Hur gör man sina egna kostymer till Halloween?

Halloweenfesten, som kommer från Irland, även känd som vampyr- och häxfesten, är perfekt för att förvandlas till spöklika karaktärer. Sagastjärnor, serie- eller filmkaraktärer: med lite kreativitet behöver du inte spendera en förmögenhet för att njuta av en originaldräkt. Fokusera på hemgjorda kostymidéer för Halloween.

Hur man klär sig till Halloween

En liten anekdot på Halloween

Folkfest firas i Amerika, Halloween är nu populär i andra länder. Enligt keltisk legend, en dörr som skiljer de levandes och de dödas värld skulle öppnas varje år på Halloween-kvällen. De levande måste alltså skrämma de onda andarna med skrämmande förklädnader för att hindra dem från att gå över denna dörr. Således klär kvinnor ut sig till häxor, zombies eller vampyrer på natten den 31 oktober. Detta tradition firas för närvarande runt om i världen genom att klä ut sig och be om godsaker.

Målet med att fira Halloween är inte bara att se skrämmande ut. För att magin ska fungera är det viktigt att känna sig bekväm i förklädnader välja. Å andra sidan väljs Halloween-outfits efter smak och stil. En sportig person kan spela som sin favoritspelare. En filmälskare kan imitera sin favoritskådespelare. Naturälskare kan klä ut sig till ett lejon eller en björn. Det handlar om att vara kreativ för att uppnå ett extraordinärt resultat som speglar en specifik personlighet.

Klä ut dig till en häxa

De häxor är några av de ikoniska Halloween-karaktärerna. En svart klänning med långa ärmar är framför allt nödvändig för att förklä dig till en häxa. För en trasig effekt, skär ärmarna och botten i tandade linjer. Gör sedan en cape med en rektangel av svart tyg. Det finns ingen anledning att fålla. Faktum är att ju mer klänningen verkar skadad, desto bättre blir den! Detaljer som häxhatten behöver också finjusteras för en realistisk effekt. För att fullborda utseendet, bär omatchade randiga strumpor och åk på huskvasten.

Vampyrdräkten

de vampyr kostym har vinden i seglen under halloweenfesterna och utklädda fester sedan sagan Skymning. Perfekt för fans av familjen Addams och älskare av familjen Gotisk stil. Markerad av röda, svarta och vita toner är denna outfit ganska sober. Å andra sidan fullbordar tillbehör och extravagant smink metamorfosen: kontaktlinser vitt eller rött som accentuerar den djävulska blicken, hyn blek till det yttersta, tandprotes med framträdande hörntänder, blodflöde i mungipan, mörk frisyr dekorerad med en svart hatt ... För att slutföra utseendet är det lämpligt att sminka armarna, händerna, halsen och gråna håret genom att strö det med mjöl.

Spela som en zombie

För att vara perfekt i temat, den zombie kostym är väsentligt. För att dra till sig uppmärksamhet behöver den här kostymen inte se alltför snygg ut. För en spöklik look kan vitt tyg eller gamla lakan göra susen. Oregelbundet klippta remsor på längden. Linda sedan banden runt hela kroppen, glöm inte ansiktet. Glöm inte den svindlande gången för en lyckad effekt!

Klä ut dig som ett spöke

På senare tid har levande död och vampyrer är bland de populära karaktärerna under Halloween-festen. Men framför allt tack vare framgången med filmer på spöken, de vita kostymerna för att förkroppsliga dem är återigen ett hett ämne. Dessutom är de lätta att göra. Du behöver bara hitta ett tillräckligt stort vitt ark och borra två hål i det för att visa ögonen.

En ninjasköldpaddsdräkt

Förklädnaden komisk karaktär är nu en del av Halloween-traditionen. Passionerad om Ninja Turtle kan spela som sina favoritkaraktärer för en kväll. Ninja Turtle-kostymen består av grön pyjamas, en plastbehållare och känt brunt och orange.

En superhjälte: Stålmannen

Serietidningsfantaster, barn kommer gärna att klä ut sig till Superhjälte till halloweenfesten. För det Stålman, är det lämpligt att ta med en damasker, rött tyg till capen och en t-shirt med blå ärmar. För en spektakulär look, skriv det berömda S på en gul bakgrund på bröstet. För att komplettera denna outfit rekommenderas det att bära röda stövlar.

En lejondräkt

Förutom onda kostymer och fiktiva karaktärsförklädnader, är djurkostymer också på modet under Halloween-festen. Även om det innebär att imitera ett djur, kan du lika gärna klä ut dig till ett lejon! Att göra en lejondräkt, det är användbart att ha en brun tråd och linda den runt ena handen innan du klipper den. Fixa sedan ihop de skurna bitarna och sätt sedan ihop allt för att bilda en vacker man. Använd tråden och gör två små flätor för att fixera längst ner på manen. Dessa gör att tillbehöret kan fästas ordentligt på barnets huvud. Så mycket för den vilda djurperuken. En gul t-shirt och lite smink kommer att slutföra förklädnaden.

Klä ut dig till en pirat

Att imitera en pirat, ta bara med en liten svart jacka och en skjorta. Inget behov av att skjortan är helt vit, eftersom den ska bäras av en sjövarg! Linda en gammal röd bandana runt huvudet också. För att slutföra makeoveren behövs en ögonlapp, stövlar och en svart hatt. För att slutföra denna outfit, rita en stor mustasch i ansiktet.

Gör en enhörningsdräkt

I århundraden, enhörningen fascinerar mänskligheten, särskilt barn. Denna legendariska varelse kan ses av sitt berömda raka, spiralformade och spetsiga horn i mitten av pannan. En enhörningsdräkt är också populärt på Halloweenfesten. Denna förklädnad fe- och trendiga kommer att roa barn och vara säker på att väcka avund. För att lägga till en skrämmande touch, satsa på en mångfärgad man, en blodigt horn och en vit dräkt täckt av blod.

För att göra hornet:

  1. Klipp ut en stor triangel i ett ark styvt papper av den valda färgen;
  2. Rulla triangeln från punkt till punkt för att få en kon;
  3. Limma ena änden med tejp;
  4. För en "gore" sida, lägg till falskt blod på spetsen och några centimeter av hornet.

För håret behöver du bara färga det med hårfärgningsbomber i olika färger (orange, gul, blå, grön, röd ...). Till klänningen, använd en gammal vit klänning, som kommer att smutsas ned med falskt blod. För att gå vidare, arbeta blicken med kontaktlinserfärgrik.