Hur väljer man rätt köksmöbler?

Litet eller stort kök, möbler ska vara funktionella och möta användarnas förvaringsbehov. Förklaringar till en lyckad installation i reglerna.

Välj din köksinredning

Kyla, tvätta och laga mat: 3 zoner att respektera

Litet eller stort kök, är det lämpligt att separata matlagningsstationer, av tvättning och av kall som bildar en triangel av aktiviteter. Vid installationstillfället, genom att ha detta triangulära diagram i åtanke, kommer du att begränsa dina dagliga rörelser.

När vi har en litet kök med element inriktade på en enda vägg, kommer det att vara nödvändigt, för säkerhetsskäl, lämna till ett minimum 80 cm mellan spis och diskbänk.

När du har mycket utrymme ö skåp är väldigt trendigt. Den kan rymma en matlagningsplats, men den kan också gömma sig i den stort antal lagringsutrymmen. En annan praktisk aspekt, arrangerad med pallar, den fungerar också som en tabell för att äta mat!

Skjutbara lådor: den bästa förvaringen

Tack vare den nya smart utrustning, det finns köksmöbler i alla storlekar som t.ex 15 cm breda låga skåp endast, som enkelt passar in i alla kökskonfigurationer. De låter dig lagra kryddor, oljor eller till och med kökshanddukar. Mycket praktiska genom sina små storlekar, de är dock inte billigare än traditionella möbler.

Den nya generationens kökslådor är alla utrustade med säkerhetsbroms och dra nytta av en enkel öppning med ett enkelt tryck. de Engelsk låda är vanligtvis gömd och inbyggd i en större låda. Den glider och låter dig förvara besticken. För förvaring som varar över tid, välj en bestick arrangör eller några modulära avdelare som klassificerar besticken efter familj.

Höga möbler: för att inte slösa med utrymme

Om köket inte är stort, tänk efter hög förvaring vilket kommer att spara utrymme. Fixa dem på rätt höjd efter storleken, så att du inte behöver klättra på en stege för att nå dina krukor eller tallrikar. De lyftdörrar är också en platsbesparande lösning, speciellt om du inte kan fixa dörrar som öppnas från vänster eller från höger på grund av närvaron av en vägg. Vissa väggskåp med lyftdörrar är utrustade med lådor som går ner mot dig så att du inte längre är på tå!

de pelarskåp kan även hitta sin plats i smala kök. Mycket praktisk, den kan integrera en ugn eller en mikrovågsugn. Två alternativ finns: den kan ha fast förvaring eller skjutbara lådor som gör det lättare för dig att komma igång.

Hörnskåp: för att spara förvaring

För att placeras på höjden eller på marken, den hörnskåp tillåter att inte slösa utrymme. Utrustad med en skivspelaret, den lagrar ett imponerande antal tillbehör samtidigt som den ger enkel åtkomst. Helt nya, det finns till och med hörn lådor som optimerar användningen av alla utrymmen.

De förvaringsbrickor med utsug gömma sig i ett skåp och när den väl är utrullad kan du enkelt ta tag i dina kastruller och kastruller. Välj dessa med avtagbara ärmar och stapelbar för att alltid spara mer utrymme.

Smarta tillbehör: för att förenkla ditt kök

Bland de smarta tillbehören, tänk på flerhylsblock integrerade i bänkskivan. Med ett enkelt klick reser de sig och erbjuder 3 anslutningar (mycket användbart vid matlagning). Sedan gömmer de sig i bänkskivan, när de väl inte längre behövs. Ovanför hällen på stänkbacken kan du placera en magnetisk metallstång eller några korgar som ska ta emot köksredskap och bestick.

Har du ett fönster i köket behövs ingen huva. Å andra sidan, om det inte finns någon öppning eller en ö-bänkskiva har valts, tillhandahåll en plats för en fläkt som kan placeras ovanför hällen. För små utrymmen keps huva på bara 60 cm är liten men effektiv kan vi säga hejdå till matlagning luktar.