Hur blir man av med öronklämmor?

Trots sitt skrämmande namn är örontvisten bara en liten insekt på cirka 1,5 cm som inte angriper eller sticker människor. Dess närvaro är helt enkelt irriterande, särskilt när dessa insekter anländer i kolonier i huset eller på verandan. Här är några tips på hur du kan bli av med det en gång för alla.

Kämpa mot örontvistar

Vad gör öronen?

Tillhör familjen forficulidae, den tvestjärt, även kallad öronklämma, märks av sin långsträckta form och sin rödbruna färg. I vuxen ålder mäter denna insekt mellan 1 och 2 cm i längd. Tvärtemot vad vissa tror, ​​är det här lilla odjuret ofarlig. Det svider inte män eller husdjur. Den har fått sitt namn från sin pincett (dess bakre klämmor) som liknar de klämmor som en gång användes för att ta hål på kvinnors öron.

Earwig livnär sig sönderfallande organiskt material och vissna löv. Han är också attraherad av bladlöss som strövar i trädgården. Därför kan de som vill bli av med dessa parasiter ta till öronproppar. För att hitta dem är det lämpligt att inspektera sprickor i väggarna, vända på stenar eller döda löv. Faktum är att dessa insekter uppskattar mörka hörn skyddade från ljus.

Fånga öronklämmor i en blomkruka

Om lusten att bli av med dessa insekter trots denna information kvarstår, är att fånga dem i en blomkruka det bästa sättet att bli av med dem. För att göra detta, följ helt enkelt följande steg till punkt och pricka:

 1. Fyll en blomkruka i plast eller terrakotta med tidning eller den blött halm ;
 2. Vänd på grytan samtidigt som du lämnar ett utrymme. För att göra detta måste du använda en sten;
 3. Ställ den här fällan nära öronklämmans favoritblommor och vänta i 24 timmar, eftersom de tar sin tillflykt dit när natten faller.

Nästa morgon, ta krukan fylld med öronkvistar och placera den bredvid växter som är offer för bladlöss som rosor till exempel.

Använd vegetabilisk olja för att bekämpa örontvistar

Om målet inte är att överföra öronklämmorna, utan snarare att döda dem, kan det här mormors recept göra susen.

 1. Ta en medelhög behållare som en yoghurtgryta eller a burk tonfisk.
 2. Begrav behållaren nära insektens passage. Lägg bara lådan på marken om det inte går att gräva. I det här fallet är en burk sardiner mer lämplig.
 3. När lådan är på plats, häll i vegetabilisk olja. Personen kan använda resten av oljan som används för matlagning för att undvika spill.
 4. Insekter som lockas till vätskan kommer att vilja smaka på den, men så småningom kommer de att drunkna i den.

Om det inte finns någon vegetabilisk olja hemma, kan en söt substans som fruktjuice också ersättas. Jordnötssmör är också mycket effektivt. Om resten av juicen är en liten mängd, tillsätt lite vatten och skölj utan att kassera denna blandning.

Gör ett öronklämma skydd med en skokartong

Denna teknik fungerar med alla andra boxar av samma storlek som skokartongen. Eftersom öronklämmor inte är resistenta mot mörka platser, skyddade från ljus, varför inte göra en liten fristad ? För att göra detta behöver du bara:

 1. Gör hål i locket på kartongen;
 2. Öppna lådan och lägg en god mängd torkade växter i den för att locka till sig öronkvistar;
 3. Stäng lådan och vänta på att öronknäpparna har satt sig i.

Dagen efter är det bara att flytta ut lådan full med öronkvistar från trädgården eller nära de bladlusangripna blomkrukorna.

Fånga örontvistar med papper

Tidningspapper är också en fälla par excellence. Det tar bara en minut att förbereda.

 1. Rulla ihop tidningen löst. Små utrymmen bör lämnas så att öronkvistar kan cirkulera.
 2. Håll rullen med en elastisk.
 3. Placera detta skydd för öronproppar på strategiska platser där dessa djur tar sin tillflykt.
 4. Nästa morgon, virvla tidningen över en hink med vatten för att släppa insekterna i behållaren och dränka dem samtidigt. Om målet är att fånga insekterna och inte döda dem kan personen alltid skaka tidningen bredvid de bladlusangripna plantorna.

Dess främsta fördel är att det inte kräver någon speciell förberedelse. Dessutom kan dessa papper återanvändas så många gånger som personen önskar. Denna metod är varken dyr eller slösaktig.

Flytta öronklämmorna

Om dessa skadedjur förökar sig på buskar eller trädstammar, tillåter en speciell metod att fånga dem:

 1. Ta wellpapp;
 2. Linda denna omslag runt växten, vila den vågiga sidan mot trädet;
 3. Vänta några timmar eller en dag för att insekterna ska komma in och slå sig ner i krusningarna för att skydda sig från ljuset;
 4. Samla och flytta kartongen till ett valfritt hörn.

Att bli av med öronkvistar i huset

De som har en Dubbelsidig tejp i dem kan också använda den för att bli av med öronkvistar. Denna metod är mest effektiv när dessa små bestar blir inbäddade i huset.

 1. Identifiera deras passageplatser.
 2. Lägg en remsa av scotch på kvällen innan du går och lägger dig.

På morgonen, när du vaknar, kommer individen att se de små djuren fångade och fastnade på tejpen. Denna fälla kan också fånga andra insekter. För den som inte har dubbelhäftande tejp hemma kan de alltid använda en klibbig låda. Den senare är också effektiv för att fånga spindlar och kackerlackor.

Rengör din trädgård regelbundet

Öronproppar uppskattar organiskt material i ett tillstånd av nedbrytning. Efter att gräsklipparen har passerat måste gräset som fallit till marken plockas upp omedelbart, eftersom det kan ge insekten en bra mängd mat. Likaså bör döda löv inte lämnas liggande på marken, eftersom de kommer att fungera som skydd för dessa parasiter som inte utgör någon fara, men som skadar med sina gälla skrik.