Tips för att underhålla och skydda dina borstar på rätt sätt

De mindre målningsarbeten som utförs i huset kräver penslar i gott skick, för att inte lämna spår eller färgklumpar. Det är därför nödvändigt att veta hur man underhåller dem så att de håller länge. Här är 7 tips för att hålla dina penslar i gott skick under lång tid.

Blötlägg borsten före användning

Förbered en ny borste

En ny borste kräver viss förberedelse innan den används för första gången. Rätt förberedda håller sidenborstar längre. Genom att följa dessa steg kan du få rena, släta borstar direkt ur lådan:
  1. Borsta dem mot säden medhand för ta bort hår dåligt fixat.
  2. Låt dem dra i flera timmar i vattnet och vrida ur.
  3. Kör dem över en grov yta att dra ut de sista envisa hårstråna.

Rengör en härdad borste

Efter användning tenderar penslar att härda Därför att överblivna målningar på deras hår. Det är därför nödvändigt att rengör dem noggrant för att undvika detta besvär. För att göra detta, följ följande metod:
  1. I en liten kastrull, koka vit vinäger och stoppa in borsthuvudet i det.
  2. De låt dra i några timmar, tills deras hår återfår sina riktig utseende och konsistens.
  3. De skölj rikligt vid vattnet.
Med denna metod är borstarna som nya och redo att användas igen.

Tips för att skydda borstar

Återvinningsidé för att skydda borstar

Kasta inte använda kräm- eller tandkrämstuber, de kan fortfarande användas. En gång öppen i slutet under locket och fri från produktrester, fyll dem med lösningsmedel och skjut borstarna att återanvända. Rörets kropp måste kunna matcha formen på handtaget så att begränsa kontakten med luft.

Använd matfilm

Linda in borsten i matfilm för att skydda borsten från luften som härdar färgen och gör borsten mindre effektiv. Denna teknik fungerar särskilt bra för glycerol och akrylfärger.

Använd aluminiumfolie

Rulla aluminiumfolie hårt runt borsten. Detta effektiva skydd förhindrar inträngning av luft och härdning av borstarna.

Återvinn en flaska för akrylpenslar

För att göra detta, skär botten av en plastflaska med en skärare. Fyll den med vatten och håll borsten med en klädnypa för att skydda borsten. Detta gör att borstarna förblir flexibla fram till nästa användning. Vrid ur dem väl när du återanvänder dem.

Gör ett oljebad för glycerofärgpenslar

Blöta borsten i en burk fylld med salladsolja. Detta trick gör att borstarna fungerar bra under lång tid. Innan användning, skölj borstarna lägg i olja med Vit ande.