Återanvänd tepåsar för hemmet och trädgården

Infunderade tepåsar är inte bara för att göra varma drycker. Istället för att slängas i papperskorgen efter användning kan dessa små påsar återvinnas på olika sätt för husets och växternas välbefinnande. Här är 9 smarta och ovanliga idéer för att återanvända dem.

Tepåsar att återvinna i trädgården och i huset

Gör kompost med tepåsar

Infunderade tepåsar kan återanvändas som naturligt gödningsmedel för växter. Ta helt enkelt bort etiketten och klämman från påsen och släpp sedan påsen direkt i planteringsjorden. Strö sedan över generöst. Om påsen inte är helt gjord av naturliga material, är det lämpligt att ta bort den och endast använda teet. Te ger de näringsämnen som behövs för god växttillväxt och kan perfekt ersätta kemiska gödselmedel. Växter och trädgårdsmästare kommer säkert att föredra detta organiska gödselmedel!

Te som avvisande medel i trädgården

För växternas välbefinnande, placera de använda tepåsarna i en flaska vatten och låt dra. Använd den resulterande lösningen som bevattningsvatten. Denna teknik tillåter skydda växter från svampar, allt i begränsa spridningen av ogräs i trädgården.

Infunderade tepåsar kan också användas som insektsmedel. Placera bara de tidigare fuktade tebladen på marken. Använd helst flera påsar för att kunna omge växternas fötter. Teet skrämmer bort parasiterna och de olika insekterna som kan skada växternas goda utveckling. Detta är alltså en 2 i 1 lösning eftersom växterna samtidigt skyddas får växterna effektiv näring.

Använda te som en fuktighetskräm för växter

Vi har precis sett att infunderade tepåsar kan ha en fördelaktig användning i trädgården. Förutom att få näring och skydd, kan växter också bli hållbart återfuktade tack vare dem. Tricket är att placera påsarna i jorden och vattna ordentligt. När dospåsarna får vatten börjar de svälla. Detta hjälper till att hålla kvar vatten och hålla jorden fuktig längre än med vanlig vattning. Med denna teknik är det möjligt attrymma vattningarna. Detta är särskilt användbart när du behöver vara borta, till exempel på semester. Samtidigt får växterna näring och skyddas från insekter. En verkligt smart återvinningsteknik!

Använd tepåsar för att deodorisera

Utanför trädgården är infunderade tepåsar också mycket användbara runt huset. Genom att fånga dålig lukt tillåter de särskilt attsanera vissa delar av interiören. De kan placeras nästan var som helst, som i kattsand eller bredvid papperskorg. Det är samma sak för kylskåp där den skoförvaring : genom att placera en tepåse inuti eliminerar den oönskade lukter.

Faktum är att infunderade tepåsar är effektiva för eliminera bakterier och dålig lukt i skor. Det är därför det i Japan finns skosulor gjorda av återvunna gröna teblad. För hemmabruk torkas tepåsarna i förväg och placeras i de områden som ska deodoriseras. Genom att välja doftande teer är det till och med möjligt att parfymera vissa delar av dess interiör, såsom omklädningsrummet. Häng helt enkelt tepåsen i garderoben eller placera den mellan kläderna för att frigöra den subtila aromen.

Använd tepåsar för att avvärja insekter

Den avvisande effekten av tepåsar är inte begränsad till trädgården. Tvärtom kan den användas i varje hörn av huset. Särskilt möss gillar inte lukten av te. För att skrämma bort dem, placera tidigare torkade tepåsar i områden där de är vana vid att ströva omkring. De kommer inte att återkomma till det. Detta tips gäller även för insekter som myror och spindlar. Men för tillfredsställande resultat är det lämpligt att tillsätta några dropparpepparmynta eterisk olja på väskorna. Placera dem sedan i de mest angripna områdena i huset. Insekter kommer inte att gilla det och föredrar att gå utanför huset utan användning av kemikalier.

Använd tepåsar för att avfetta

Istället för att köpa kemiska avfettningsmedel går det även att använda begagnade tepåsar till få din interiör att glänsa. För att göra detta, låt påsen svalna efter användning och applicera den direkt på föremålet som ska rengöras. Te kan användas att avfetta disk, speciellt glasredskap. Den används också att putsa speglar och fönster Windows. Gnugga dem bara med tepåsen och torka sedan av dem med en trasa. För detta är det att föredra att välja mikrofibertyg.

Tepåsar som rengöringsmedel för trä

Trämöblerna återfår också sin glans tack vare de infunderade tepåsarna. Gör en ny teinfusion med påsarna som redan används, med en hastighet av 2 eller 3 påsar för 1 liter kokande vatten. Låt sedan svalna och blötlägg sedan en mikrofiberduk. Vrid ordentligt och torka av trämöblerna med den. Lackat trä påverkas mest av detta trick, som kan appliceras på alla möbler som bord, dörrar eller till och med dekorativa tillbehör.

Det är till och med möjligt att rengöra trägolv med denna magiska lösning för att återställa deras glans. Blandningen föryngrar träet genom att så mycket som möjligt maskera dess ålderstecken. Det kan också ge den en touch av färg. Observera att ibland är det bäst att testa det på en liten yta för att se hur materialet kommer att reagera, innan du applicerar det direkt på en hel yta. Observera att svart te lämpar sig bäst för denna typ av rengöring.

Gör vintage inredning

Förutom att vara en utmärkt rengöringsprodukt kan te också bidra med sin del vad gäller dekoration. För älskare av vintagestil i synnerhet är svarta tepåsar effektiva för åldrande foton eller pappersdokument. En dekorativ idé är att gnugga en tepåse på klassiska bilder eller i polaroidformat för att få sepia effekter. Resultatet kan hängas i taket eller hängas på väggen för att bilda en retro vägg fototavla. Ett annat knep är också att skapa bakplåtspapper med svarta tepåsar. För att göra detta, doppa ett vitt papper i en teinfusion. Eller täck papperet direkt med använda tepåsar. Resultatet är mycket imponerande!

Te för att möra köttet

De återvunna tepåsar kan också användas i köket för att förbättra kulinariska förberedelser. Te är särskilt effektiv för att möra kött. Lägg bara till lite till marinaden för mört kött under tillagningen. Det bör dock noteras att vissa teer kan ge en uttalad smak, ibland obehaglig. För att undvika detta besvär är det lämpligt att välja svart te utan smak. Andra ingredienser som vitlök eller kryddor kommer också att göra resultatet perfekt.