Hur rengör man en ölfläck?

Bortsett från den obehagliga lukten som en utspilld öl lämnar, kan fläcken den orsakar ibland vara svår att ta bort. Oavsett om det är på tyg eller möbler finns det ett antal sätt att rengöra dessa irriterande fläckar ordentligt. Så här tar du bort ölfläckar effektivt.

Ta bort ölfläckar

Rengör en ölfläck på trasan

Innan du applicerar följande tips är det bäst att testa dem på en dold del av tyget för att undvika att skada det. Det är också viktigt att kontrollera tygets etikett för att säkerställa dess sammansättning. Här är några lösningar som tar bort en ölfläck beroende på tygets material:

  • På jeans

För att ta bort en ölfläck på jeans, är det nödvändigt att doppa jeansen i kallt vatten innan du lägger dem i tvättmaskinen. Om fläcken visar sig vara seg, polera den med en svamp indränkt i vinägervatten och sätt tillbaka jeansen i tvättmaskinen.

  • På ett syntettyg

En ölfläck på syntetiskt tyg kan enkelt tas bort med en trasa impregnerad med denaturerad sprit. Att dutta märket med en lösning av vatten och Marseille-tvål fungerar också.

  • På bomullstyg

Att eliminera a ölfläck på bomullstyg, bara placera den under kallt rinnande vatten innan du skickar den till tvättmaskinen. Om detta inte lyckas, polera fläcken med en trasa impregnerad med en utspädd ammoniaklösning och returnera trasan till tvättmaskinen.

  • På ett sidentyg

I fallet med en ölfläck på sidentyg, är det nödvändigt att applicera en bomullstuss impregnerad med denaturerad sprit på den senare. Sköljning med rent vatten och noggrann torkning kommer att slutföra operationen.

Rensa en ölfläck på olika ytor?

Förutom tyger kan ölfläckar också förekomma på olika ytor. Så här tar du bort dem beroende på det smutsiga materialet:

  • På en matta

I närvaro av en ölfläck på en matta, är det nödvändigt att gnida det med en slipsvamp fuktad med vatten först. Upprepa sedan operationen med samma svamp, men tillsätt lite alkoholvinäger ovanpå. En icke-slipande svamp följt av sköljning och torkning med en trasa kommer att slutföra operationen.

  • På kakel

A ölfläck på kakel kan tas bort med en trasa fuktad med flytande svart tvål. Avsluta med en sköljning med rent vatten.

  • På vaxat trä

För att ta bort a ölbets på vaxat trä, använd en trasa fuktad med en blandning av pulveriserad pimpsten och linolja.