Rengör en fönsterskärm

Damm, pollenavlagringar, insektsspillning och andra material kan göra en fönsterruta smutsig. Dessa kan senare hindra luftens passage genom duken eller skada slöjan. För att undvika dessa olägenheter är en bra städning nyttig. Zooma på de olika underhållsteknikerna för ett fönster- eller dörrmyggnät.

Rengör ett myggnät

Rengör ett myggnät: dammsug

Dammsugaren är idealisk för rengöring av fönster- eller dörrskärmar. Det rekommenderas faktiskt för denna typ av underhåll, särskilt för icke-löstagbara segel, dvs en duk som inte kan tas bort från sin ram. För att göra detta, dammsug helt enkelt myggnätet och bli av med föroreningar som stannade där. Enheten bör dock inte slås på helt. Detta riskerar att riva slöjan och göra den oanvändbar. Det är att föredra att gradvis öka sugkraften i enlighet med graden av smutsighet på duken. Det bör noteras att endast en typ av dammsugare tillåter överliggande rengöring eller en miniatyr och bärbar modell avsedd för bilar kan användas.

För löstagbara skärmar kan dessa tas bort från sin ram och sedan placeras på en plan yta. Då är det bara att göra dammsug försiktigt på slöjan. Denna anordning gör det emellertid endast möjligt att avlägsna de material som avsatts på slöjan. Om den senare har fått en mörkare färg på grund av damm och annan smuts, är tvättning nödvändig. Därför efter dammsugning krävs rengöring med tvättmedel och tvål.

Flytande tvål som rengöringsprodukt

Rengöring av en fönsterskärm kräver inga specifika produkter. En flytande tvål eller tvättmedel är mer än tillräckligt för att befria duken från dess föroreningar. Du måste dock lossa slöjan från dess ram innan du placerar den i en behållare som innehåller tvålvatten. Nästa, låt lösningen fungera och tränga in mellan nätets stygn innan du gnuggar tyget lätt. Det krävs delikatess, eftersom en rörelse som är för abrupt risk att skada myggnätet, speciellt om det redan har haft sin dag.

När rengöringen är klar, skölj duken med rent vatten. Detta tar bort resten av tvålen på myggnätet som kan avge dålig lukt eller lämna fula fläckar på en klar slöja. Äntligen, torka slöjan i skuggan för att förhindra att den torkar ut för snabbt eller angrips av solens strålar och resten av rengöringsprodukten. Blandningen kan spricka nätets nät.

De olika borstarna för rengöring av en fönsterskärm

Att borsta är ett effektivt sätt att rengöra ett fönster eller dörrskärm. Men inte alla typer av borstar är lämpliga för denna uppgift. Här är ett urval av borstar att ha till hands för att på rätt sätt underhålla denna skyddande slöja mot insekter:

  • Självhäftande textilborste : detta verktyg används för olika hushållssysslor. Den tar bort ludd, damm, hår och annan smuts från kläder. Dessutom kan denna borste användas för rengöring av olika textilier som sofftyg, mattor och även fönsterskärmar. Dessutom finns det ett brett utbud av självhäftande borstar avsedda för olika användningsområden i handeln. Allt du behöver göra är att välja självhäftande borste lämplig för underhåll av myggnät. Detta effektiva verktyg tar bort damm och smuts från duken.
  • Skoborste : Detta är en produkt med mjuka och flexibla naturfibrer som kan göra rengöring av fönsterdukstyg lättare. En lätt borstning med en skoborste kan faktiskt räcka för att ta bort damm och smuts på slöjan. Denna teknik riskerar inte att skada seglets maskvidd eller slita sönder seglet. Du bör dock välja en mjuk borste för att underlätta rengöringen. Olika modeller erbjuds desto mer på marknaden, vilket ger dig gott om val.

En lösning baserad på vit vinäger för snabb rengöring av fönsterrutor

de vit vinäger är en hushållsprodukt uppskattad för sina många egenskaper. I synnerhet gör det att du snabbt kan rengöra ett myggnät för fönster eller dörrar. Det finns dock några steg att följa för att rengöra insektsnätet med vit vinäger.

  • Utrusta två tomma sprayflaskor. Fyll hälften av den första behållaren med vit vinäger. Tillsätt sedan vatten för att späda ut den sura lösningen, skaka sedan flaskorna väl för att blanda lösningen.
  • Ta bort myggnäten från fönstren utan att glömma att damma av dem i förväg med en dammsugare eller en mikrofiberduk. Detta kommer att göra rengöringen lättare.
  • Placera duken på en bomullshandduk och spraya sedan sprayen som innehåller blandningen av vinäger och vatten över hela ytan av myggnätet. Denna uppgift ska utföras på båda sidor av anti-insektsslöjan. Lämna sedan en paus för att lösningen ska träda i kraft.
  • Fyll den andra sprayflaskan med vatten och spraya sedan på båda sidorna av myggnätet.
  • Rengör sedan myggnätet med en bomullshandduk, var noga med att inte göra plötsliga rörelser som kan slita slöjan.
  • Häng det lätt fuktiga myggnätet direkt på fönstret.

Detta är det enklaste knepet att göra när du rengör en insektsslöja. Dessutom är vit vinäger en effektiv lösning som ofta används för att stöta bort vissa djur.

Det bör noteras att rengöring av ett myggnät görs en eller två gånger om året och mer om slöjan är fläckad av fågelspillning eller annan ful smuts. För frekvent tvättning riskerar dock att försvaga slöjan som kan gå sönder vid minsta stöt. Hittas en liten reva på skärmen kan den dock sys upp. Om den är för stor är det bättre att byta ut den. Faktum är att en fönsterskärm inte bara tjänar till att skydda ett hus från invasion av insekter, utan bidrar också oavsiktligt till dekorationen. Men ingen vill titta på en trasig fönsterslöja.