Dubbelglas

Att installera ett dubbelglasfönster minskar värmeledningsförmågan och halverar värmeförlusten. Utan bra isolering av öppningarna kommer användningen av en värmare, även om det är en kraftfull enhet, inte att tillåta att interiören värms upp ordentligt. Detta för att säkerställa att varm luft inte kommer ut genom fönstren.

Använd tips för att avvärja kylan

Efter att du har gått igenom husets isolering kan några tips antas för att värma upp interiören ordentligt utan att använda värme.

 • En tjock sänggavel

Även om väggen är tjock kan kylan fortfarande passera genom den. I sovrummet hjälper en tjock sänggavel att blockera kylan som kommer från väggen. Den senare kan även täckas med en fluffig, mjuk filt för att accentuera känslan av värme. Bättre att välja en sänggavel i träfleece, som erbjuder mycket bättre isolering än en sänggavel i smidesjärn.

 • Ett stort bibliotek

Att installera en stor bokhylla på en yttervägg hjälper till att spara värme. Böcker är faktiskt mycket bra isolatorer. Det är också möjligt att optimera bokhyllans isolerande funktion genom att fodra delen mot väggen med kartong. Uppenbarligen, ju mer bokhyllan tillhandahålls, desto bättre håller den värmen. Så du tvekar inte att fylla hyllorna med nya böcker, värma dig och även variera dina läsningar.

 • Tjocka gardiner

Installera tjocka gardiner hjälper till att hålla värmen inne i huset. Man måste öppna dem under dagen för att få in så mycket värme som möjligt och stänga dem vid solnedgången. Det är bäst att välja lätta, tjocka och breda gardiner som når ner till golvet. Det går även bra att investera i värmeisoleringsgardiner för att isolera rummen och hålla värmen så bra som möjligt.

 • Eldstaden

Vanligtvis värmer värmen från eldstaden bara en liten del av rummet. Denna värmekälla kan dock perfekt ta över hela rummet där den är belägen. Flera tekniker gör det möjligt att öka värmestrålningen från skorstenen: placera ett cirka 2 cm tjockt gjutjärn i botten av skorstenen, återvinn den varma luften och fördela den i hela huset med hjälp av en motor som driver varm luft in i taket . Värme från eldstaden kan också fördelas bättre i rummet genom att placera värmereflekterande aluminium bredvid den.

 • Mattor och mattor

Kakelsättning bör undvikas om du vill klara dig utan uppvärmning. Bättre att välja massiva trägolv som ger utmärkt värmeisolering. Dessutom ger heltäckningsmatta golv mycket bättre isolering. Detta är det mest effektiva sättet att blockera kylan som kommer från marken.

Ta goda vanor

Förutom att förbättra hemisoleringen och maximera värmelagringen, finns det vissa vanor som är idealiska för uppvärmning utan att investera i värmare.

 • Att laga

Genom att sluta beställa mat på restauranger och bestämma oss för att laga mer hemma, njuter vi inte bara av läckra rätter, utan värmer upp huset! Att baka rätter i ugnen hjälper till att torka ut luften samtidigt som köket värms upp. Efter användning av ugnen rekommenderas att den lämnas öppen i ca 20 minuter så att värmen kommer ut i hela rummet.

 • Glödlampan

Att tända några glödlampor kommer att värma upp interiören sakta men säkert. En glödlampa avger faktiskt upp till 95 % av sin energi i form av värme. Det bidrar alltså till att förbättra den termiska komforten i rummet.

 • Varmvattenflaskor eller varmvattenflaskor

Kylan är särskilt bitande när du sitter still. Vid sådana tillfällen hjälper användning av varmvattenflaskor eller enkla flaskor som innehåller varmvatten till att värma upp ordentligt. De ska installeras på soffan eller i sängen mellan klädseln för att sova varmt hela natten.

 • Mörka mattor

Den mörka färgen fångar värmen från solen. Det är därför lämpligt att lägga mörka mattor på soliga platser under dagen så att de absorberar så mycket värme som möjligt.

 • Ljusen

Genom att tända ljus i rummet du befinner dig ökar du värmen som frigörs. Kom dock ihåg att stänga alla dörrar för att förhindra att värmen som avges av ljuslågan kommer ut. Försiktighet bör iakttas när du använder tändstift för att undvika olyckor.

 • Dörrarna

Man måste vänja sig stäng dörrarna av varje rum för att bättre behålla värmen och undvika drag som bara kyler ner atmosfären ännu mer.

 • Avfuktaren

Ett fuktigt rum svalnar snabbt. Så om du bor i ett fuktigt hus är det bättre att använda en avfuktare. Dessutom förhindrar denna enhet uppkomsten av mögel.