Mått och mått för ett trevligt och praktiskt kök

Köket besöks av hela familjen. Vänligt utrymme, det används för att laga mat, men också som en mötesplats där man kan utbyta och diskutera med resten av hushållet. Det måste därför vara noggrant utformat för att anpassa sig till boendets livsstil. Förutom dess utrustning är det viktigt att vara särskilt uppmärksam på dess dimensioner och konfiguration.

Vet de rätta måtten för att inreda ett kök

Perfekt köksinredning

Att underlättautrymmesoptimering och förenkla placeringen av köksredskap eller apparater, är det nödvändigt att respektera triangeln av effektiv aktivitet. Dess princip är enkel. De tre polerna: förvaring, förberedelse-matlagning och tvätt måste bilda en triangel så att de olika utrustningarna förblir tillgängliga. Det är också viktigt att ge så mycket komfort som möjligt. Regeln är att förenkla de olika dagliga uppgifterna genom att förlita sig på ett effektivt lagringssystem och ett minimum av röran. Förutom att vara estetiskt måste köket verkligen vara trevligt. Dess färger måste matcha resten av inredningen, speciellt om den är öppen till exempelvis vardagsrummet.

Andra viktiga punkter att komma ihåg: försumma inte köksutrustningen, garantera framgången för goda måltider, föredrar en lackerad glasbänkskiva för enkel rengöring och en laminatskiva för snävare budgetar.

Perfekt köksmått

Måtten och måtten på ett kök varierar självklart från familj till familj. Men enligt vissa inredningsföretag är den idealiska höjden för köksbasenheter mellan 85 och 90 cm (95 cm om en av användarna är över 1,80m). I alla fall måste köksbasenheter vara djup ca 60 cm. För väggskåp tillåts en höjd mellan 200 till 220 cm skulle vara idealiskt. Breddmässigt beror allt på vilken typ av underskåp du vill ha och installera. Dessa kan vara redskapsställ, skåp eller handfat. Standardbredden är mellan 20 och 80 cm.

När det gäller måtten på själva köksdelen, ett stort kök med en central ö mellan 90 och 150 cm djup får inte vara mindre än 9 m2 med en linjär fasad på 6 meter.