Praktiska tips för badrumsförvaring

För att få ett badrum som är både snyggt och praktiskt måste förvaringen vara genomtänkt. På ett litet utrymme är det viktigt att veta hur man använder varje skrymsle för att installera smart förvaring. Olika lösningar finns tillgängliga för alla för att på bästa sätt organisera sitt badrum, och göra det till en harmonisk och välorganiserad plats.

9 tips för att optimera badrumsförvaringen

Leker med spegeln

När utrymmet är trångt är det första problemet känslan av att vara i ett trångt utrymme. För att visuellt förstora utrymmet är tricket att leka med spegeln. Om du till exempel placerar en stor spegel i ett litet badrum får det att verka rymligare. Dessutom kan ett skåp placeras bakom spegeln och fungera som förvaring. Platsen för spegeln är vanligtvis placerad ovanför diskbänken. Det fungerar som ett förvaringsutrymme och rymmer därmed alla produkter som används för att borsta tänder, för rakning, för ansiktsbehandlingar ... Det är också den idealiska platsen att förvara mediciner som måste förvaras utom räckhåll för barn.

Installera en lagringskolumn

Istället för att slösa mycket utrymme med en klassisk garderob, fokusera bara på lagringskolonner. Det ideala är att installera en pelare på höjden för att spara utrymme på golvet. Denna typ av kolumn kan placeras bredvid en bassäng för att lagra alla produkter. De är grunda samtidigt som de ger gott om plats. Pelaren kan sträcka sig upp till taket. Föremål som används sällan ska förvaras i lådorna som finns upptill.

Satsa på dolda lådor

Vilket utrymme som helst kan användas för förvaring så att du får plats för varje föremål. Så för hårtorkar och plattångar är tanken att installera en skjutbar låda under diskhon. Vanligtvis är det cirka 10 till 15 cm utrymme mellan väggen och skåpet under diskbänken. Detta tomma utrymme kan rymma en skjutlåda för hårprodukter och material för att räta ut, locka eller torka hår.

Använd väggfästen

De väggfästen är en platsbesparande lösning. De låter dig förvara användbara vardagstillbehör. De flesta är faktiskt för lata för att lägga undan vissa föremål som de ofta använder, även om det finns lämpliga lådor i badrummet. För att undvika detta, installera helt enkelt väggfästen nära diskbänken för att förvara hårtorkar, elektriska rakhyvlar ...

Väggfästen är mycket lämpliga för hårtorkar som inte kan ställas undan direkt efter användning. Detta undviker att behöva låta apparaten svalna ovanför diskbänken och sedan inte längre hinna ställa undan den.

Satsa på ett tvättställsskåp med utdragbara lådor

Underdelar gör att du kan förvara ett stort antal föremål utan att ta upp extra utrymme i badrummet, eftersom de anpassar sig till tvättställets bredd och längd. Vissa modeller har häckande lådor som erbjuder flera nivåer av förvaring i olika storlekar. Lådorna används för att förvara smink, toalettartiklar ...

Om det fortfarande finns plats under bassängen går det att lägga en tvättkorg i den för att slippa ha kläder utströdda överallt.

Använd varje hörn av badrummet

När man ordnar rum är det första man tänker på den tillgängliga golvytan, medan höga utrymmen och i hörnen kan utnyttjas. I ett badrum med en sovhytt kan väggen i kabinen integrera lådor för produkter, handdukar eller till och med telefonen för att ha dem till hands när du duschar. Utrymmet bakom toalettskålen rymmer en låda för förvaring av toalettpapper och sanitetsprodukter.

Använd utrymmet runt badkaret

Badkaret tar mycket plats, men det blir en platsbesparande lösning med några justeringar. Faktum är att utrymmet i slutet av badkaret ofta lämnas tomt, samtidigt som det kan integrera förvaring. Hyllor på cirka 20 centimeter djupa rymmer handdukar, schampon, duschgel, badsalt och ljus.

Badkarsförklädet är också ett utrymme som ska utnyttjas maximalt. Den kan integrera öppna hyllor eller inbyggda lådor.

Välj två-i-ett-möbler

Att ha flera förvaringsutrymmen är idealiskt för att undvika att se föremål ligga runt. Däremot kan förvaringsenheter placerade bredvid varandra förstöra harmonin i rummet. För att ha ett flytande och stilrent utrymme är det alltså viktigt att fokusera på två i en möbel. Dessa låter dig lagra objekt samtidigt som du har en andra funktion. Här är elementen att fokusera på:

  • Spegel och medicinskåp: placerad ovanför tvättstället döljer spegeln förvaring bakom ryggen.
  • En kista och en sits: sätet kan installeras längst ner i duschen så att du kan duscha i sittande läge. Denna typ av arrangemang rekommenderas för äldre eller personer med nedsatt rörlighet. Under sitsen kan ett förvaringsutrymme ordnas. Värdet öppnas utanför duschen.
  • Toaletter och hyllor: det finns nu ett brett urval av modeller av toaletter med en förvaringsenhet ovanför vattentanken.

Ordna små utrymmen

Det finns ofta oanvända skrymslen I badrummet. Dessa är små utrymmen som inte får plats i ett skåp eller ens en hylla. Vi måste därför fokusera på krokar för upphängning av en korg för att förvara handdukar och olika flaskor. Det här tricket gör också att tvättkorgen kan hängas upp om det inte finns golvyta. Flätade korgar som är rejäla och inte vekar sig är att föredra.

Olika tips för förvaring av småsaker:

  • Canvaspåsar som hänger bakom dörren ger förvaring för olika föremål.
  • Genom att placera en bricka på toaletttanken kan du lagra olika föremål. På sidorna går det att hänga en styv påse för att förvara toalettpapper.
  • Installera små korgar eller fack i lådor för att förvara föremål enligt deras funktion.
  • En enkel korg placerad bredvid diskhon gör att du kan förvara handkrämer, parfymer mm.