Hur rengör man en bakplåt ordentligt?

Det är uppenbart för varje konditor att renlighet är avgörande för den utrustning som används, särskilt bakplåten. Detta redskap, även kallat ett kakblad, finns för närvarande i ett stort antal kök och används nästan dagligen i vissa hem. Att veta hur man rengör den ordentligt är viktigt för att säkerställa optimala hygieniska förhållanden under matlagningsaktiviteter.

Rengöring av ett kakblad

Regelbunden rengöring av bakplåten

Liksom många köksutrustning, en bakplåten är bland dem som kräver en regelbunden rengöring för att undvika eventuell kontaminering av livsmedel. Innan någon desinfektionsprocess påbörjas är det viktigt att sätta tillbaka livsmedelsprodukterna på sina respektive platser för att undvika kontakt med rengöringsprodukterna. Ingen mat bör därför finnas i närheten av de redskap som ska desinficeras.

Tips för att rengöra en bakplåt ordentligt

Kakor eller kex är färska från ugnen och rengöring av bakplåten stör redan bagaren. Rester som fastnar på tallriken gör det ofta svårt. Dessa tips gör det möjligt att inte längre uppleva detta irriterande avsnitt efter varje bakning av kakor:

  1. Applicera ett första skikt av bikarbonat över hela kakbladets yta efter att ha ordnat alla matvaror.
  2. Sätt tillräckligt Väteperoxid (Var syresatt vatten) för att fukta det första lagret av bakpulver;
  3. Lägg till ett andra lager bakpulver;
  4. Lämna att agera för 2 timmar innan du kör bakplåten under rinnande vatten för att ta bort blandningen. Det finns ingen anledning att gnugga för att få en tillfredsställande resultat.

I händelse av klibbiga och ihållande rester, optimerar en upprepning av hela operationen det erhållna resultatet.

På grund av tidsbrist har vissa inte 2 timmar att vänta. I det här fallet är det också möjligt att gör en deg genom att blanda bikarbonat medsyresatt vatten. Gnid bara bakplåten med denna pasta till rengör fettet och resterna på plattan. Detta trick är också effektivt för att polera vilket annat köksredskap som helst.