Använder ägg för att rengöra allt i huset

Idag överskuggar naturprodukter kemiska rengöringsmedel i hemunderhåll. Och av goda skäl är de senare mer ekonomiska, mer miljövänliga, skonsamma och effektiva. Bland dessa ekologiska rengöringsmedel sitter ägget i toppen tack vare dess otroliga tvättmedelsegenskaper. Hur använder man ägget för att rengöra allt hemma? Fokusera på ämnet.

Rengör allt med ett ägg

Glänsa gyllene ramar med ägg

Det är inte alltid kul att se bärnstensfärgade ramar matta, hela dekorationen verkar trist ut. Lyckligtvis hjälper blandningen av äggvita och ett annat flaggskeppsrengöringsmedel till att återställa glansen och bågarnas skönhet. Dessutom är äggen nästan gratis eftersom de redan finns hemma. Det är dock viktigt att inse lite mirakelrecept innan du fortsätter med rengöring. Att göra detta :

 1. Att betala några dropparvit vinägervarm I en skål ;
 2. Lägg till ett äggvita, stelnad ;
 3. Blanda väl.

För att lysa upp de gyllene ramarna, blötlägg borsten eller trasan av den erhållna blandningen. Låt torka och skrubba med en liten mjuk borste.

Ta bort fläckar från ett ullbeklädnad

De äldsta pojken är en ömtålig textil, en alltför brutal gest åtföljd av ett strippande tvättmedel riskerar att skada beläggningen. Den bästa lösningen är att välja en ekologiskt rengöringsmedel som kommer att veta hur man bevarar sina fibrer, det är det äggvita. För att försiktigt skala av ett yllebeklädnad, här är några steg du kan vidta:

 1. Applicera lite äggvita, ej uppvispad på det område som ska behandlas;
 2. Låt verka i 10 till 15 minuter;
 3. Skölj med kallt, klart vatten;
 4. Handtvätt eller maskintvätt med vanligt tvättmedel.

Ge ett ansiktslyft till lädret tack vare äggvitan

Med tiden, soffan och de andra läder dekor tillbehör sluta med att förlora sin gamla skönhet. De är matta och skrynkliga på grund av de olika yttre aggressioner. För att återfå glansen av läder, inget bättre än en avtorkning av en ylleduk impregnerad med äggvita. En rensningsgest måste dock utföras i förväg. Med en trasa indränkt i vinägervatten, gnugga lätt på läderföremålet och torka sedan med en mjuk trasa. Förbered sedan a uppvispad äggvitelösning en halv och en matsked terpentin. Använd en ylleduk våt i blandningen för att skrubba soffan eller lädertillbehöret. Resultatet är direkt synligt efter gnidning, du behöver bara göra rätt saker och respektera mängden produkter som ska kombineras.

Rengör oljan från fritösen och apparaten

Tack vare äggvita är det nu möjligt att rengör fritösen som visar håligheter med oljan den innehåller. Hur är det möjligt ? Det är inte lätt att rengöra fritösen noggrant och ta bort fläckarna som finns mellan håligheterna i apparaten. För att göra detta, här är några starkt rekommenderade praktiska tips:

 1. När'oljan är varm, häll i äggvitan och Vispa med en spatel. Ägget ska koka snabbt och stiga till ytan;
 2. Avfallet kommer att samlas av det kokta ägget, ta bara bort det med en skummare.

Detta tips är mycket fördelaktigt, eftersom det förutom att få en ren olja och fritös, är möjligt att utföra en viktig besparing. Rena bara oljan med äggvitan istället för att ersätta den vid varje stekning.

Använd ägg för att skina lino

Klädmaterial av linoleumgolv kräver en vanligt underhåll för att behålla sin livslängd och skönhet. Problemet är att konventionella tvättmedel är frätande, linoleumgolv mattas och kan försämras. Det bästa sättet att bevara beläggningen samtidigt som den får den att glänsa är inget annat än Äggula. Innan du fortsätter med behandlingen är det att föredra att rengöra golvet för att bättre förstå resultatet. Sedan slå en äggula och häll den i en 0,5 liters hink med vatten. Blötlägg en mopp med lösningen och låt sedan torka. På bara ett pass får linogolvet tillbaka sin glans.

Rengör PVC-trädgårdsmöblerna med ägg

Med fint väder är det dags att ordna trädgården eller terrassen. Efter att ha tillbringat hela vintern instängd i källaren, har PVC-trädgårdsmöblerna mörknat och tappat sin charm och glans. Lyckligtvis kan äggvita rädda honom snabbt. Efter att ha rengjort PVC-bordet och stolarna med tvålvatten, är allt du behöver göra att belägga ytan på trädgårdsmöblernai PVC med äggvita vispad till snö med en pensel. Två till tre äggvitor är nödvändiga, måste de dock vara ganska fasta. Låt torka och polera med en mjuk trasa för att avsluta strippningen.

Ta bort smutsen från botten av en karaff

Den här gången igen äggskal ingriper effektivt för att absorbera de föroreningar som finns kvar på botten av en karaff. Den måste sedan återvinnas för att ta bort alla spår av smuts. Att göra detta :

 1. Slipa skal av flera ägg ;
 2. Släng i botten av karaffen;
 3. Lägg till vatten ;
 4. Skaka väl för att lossa och ta bort smuts;
 5. Skölj.

Samla kopparredskap

För att hitta glans av kopparföremål som fläckade äggvitor kan göra susen. Så här föryngrar du åldrade kopparredskap:

 1. Att blanda ihop 3 äggvitor, 2 matskedar av vetemjöl, lite av vit vinäger, 500 g av grovt salt och lite citronsaft;
 2. Arbeta tills en homogen pasta erhålls;
 3. Använd pastan för att rengöra kopparn genom att gnugga med en mjuk trasa eller trasa.

Ta bort kaffefläckar med ägg

Bli av med en kaffefläck är ingen liten bedrift. Även om detta är en färgad flytande fläck kan den spridas på duken eller lämna ett brunt märke på koppar eller skålar. För att bli av med kaffefläckar utan att riskera att bilda en gloria, så här använder du ägget:

 1. Fyll koppar och skålar vinägervatten blandat med äggskalssmulor, skölj sedan.
 2. Späd ut Äggula i ljummet vatten.
 3. Blötlägg en trasa i blandningen innan du duppar kaffefläckarna.
 4. Låt verka innan du sköljer av med ljummet vatten.

Lossa rören med äggskalen

Att främja en bra evakuering i nivå med rören räcker det att blanda tvål, varmt vatten och bitar av äggskal. Häll allt i rören för att snabbt täppa igen rören.

Återupptäck glansen av trämöbler

För att återställa skönheten, värmen och glansen hos trämöbler räcker det med att'Impregnera med en mikrofiberduk av blandning av vatten och äggvita. Det är dock viktigt att damma av möblerna innan polering.