Tips för att optimera din studio och spara utrymme

Att arrangera sin inredning framstår ibland som ett dilemma. Uppgiften blir mer komplicerad när det kommer till en studio. Dessa små lägenheter är ofta under begränsade utrymmen. Valet av installationer kräver noggrant övervägande i förväg. När utrustningen och möblerna har tagits emot måste man tänka på platsen. Lyckligtvis finns det några tips för att optimera utrymmet i din studio.

Optimera utrymmet i en studio

Satsa på praktiska möbler

Möbler är ofta en stor del av alla typer av hem. För att optimera utrymmet i din studio bör du välj rätt möbel :

 • Ett skoskåp: I ett litet rum kan det ibland vara svårt att hitta plats för klädtillbehör. För att lagra skor, välj ett stängt skåp. Förutom att dölja paren presenteras den som ett dekorativt element. Placerad vid ingången kan dess topp rymma korgar för att lagra olika tillbehör.
 • En bar: för att separera vardagsrummet och köket visar sig baren vara en smart idé. Dekorativt element, det kan också användas som ett matbord. Du behöver bara sätta några stolar runt.
 • En bäddsoffa: butiker erbjuder ett brett utbud av modulära möbler. För att kombinera den estetiska och praktiska sidan, tänk på bäddsoffan. Placerad i vardagsrummet, dagtid, fungerar den som soffa. När natten har fallit, vik bara ut den för att förvandla den till en säng.
 • En bokhylla sänggavel: Det är fullt möjligt att installera en bokhylla i en studio, trots utrymmesbrist. En bokhylla som sänggavel ser genialisk ut. Det låter dig lagra och ha dina böcker och böcker imorgon.
 • Ett klaffbord: det är smart att välja ett inbyggt bord för att maximera utrymmet i en studio. De mer skickliga kan göra en genom att placera en skjutbräda på en låda. Det är dock möjligt att köpa en från varuhus. För att få bordet att synas, dra eller lyft helt enkelt brädet.
 • En avdelare sängram: för att spara så mycket utrymme som möjligt i en studio bör möbler ordnas genialiskt. Istället för att luta sängen mot väggen, prova andra platser. Sänghuvudet kan till exempel vara orienterat framför väggen för att fungera som en tvådelad avdelare.
 • Murphy säng: Att hitta rätt plats för sängen framstår ibland som en riktig utmaning. För att göra livet enklare är Murphy-sängen en bra idé. Han glider diskret in i en garderob. Således optimerar den varje kvadratmeter.
 • Förvaring runt dörren: för att återställa förlorade utrymmen är det nödvändigt att utnyttja varje skrymsle och vrår, från det mest dolda till det mest uppenbara. Utrymmet runt dörren är ofta försummat. Det kan dock förvandlas till en riktig förvaring. För att göra detta, installera helt enkelt hyllor runt om. För en touch av design är det bättre att välja dekorativa förvaringslådor.
 • Ett utfällbart skrivbord: Inget som ett kontorsområde gömt i en garderob för att optimera utrymmet. Denna typ av utveckling sparar dyrbara kvadratmeter. Du behöver bara vika upp installationen för att fungera. För att förvara dokument och arbetsredskap är skåp integrerade i möblerna idealiska.
 • Använder väggarna: För att dra fördel av väggar finns det inget bättre än hyllor. För att spara så mycket utrymme som möjligt, använd infällda installationer. Vägghyllor presenterar sig som ett vettigt alternativ att ersätta stora stående skåp.
 • Vinklar: För att undvika lediga utrymmen bör vinklar utnyttjas. Det är till exempel möjligt att installera ett bord utan ben i ett hörn för att fungera som skrivbord. I köket låter vinklade hyllor dig förvara redskap enligt deras kategorier.
 • Förvaring pallar: placerad i vardagsrummet fungerar pallen som en dekorativ sits. För att ställa in din studio är det lämpligt att välja stolar som inkluderar förvaringsutrymme inuti. I sovrummet kan pallarna rymma dokument eller klädtillbehör. I vardagsrummet är de perfekta för att förvara högteknologiska tillbehör.

Frigör golvyta

För att optimera utrymmet i en studio, höga möbler är i ordning. Det behöver inte vara väggmöbler. Det är en fråga om att välja möbler med långa fötter för att frigöra golvyta. Utrymmet under sängen kan till exempel användas för att förvara barnskor eller leksaker. Loftsängen är också genialisk. Undersidan kan förvandlas till bäddsoffa att ta emot gäster. Tack vare en garderob med långa ben vid entrén går det att använda golvytan för att arrangera skorna.

Satsa på pentryt

Det här är en köksblock små dimensioner. Dess minimalistiska sida är perfekt för studior. All köksutrustning är kombinerad i en enda möbel. Den hittar sin plats diskret i vardagsrummet. Utrymmesbesparande, den passar perfekt in i alla utrymmen. För att förbli minimalistisk, välj platsbesparande kökstillbehör som en utdragbar skärbräda, hängskenor eller justerbara hyllor.

Dela upp utrymmet i en studio

Det är inte nödvändigt att helt partitionera studion. Man måste dock se till att varje del kan utföra sina funktioner korrekt. Detta bidrar till att skapa en hälsosam och balanserad atmosfär i hemmet. Det viktigaste är att känna sig bekväm hemma. Till exempel skulle en säng placerad framför en spiskåpa vara olämplig. Vissa rum måste faktiskt separeras från resten av huset. För att korrekt avgränsa varje utrymme är det nödvändigt att partitionera dem. För att göra detta är det möjligt att välja en tak eller en claustra, bra alternativ för att ersätta traditionella väggar. Sovrummets avskildhet bevaras därmed. Om utrymmet är knappt är det bara att ta bort antingen köket eller sovrummet från resten av studion.

Utnyttja studions höjder

Många förlitar sig på låga möbler för utrusta din studio av rädsla för att välja något för skrymmande. Höjder försummas på detta sätt, men med lite uppfinningsrikedom går det att dra nytta av dem. Att installera en hög hylla, några centimeter från taket, kan verka dumt. Den kan dock användas för att förvara sängkläder och säsongsbetonade tillbehör. För att få dem att se bra ut, arrangera dem bara i förvaringslådor eller flätade korgar.

Ett praktiskt badrum i en studio

För att optimera utrymmet i en studio, föredrar inbyggda möbler som ett skåp under handfatet eller höga hyllor. För att spara utrymme är det en bra idé att välja en Italiensk hörndusch. Denna typ av arrangemang möjliggör ytterligare lagringsutrymme. Men utsikterna till ett badkar är också tänkbara. Med lite arbete är det fullt möjligt att installera en badkar i marken i ett studio badrum. För att lagra handdukarna, välj den japanska vikningsstilen Marie kondo. Detta består av att rulla ihop dem, istället för att vika dem, och förvara dem vertikalt i lådorna. Denna teknik gör det möjligt att optimera lagringen.