Hur gör man ditt trapilho-garn?

Trapilho, känd som lirette, fettucia eller zpagetti, är en miljöansvarig produkt som anpassar sig till dagens miljöpolitik. Även om det vanligtvis kommer från textilindustrin eller från skräddare, kan hemgjord trapilho göras av kläder eller bara linne. Många föremål kan designas med detta material.

Vad ska man göra med trapilho

Vad ska man göra med en trapilho-boll?

Trapilho kan användas som grundmaterial för att tillverka smycken samt olika mode- eller dekorativa accessoarer som mattor, armband, väskor, etc. Mångsidig och lätt att använda, den väcker skaparen som ligger och vilar i varje individ. Böjs för alla smaker, det är lätt att virka eller sticka. Innan du börjar är det viktigt att bestämma objektet som ska tillverkas med trapilho-garn. Här är några idéer:

  • För närvarande är masken ett obligatoriskt tillbehör för att skydda mot virus och för att upprätthålla en hälsosam livsstil. En lirett kan lätt användas som en mask sladd. Eftersom canvastyger generellt sett har liten eller ingen stretch är det viktigt att ta rätt mått och lämna tillräckligt med utrymme för att fästa det korrekt med resåren.
  • För älskare av originaldekoration, en virkad trapilho matta i vardagsrummet eller framför dörren blir den vackraste effekten. För att göra en är det nödvändigt att tillhandahålla ett tillräckligt antal rullar. Denna mängd kommer att variera beroende på storleken och formen på den önskade mattan. Det första steget i arbetet är att forma en boll av zpagetti för att förhindra att trådarna trasslar ihop sig. Gör sedan, med hjälp av en krok, en första varv stygn med 6 öglor för en rund matta, sedan en andra varv med 12, och lägg slutligen till ringarna för varje varv. För att variera stilen på mattan, satsa helt enkelt på tråd i olika färger, eller matchas med resten av dekorationen.

Viktig: För att säkerställa mattans kvalitet och estetik är det viktigt att garnet som används är kontinuerligt. För att göra detta kopplar en enkel knut en boll till en annan.

  • Göra ett väldigt mysigt bo för hans husdjur är möjligt med trapilho. Fyrkantiga, rektangulära eller rundade, kommer djuren att ha en bekväm och varm nisch.
  • Växterna kommer inte att lämnas kvar. Det är faktiskt möjligt att hänga blomkrukor, både i och utanför huset med hjälp av en upphängning gjord av trapilho. Det är möjligt att blanda färgerna för att få en bättre visuell återgivning. Var dock noga med att använda tråd som är stark nog att bära upp lasten. Till små krukor går det till exempel att använda utskuren denim.

Välj rätt tyg

Trapilho är ekonomisk på alla sätt och kan skapas av de olika tygerna som finns i garderoben. Det är dock viktigt att välja rätt material för att dess användning ska vara perfekt anpassad. Bomullen är utan tvekan det mest använda materialet i textil. Det är känt för sin absorptionskvalitet och för att vara en bra värmeisolator. Dess mjuka och hypoallergena fibrer tillåter användning i praktiskt taget alla områden. De tål dock inte tunga belastningar. Bomull bör därför reserveras för dukar, mattor eller andra lätta upphängningar.

Sim-, dans- eller cykelentusiaster, det måste säkert finnas en oanvänd baddräkt eller outfit bak i garderoben! Den utdragbara naturen hos lykra gör det till ett exceptionellt material. Töjningskapaciteten hos detta tyg kan gå upp till 600% med en återgång till utgångsläget efter sträckning. Lycra blandas dock alltid med andra fibrer. Trådarna gjorda med detta tyg ger ett glänsande och smidigt utseende till en väska eller påse. Lycra trapilho är också lätt att rengöra.

Hitta gamla bomullst-shirts

Efter att ha sorterat och valt ut råvaran måste du klippa smala remsor från tvätten med en sax. Det återstår sedan att rulla den erhållna tråden för att få en spole. Denna operation kräver inte användning av en linjal eftersom även om snittet är oregelbundet kommer det inte att synas när tråden har lindats upp.

För att förenkla skärningen av tygremsorna är det nödvändigt att börja med att sträcka ut T-shirten eller andra kläder och lägga den platt. Ta sedan bort de onödiga delarna, nämligen ärmar och halsringning. Det ska finnas en rektangel av tyg kvar efter dessa första saxar. Från ena kanten, klipp 1,5 till 2 cm tygremsor längs hela längden, men inte hela vägen till slutet. Du bör lämna cirka 3 cm marginal. Skär till sist varje remsa diagonalt för att ansluta dem.

När remsorna har klippts av drar du försiktigt i tråden och lindar den på sig själv för att få en spole. Välj en stor T-shirt för att få ett bredare band.

Återvinn gamla lakan

Det finns flera sätt att hämta ett ark som inte används lika ofta som det brukade vara. En av dem är att klippa den för att få trådar. Använd en sax och klipp av tygremsor med önskad bredd från ena kanten. Utför sedan samma operation, men denna gång från andra sidan för att få stringtrosor. Sedan är det bara att rulla remsorna till en boll och behåll dem medan du väntar på att bestämma hur de ska användas. En spole räcker till exempel för att göra en liten korg till badrummet eller en blomkruka. Ett band kan också användas för att göra slipsar för att hänga växter på pålar i trädgården.

Bra att veta : Storleken på kroken ändras beroende på bandens bredd. Som ett exempel är # 7 lämplig för 1cm band.

Främja lätthet

Broderi eller virkning är framför allt en passion, ett sätt att ha roligt och att umgås på ett trevligt sätt. En lättviktig trapilho är lätt att hantera och forma. Dessutom detta typ av trapilho särskilt lämplig för små, väldefinierade projekt. Generellt sett behöver du en enhetlig ådring utan några ojämnheter för att få ett perfekt snitt. Gamla tights är bra för att ha ett elastiskt, stretchigt garn. Den kan användas för att binda upp hår till exempel. Det är också möjligt att lägga trådarna ände i ände och montera dem med en symaskin eller en overlockmaskin. För att jämna ut färgen är det ett bra alternativ att använda en speciell tygfärg. Med den erhållna trapilho, varför inte göra en smutsig tvättkorg? Med en 33 cm diameter återvunnen plastcirkel behöver du ca 8,20 m tråd för att få en rad. Själva kommer att bestå av 56 stygn.