Deodorisera toaletten med vinäger

Om det är en ingrediens du alltid ska ha i ett skåp så är det definitivt vit vinäger. Denna naturliga produkt är en sann allierad allierad och utmärker sig genom sina avkalknings-, avfettnings- och deodoriserande egenskaper. Faktum är att det är en av de mest effektiva lösningarna när det kommer till att neutralisera dålig lukt från toaletten. Översikt.

Deodorisera toaletten med vinäger

Vad är vit vinäger?

Vit vinäger är en industriellt tillverkad produkt som respekterar miljön. Det är också känt som kristallvinäger och alkoholvinäger. Denna vätska erhålls genom acetifiering, det vill säga omvandling av etanol, majs, betor, vete, potatis eller annan alkohol till ättiksyra. Du kan också göra vit vinäger genom att späda ren ättiksyra i vatten tills 6-8% syra erhålls.

Vit vinäger är färglös och dess lukt är flyktig. Även om den har en stark sur lukt är denna rengöringsprodukt ofarlig, biologiskt nedbrytbar och därför miljövänlig. Det förorenar inte heller den omgivande luften. Prisvärd, vit vinäger används främst för hushållet. Denna mirakelprodukt avfettar, tar bort kalk, glänser, tar bort fläckar, mjukar upp tvätt, desinficerar apparater, täpper igen avlopp och/eller fungerar som en deodorant. Den kan även användas som insektsavstötande, anti-lössprodukt eller antibakteriell produkt. I allmänhet säljs det i stormarknader, nära bordsoljeavdelningen.

Det är viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder innan du använder vit vinäger. Det är faktiskt viktigt att undvika att kombinera det med blekmedel eller klor eftersom denna blandning avger klor, en giftig gas. Denna skadliga gas irriterar såväl luftvägarna som ögonen och kan till och med vara dödlig i höga koncentrationer.

Giftfri, vit vinäger kan användas för rengöring av septiktanktoaletter. Denna produkt har faktiskt samma effekt som de anaeroba bakterierna som finns i septiktanken, vilket inte orsakar någon dysfunktion i tanken. Det är dock strängt förbjudet att använda blekmedel och organiska lösningsmedel.

Var kommer dålig toalettlukt ifrån?

För att effektivt eliminera dålig lukt från toaletten är det viktigt att identifiera problemets natur. Först, den smuts Fastnat på svåråtkomliga eller dåligt rengjorda ställen kan vara orsaken till att det kommer dålig lukt från toaletter. Detta kan vara rester som har fastnat under toalettsitsen eller i otillgängliga områden såsom kanterna på toalettskålen. Därför är det viktigt med en noggrann kontroll innan djuprengöring.

För det andra, även om de dåliga lukterna kvarstår efter rengöring av toaletten, kan problemet vara dysfunktion i septiktanken. I själva verket kan avfall samlas där eller så försvagas eller elimineras de bakterier som är ansvariga för att gropen fungerar korrekt eller gradvis elimineras genom att man använder alltför kraftfulla hushållsrengöringsprodukter.

Om de dåliga lukterna främst finns när spolningen aktiveras kan problemet ha flera källor. Dålig lukt kan genereras genom att flytta vaxringen under toaletten efter spolning. De Hydrauliskt tryck orsakad av frekvent användning av en kolv kan också vara orsaken till skador på ringen. När ringen misslyckas rinner gas över mellan toaletten och golvet innan den sprids i rummet. För att kontrollera vaxringens skick är det nödvändigt att sitta på toaletten och kontrollera om toaletten lutar med minsta rörelse.

Dessutom kan dålig toalettlukt ibland förklaras av blockering av en ventil. Eftersom detta ventilationshål i pulvret eller badrummet är blockerat, är luften instängd och stagnerar i rummet. Detta hinder är särskilt vanligt under kalla perioder, eftersom tjälen gradvis förtränger ventilationsröret som passerar genom taket, tills det är helt stängt. Således tar luften som måste evakueras till utsidan de tillgängliga vägarna, inklusive badkarröret, för att fly.

Spridningen av avloppsgas till badrummet åtföljs vanligtvis av en vattenläcka. Det senare kan genereras av en sprucken toalettskål. I det här fallet är mormors tips inte effektiva eftersom det är absolut nödvändigt att byta ut hela toaletten.

Hur använder man vit vinäger för att bli av med dålig toalettlukt?

Det är inte nödvändigt att använda en mängd rengöringsmedel för att ta bort dålig toalettlukt eftersom vinäger kan göra susen. Den kan användas ensam eller med andra naturliga, icke-frätande produkter.

 • Spray för vit vinäger

Som nämnts ovan har vit vinäger deodorantegenskaper. För att neutralisera dålig lukt från toaletten är det därför viktigt att gå tillväga enligt följande.

 1. Ta en sprayflaska av rätt storlek;
 2. Tillsätt några centiliter vit vinäger;
 3. Tillsätt två eller tre droppar lavendel, mandarin eller ylang-ylang eterisk olja för att lämna en behaglig lukt i toaletten efter rengöring;
 4. Spraya blandningen i toalettskålen.
 • Vit vinäger i tanken

För att förhindra spridning av dålig lukt i badrummet kan användningen av vit vinäger vara fördelaktig. För att göra detta är det nödvändigt att:

 1. Häll en kopp vit vinäger i toalettens vattentank;
 2. Spola koppen vinäger utspädd i vatten över natten;
 3. Rengör skålen som vanligt dagen efter.
 • Deodorisera och avkalka med vit vinäger och bakpulver

För en perfekt toalettstädning räcker det inte att bara borsta toalettskålen. Vit vinäger i kombination med bakpulver är en bra allierad för djup avkalkning av toaletter. Här är proceduren att följa:

 1. Ringla över toalettskålen med tre glas vit vinäger, cirka 50 cl;
 2. Strö över 3 msk av bikarbonat ;
 3. Vänta på den brusande kemiska reaktionen som inträffar (ofarlig);
 4. Låt verka i 30 min;
 5. Borsta.

Om toaletten är mycket smutsig, är det lämpligt att förvärma vinägern innan du häller den i toaletten och öka väntetiden till över natten. En svamp indränkt i vinäger kan också användas för att rengöra under toalettsitsen, luckan eller dragkedjan. Efter denna rengöring kommer spår av kalk att ha försvunnit från toalettskålen, liksom eventuella kvardröjande lukter.

Grundlig rengöring av toaletten för att få den att glänsa eller för att eliminera dålig lukt bör utföras åtminstone varje vecka. I denna takt stoppar den vita vinägern med eller utan bakpulver spridning av bakterier och bakterier som är ansvariga för smuts och dålig lukt.