Hur blir man av med sniglar i trädgården?

För många sniglar kan orsaka förödelse i en trädgård. De livnär sig på växter med en mjuk konsistens, som salladsblad eller blommor. Dessa sniglar angriper även blommor, frukter och plantor och kan orsaka skador på rötter, knölar och lökar.

Att bli av med sniglar i trädgården

Behandla jorden för att förhindra uppkomsten av sniglar i en trädgård

Närmar sig hösten är en bra tid att lägga snigelägg i jorden. Regnigt väder främjar riklig äggläggning, eftersom blötdjur lättare lägger sina ägg i fuktig, sprucken och mjuk jord. Höstarbete (vända på jorden med en spade etc.) främjar mjuk jord med springor. Trädgårdsmästaren kan hitta stora mängder snigelägg i jorden medan han sköter sitt trädgårdsarbete. De är lätta att känna igen på sin färg som sträcker sig från vit till beige. Om de inte förstörs kan de bli det utsatt för ytan där de kommer att torka upp och slukas av skalbaggar eller fåglar.

Det borde varaundvik att lämna jorden i ett klumpigt tillstånd i det kratta efter grävning för att fylla sprickorna. Dessutom är hårda jordar de enda som bör lämnas klumpade över vintern så att de blir jämna av frost. Jordar i riskzonen kan också vara behandlad med lime livlig i spannmål eller jordbrukskalk, mindre aggressiv för hud, ögon och andningsvägar. Detta kommer att göra det svårare för dessa sniglar att fortplanta sig.

Förutse invasionen av sniglar i en trädgård

Sniglar dyker upp efter en sval och fuktig natt. Dessa blötdjur har en explosion på våren när plantorna börjar gro. När deras antal är begränsat, finns sniglarna i en trädgård inte orsaka avsevärd skada. För att undvika problem bör deras antal minskas. Om dessa sniglar ännu inte finns i grönsaksträdgården eller ännu inte är många, finns det enkla men effektiva lösningar för att förhindra att de uppstår.

 • Ta bort från plantager på kompost eller andra betesmarker där växtlighet bryts ned, eftersom sniglar gärna vistas där.
 • Skapa runt dina växter barriärer för torkande ytor och grov kommer att hålla sniglarna i schack. De behöver faktiskt fuktig jord för att röra sig. De linne paljetter, de smulade äggskalen, den sågspån, den träaska, dens träflis, kaffesump används ofta.
 • Att uppnå kompost med vissa torra barr och vassa kanter håller sniglar borta.

Avvisar naturligt sniglar i en trädgård

När en trädgård har för många sniglar, är det bäst att eliminera dem innan de förstör odlingarna.

 • Sniglar som behöver fukt, vattning måste begränsas mest möjligt.
 • För skydda växter, allt du behöver göra är att ha tagggrenar eller från barrträd.
 • Spraya en lösning som består av en fjärdedel ammoniak och tre fjärdedelar av vatten på växter genom att undvika löv är effektivt för att säkerställa att sniglar inte kommer tillbaka. En mix avvatten och av två pressade vitlöksklyftor kan också göra susen.
 • Öl är en ekologisk lösning som sniglar älskar. Att placera några skålar fyllda med dem i olika delar av trädgården kommer att locka dem.
 • Att skapa en skuggig och fuktig plats där sniglarna kommer att ta sin tillflykt och skydda sig från solen är praktiskt för att hålla dem borta från odlingarna.
 • För att hålla dessa blötdjur borta från ömtåliga plantager, ta helt enkelt bort dem dra bort med vissa avfall och grönsaksskal. Dessutom kommer de inte närma sig om Cassis eller några begonior växa i trädgården.
 • Järnfosfat är säkert för husdjur. Denna produkt dämpar aptiten hos sniglar och bryts ned till fosfatgödselmedel som kan assimileras i jorden under inverkan av mikroorganismer.

Locka naturliga rovdjur för att bekämpa sniglar

Kampen mot invasionen av sniglar i trädgården kan vara göra utan att använda giftiga produkter.

 • Attrahera naturliga rovdjur, Som markbaggar kommer paddor, igelkottar, grodor eller några fåglar att minska antalet sniglar i trädgården. Dessa livnär sig på sniglar och kommer att bosätta sig där de finner tillflykt, men också mångfald.
 • Använd hjälpmedel, såsom nematoder som kommer att utrota sniglar. Dessa osynliga maskar parasiterar och dödar sniglar. De finns som ett pulver för att spridas på angripna områden när de blandas med vatten. Om jorden förblir fuktig i 15 dagar och dess temperatur är mellan 5 och 20 ° C, förblir nematoderna aktiva i 6 veckor. När det inte finns fler byten försvinner de utan att lämna något avfall.
 • De ankor och den höns är också intressanta hjälpmedel för att minska sniglar i en trädgård.

Produkter som kan användas för ekologisk odling

Från granulat som består av ferramol har nyligen dykt upp på marknaden. De kan användas utan bekymmer i samband med ekologisk odling och utgör ingen fara för människor, igelkottar och husdjur. Dessutom är de giftfria för marken och omgivande grödor. Dessa produkter blockerar produktionen av slem vilket gör att sniglarna kan röra sig. På grund av deras motståndskraft mot fukt håller de i flera veckor. Bättre att sprida dem på kvällen, i blött väder eller efter ett skyfall. Unga skott som ännu inte har nått tillräcklig storlek för att klara av attacker från gastropoder bör skyddas särskilt.

Andra lösningar för att stöta bort sniglar

Det finns andra lösningar för att utrota eller hålla sniglar från plantager.

 • Strö salt på marken, där sniglarna strövar;
 • Häll i kaffesump nära blommorna, grönsaksväxter, växter och buskar för att hålla sniglar borta;
 • Insättning från lök och vitlök i trädgården, eftersom sniglar hatar deras dofter. De kommer också att stöta bort andra oönskade insekter.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found