Spara pengar: hur minskar du din matinköpsbudget?

Matbudgeten kommer på andra plats vad gäller hushållens utgifter, efter hyra. Ändå går det att minska det avsevärt med några tips. För att njuta av en hälsosam och balanserad kost samtidigt som du kontrollerar din budget, här är goda vanor att ta till sig dagligen: handla en gång i veckan, lär dig att lagra, gå på jakt efter de bästa priserna.

Ät bättre, spendera mindre

Gör en lista över produkter att köpa

Innan du går till snabbköpet är det viktigt att göra en lista över de produkter du verkligen behöver. Ge inte efter för specialerbjudanden eller "favorit" produkter, som ofta inte är särskilt intressanta.

Gör loppen ensam och med full mage

Det är bättre att handla med full mage för att undvika små nappar under resan som skulle inkräkta på matbudgeten. Dessutom är det bättre att lämna barnen hemma för att hantera inköp som inte ingår i den tidigare fastställda listan.

Sätt en budget som är specifik för din kost

Målet är att gå till samma butik för dagligvaror och att budgetera ytterligare en budget för hygienprodukter, utan att gå över matbudgeten. Därmed kommer de veckovisa matutgifterna att definieras. Det är möjligt att ge efter för en liten lucka när en besparing har gjorts i slutet av loppen.

Jaga efter de bästa priserna

A ekonomi går oundvikligen igenom prisjämförelsen av produkter i flera butiker. Vanligtvis ger stormarknader ut kampanjer när semesterperioden närmar sig. Ändå är det bäst att se till att erbjudandet är attraktivt.

Handla någon annanstans än i stormarknader

Det bästa sättet att fylla på med frukt och grönsaker är att nå marknaden, som erbjuder färska, säsongsbetonade råvaror, och priserna är mer överkomliga. I slutet av dagen är det till och med möjligt att pruta om fler rabatter och därmed begränsa utgifterna.

Föredrar vanliga raser

Priset är mer intressant genom att köpa i stora mängder. Det är till exempel möjligt att dela utgifter och föremål mellan släkt, familj eller vänner.

Shopping på Internet

Idag erbjuder nästan alla stormarknadsmärken sina kunder att handla via sin hemsida eller en applikation och till och med få dem levererade. Tack vare denna "drive"-lösning är det nu möjligt att handla hemma, i soffan, utan att bli frestad att göra oväntade köp. Detta alternativ sparar också avsevärd tid för att undvika långa köer i butiken.

Föredrar omärkta basprodukter

Märkesprodukter är i allmänhet dyrare än omärkta, särskilt utan marknadsföring. Tvärtemot vad många tror är kvaliteten på vissa produkter också ofta mindre attraktiv. Du bör i alla fall veta att egna märkesvaror och rabattprodukter kommer från samma tillverkningsenheter.

Förbjud överpackade produkter med för mycket förpackningar

Glöm överpackade produkter, vanligtvis till ett högre pris. Faktum är att kostnaden för en produkt inkluderar kostnaden för dess förpackning. Det är mer meningsfullt att hoppa över överpackade föremål samtidigt som man gör något för miljön.