Hur du skalar av din grind på rätt sätt: 4 tips

Utsatt för sol, kyla och alla slags väderförhållanden skadas porten snabbt. Träet åldras snabbt och samlar på sig mögel. Metallporten tappar samtidigt sin skyddande färg med tiden och börjar rosta. För att föryngra den innan målning är det viktigt att gå igenom "stripping"-rutan. Lyckligtvis finns det några enkla tips för att övervinna dessa problem som påverkar portens estetik och livslängd.

Ta av en grind

Pickle med citronsaft och salt

de lime och salt har effektiva rostskyddsegenskaper. För att korrekt skala metallgrinden, se till ta bort resterande färg och spår av korrosion, bör denna ekologiska lösning antas. För att göra detta räcker det att applicera en blandning av denna mirakelprodukt på de områden som ska behandlas. Innan gnugga kraftigt med en fuktig svamp, är det viktigt att vänta cirka 30 minuter för att produkten ska verka. Som en påminnelse kan syralösningen lätt angripa metallytan efter att rosten har börjat. Det är därför viktigt att fortsätt strippa genom tillämpning av en kaustiksoda. Det neutraliserar faktiskt effekterna av syra på metall.

Kemisk strippning

Porten, som är husets första visuella element, ska behålla sitt ursprungliga skick. Faktum är att a periodiskt underhåll hjälper till att bevara ytterdörrens estetik och hållbarhet. Det finns dock en oro över dess läge. Genom att utsättas för nycklarna i den yttre miljön, försämras porten lätt, oavsett vilket material den är gjord av. På grund av fukt och föroreningar invaderas träporten av forma och bli gammal. Vid metallbeläggning flagnar färgen som fungerar som skydd och rost bildas. För att råda bot på detta är den enklaste lösningen att strippa. Bland de mest använda metoderna är kemisk strippning är effektivt. Användningen av en kemisk stripper är därför viktigt förutsatt att du skyddar dig med glasögon och handskar. Det är viktigt att följa några steg för att korrekt skala porten.

För träporten:

 1. Använd en borste för att applicera kemisk stripper direkt och rikligt.
 2. Låt agera a tio minuter så att lackskiktet mjuknar och sväller.
 3. Fortsätt med att skrapa med en flexibel metallspatel. För att ta bort rester är det att föredra att passera en stålullsdyna nr 0.

För metallgrinden:

 1. Applicera ett tjockt lager stripper på ytan med en platt borste med en bredd som passar det område som angrips. Satsa helst på en gelprodukt som inte går. Den fäster på ytan tills effekterna uppträder.
 2. Precis som med träbeläggningen, tar strippern cirka tio minuter för att producera sina effekter (försämrad och blåsig färg).
 3. Använd en spatel eller en målarkniv för att ta bort färg. Det ideala är att satsa på en skrapa med ett utbytbart blad vilket är mer praktiskt.
 4. Gör om strippningen i närvaro av flera lager färg. Skrapa bort eventuella färg- och rostrester som har fastnat i hålorna med en gammal skruvmejsel eller en mjukborste mässingsborste.
 5. För att polera en plan yta är den runda borsten monterad på en borr eller den hårda stålborsten att föredra. Utrusta borren med en roterande stålborste för att komma åt smala delar som utbuktande delar.
 6. Ta bort resterna av beläggningen genom att utföra en lätt slipning.
 7. Ta bort stripperrester genom att applicera Vit ande, men i små mängder.

Skurkrämen och stålborsten är också ett alternativ till gelprodukten, för strippning.

Termisk eller varm strippning

En annan teknik kan användas för att strippa grinden. Till skillnad från kemisk eller kall betning använder den termiska metoden värme och är enklare och snabbare att utföra. Effekten liknar den för kall betning : färgen är mjuk. Här är stegen att följa:

 1. Kombinera ett strippmunstycke med en färgskrapa på blåslampan för att fördela värmen medan du skrapar bort den uppmjukade färgen;
 2. Justera enheten tills en kort, blå låga erhålls som inte riskerar att bränna ytan;
 3. Använd en målarkniv för att ta bort resterna av färg;
 4. Applicera en inhibitorprodukt som förvandlas till en skyddande skorpa;
 5. Slipa innan du målar om.

Rengör porten efter strippning

Verktygsrengöring är också ett av stegen för borttagning av grind. Det är viktigt att se till att ta bort resterna av de produkter som används för att bevara miljön. För att göra detta räcker det att sänka spateln och borsten i en behållare med lösningsmedel ett tag. Låt sedan torka och torka av med absorberande papper. För rengöringsmaterial som används för termisk strippning räcker det med absorberande papper för att gnugga munstycket på strippern.

Praktiska råd för att ta av din grind ordentligt

Att strippa porten kräver tålamod och lite förberedelse, oavsett om det gäller de material som ska användas (borste, borste, etc.) eller för budgeten relaterad till inköp av väsentliga produkter. För att skydda dig mot kemikaliers påverkan på hälsan är det viktigt att skaffa utrustning som t.ex isolerande handskar, den Skyddsglasögon och en munskydd. Golvet ska också skyddas från färgrester. Det ideala är att installera en skyddande presenning för att samla upp dem.

Kemikalierester klassificeras som DMS (speciellt hushållsavfall). Det rekommenderas starkt att lägga dem i en plastbehållare och lämna tillbaka dem till återvinningscentralen. Var noga med att inte slänga dem i soporna.

För att strippa demonterade delar är det bäst att doppa dem direkt i kemikalien. Det räcker med att respektera den tid som anges av tillverkaren för att uppfatta effekterna och avsluta med en rengöring med lösningsmedel.

När det gäller strippningsfrekvensen är det att föredra att göra det två gånger om året. Det idealiska är att sikta på sommar- och vinterutflykten. Regelbundet underhåll kommer att hålla porten i gott skick samtidigt som den säkerställer att den kommer att fungera under lång tid. Därmed kommer framtida utgifter att ha mindre betydelse, vare sig det gäller målningsarbeten eller något annat renoveringsprojekt.