Jämförelsetest: Google Home och Amazon Echo

Samsung, Apple, Microsoft, Amazon och Google, dessa företag har tagit sig in på marknaden för uppkopplade högtalare. Med de otaliga serierna som lanseras av vart och ett av dessa märken är det inte lätt att välja. Här är testresultat och jämförelsen av de två röstassistenterna Google Home och Amazon Echo. Zooma på design, ljudkvalitet, assistentkvalitet, kompatibilitet och pris.

Välj mellan Google Home och Amazon Echo

Utformningen av de anslutna högtalarna

Finns till försäljning på Amazon.fr, anslutna högtalare De mest populära Amazon är Echo, Echo Dot och Echo Spot. Deras modeller i kompakt version är populära för sin plastdesign, men är oattraktiva jämfört med konkurrenterna. Hur som helst, deras ultrakompakta form gör att de lätt smälter in i vilken dekoration som helst. Dessutom finns Echo Dot i svart eller vitt, till skillnad från Google Home som också presenteras i korall förutom dessa två färger. När det gäller den senaste versionen av Amazon Echo kommer den i tyg och finns i tre färger. Echo och Echo Spot kännetecknas av de fyra funktionsknapparna på högtalarens ovansida och den blå cirkulära indikatorn som ger visuell feedback när Alexa åberopas. Denna sista modell är idealisk för ett nattduksbord. Videosamtal kan ringas tack vare dess runda skärm, kamera och skärm. Tillgängliga i en Google Store, Googles anslutna högtalare finns även i tre versioner:

  • Google Home;
  • Google Home Mini;
  • Google Home Max.

De låter dig interagera med Google Assistant. Google Home-högtalaren är uppskattad för sin unika design: en sorts modern blomkruka, vars nedre del finns i olika färger. Google Home Mini, som är klädd i tyg, är också populär för LED-lamporna under högtalaren. När det gäller Google Home Max är dess design praktiskt taget motsatsen till Google Home Mini. Hur som helst smälter Googles röstassistenter lika lätt in i vilken inredning som helst.

Ljudkvaliteten mellan Amazon-högtalaren och Google Home

Efter lanseringen av Amazon Echo-anslutna högtalare i USA är den känd för att dra nytta av bra ljudåtergivning, men vilket inte är så exceptionellt, eftersom ljudet inte riktigt är versionernas starka sida. När det gäller Googles röstassistenter erbjuder de specifik ljudkvalitet för varje serie. Miniversionen ger inte nödvändigtvis stark ljudåtergivning, den klassiska modellen erbjuder en acceptabel ljudupplevelse och Max-serien erbjuder den bästa ljudkvaliteten av de tre. Rösten från Google Assistant är tydligare. För att justera ljudet på Google Home Mini ber du helt enkelt assistenten att höja eller sänka ljudet eller trycka på enhetens vänstra eller högra kant. Den lilla haken är att knappen är placerad under basen, medan den är mer tillgänglig på Amazon Echo Dot eftersom den är placerad på toppen av högtalaren. Dessutom tillåter den att växla larm till tyst läge. Dessutom använder Google Home Mini bara Bluetooth-anslutningen för bättre ljudkvalitet, medan Echo Dot har en AUX-port, som gör att den kan anslutas till andra högtalare via en miniuttag.

Kvaliteten på röstassistenten

Flera studier visar att Amazons Alexa rankas på samma nivå som Google Home-assistenten, oavsett om det gäller intelligens eller andelen korrekta svar som ges. Till exempel ger de två högtalarna alla väderprognoser, spelar upp låtarna i streaming, om användaren prenumererar på Google Play Music, Amazon Music, Deezer, Spotify, etc. Det lilla extra för Amazons röstassistenter är möjligheten att installera " Kompetens "Låter högtalare från andra märken anslutas enkelt, med Alexa till exempel. Dessa "färdigheter" kan skapas och anpassas av användaren själv. Google Assistant är dock fortfarande den bästa assistenten på marknaden. Han kan :

  • klara IQ-tester;
  • Styr flera applikationer;
  • Ge en bättre andel korrekta svar än Amazon-högtalare.

Kompatibilitet och prestanda för anslutna högtalare

Före varje beställning är det alltid obligatoriskt att uttala "Hey Google" eller "Ok Google" för Google Home Mini och "Alexa", "Amazon", "Echo" eller "Computer" för Echo. Fördelen med Amazon Echo-högtalarna är deras kompatibilitet med iPhones och enheter under Android. De är också kompatibla med en mängdanslutna objekt tillåter till exempel att styra lampor, dörrklockor, lås och termostater. När det gäller Google Home-högtalarna kan de anslutas till Android smarta TV-apparater såväl som till andra enheter av märket. De förlitar sig också på styrkan hos Google Assistant för att ansluta till saker, som termostater och lampor.

När det kommer till prestandaEko är skickligare att göra onlineköp eftersom högtalaren är en del av Amazon-miljön. Home-högtalaren är å andra sidan effektivare i internetsökningar eftersom Google är dess moderbolag. Förresten, även om ingen av dessa röstassistenter är rena artificiell intelligens och inte tydligt förstår allt som efterfrågas av dem, måste beställningen till Amazons Alexa vara mycket mer strukturerad än den är för Google.

Priset

Officiella priser för Amazon-högtalare är 99,99 € för Classic Echo, 59,99 € för Echo Dot respektive 129,99 € för Echo Spot. Men för att ta sig in på marknaden i Frankrike gav Amazon 50 % rabatt på alla beställningar. När det gäller Google Home-högtalare kostar Mini-versionen € 59, den klassiska € 139,99 och Max € 400, jämfört med $ 399 i USA.

Kort sagt Google hem erbjuder exceptionell ljudkvalitet, vilket gör musikälskare glada. Det är också mer effektivt än Amazon Echo när det gäller beställning, eftersom det exakt svarar på de flesta frågor som ställs. Han kan ringa samtal, hjälpa till med att förbereda ett matlagningsrecept, styra hemautomationsanordningar ... Nackdelarna är det otillräckliga antalet grundläggande funktioner, som att ta anteckningar. Dessutom är dess kompatibilitet med annan hemautomationsutrustning mer begränsad jämfört med Amazon Echo. När det gäller det senare är det uppskattat för sitt mer utarbetade finish än originalmodellen. Den kan också anslutas till ett befintligt ljudsystem. Å andra sidan är ljudkvaliteten den spelar inte i närheten av en hi-fi-högtalare, vilket gör att den förblir effektiv så länge den används ibland.