Tips för att frysa mat och spara pengar

Frysning förhindrar att mat slängs och sparar därmed pengar. Nästan alla livsmedel kan frysas, men vissa kräver minimal förberedelse innan de går in i frysen. Här är listan över livsmedel som kan frysas för att spara tid och pengar

Praktiska tips för att spara pengar genom att frysa in maten

Frys in våfflor och pannkakor

Förberedelsen av degen för våfflor eller pannkakor kräver en paustid. För att njuta av pannkakor och våfflor utan att vänta länge, varför inte frysa in några? Man måste förbereda fler våfflor eller pannkakor för att kunna frysa in några portioner. För att göra detta, placera pannkakorna eller våfflorna på en plåt och lägg dem sedan i frysen. När de är frysta läggs de i fryspåsar. Nästa gång du vill njuta av pannkakor eller våfflor är det bara att värma upp dem i mikron.

Frys in osten

Riv helst osten innan den fryses in. Det är lämpligt att lägga till en matsked av majsstärkelse i fryspåsen för att förhindra att det bildas klumpar.

Ost kan frysas utan riv, men den måste tinas helt innan den ställs i kylen. Annars kommer osten att smula sönder.

Frys in pajerna

För att njuta av fruktpajer, även om det inte är fruktsäsong, är frysning lösningen. För att frysa en äppelpaj som ett exempel, här är stegen:
 1. Förbered flera äppelpajer;
 2. Låt svalna ;
 3. Förslut pajer tätt i plastfolie;
 4. Ställ in i frysen.
När det är dags är det bara att ta bort plastfolien och grädda i 90°C i två timmar.

Frys in soppan

Vad kan vara mer tröst än att komma hem efter en hård dags arbete och bli uppvärmd hemlagad soppa och njuta av det inom fem minuter? För att kunna göra detta, frys helt enkelt in soppan som precis har tillagats. Den läggs sedan i en halvtom frysform. Soppan är kyld dagen innan provsmakning att tinas upp. Sedan är det bara att värma upp och du är igång!

Frys in peston

Peston kan frysas för att slippa göra den varje gång. Här är stegen för att frysa:
 1. Häll peston i en isbitsbricka;
 2. Samla upp pestotärningarna och lägg dem i en fryspåse;
 3. Ställ in i frysen.
Denna teknik gör att du kan ha en pesto tillgänglig. Tina bara några kuber och lägg till dem i receptet.

Frys in mjölk

Mjölk kan perfekt frysas för att undvika slöseri om hela kartongen inte kan konsumeras i tid. Vid upptining ska mjölken skakas för att få bort kristaller som har bildats under frysningen.

Frys in potatismos

Potatismos håller längre än två månader i frysen. Att göra detta :
 1. Klä en plåt med bakplåtspapper;
 2. Placera potatismos på bakplåten;
 3. Placera i frysen;
 4. När de är frysta läggs bollarna i fryspåsar.

Frys in kakdeg

För dem som inte har tålamod att baka kakdeg varje gång de känner för att smaka på den, här är tekniken:
 1. Klä en plåt med bakplåtspapper;
 2. Lägg bollar av deg på bakplåten;
 3. Placera bakplåten i frysen;
 4. När de är frysta förvaras degbollarna i frysen i plastpåsar.
När lusten att njuta av varma kakor börjar tina bara pastan och grädda den under den tid som anges i receptet.

Frys in grönsaksbuljong

Utnyttja plockstunderna i trädgården för att tillaga läckra grönsaksbuljonger. Buljongerna kommer sedan att frysas så att de kan avnjutas året runt. Helt enkelt:
 1. Häll buljongen i en isbitsbricka;
 2. Frysa;
 3. Samla tärningarna och förvara dem i plastpåsar som halats i frysen.

Frys in smörgåsar

Smörgåsen kan frysas för att slippa förbereda den varje morgon innan du går till kontoret. Noggrant förberedda smörgåsar slås in i plastfolie och läggs sedan i frysen. Varje morgon är det bara att ta en och lägga den i matsäcken. Det kommer att tina under dagen. Smörgåsen kan garneras med kött, smör, ost och senap. Däremot ska salladsbladen, tomaterna samt majonnäsen tillsättas samma morgon.

Frys in chipsen

För att spara pengar, dra nytta av kampanjer för att köpa chips. De fryses sedan för att hålla dem längre. Du ska veta att chips smakar bättre efter frysning.

Frys in fruktjuice

Färsk fruktjuice kan också frysas. Detta undviker att slösa bort trädgårdens frukter om skörden är riklig. Det tillåter också njut av dina favoritjuicer året runt. Du bör förbereda fruktjuicen som vanligt, hälla den i en lufttät burk (låt en tredjedel av burken vara tom, allt eftersom volymen ökar) och ställ den i frysen.

Frys in bröd

För att slippa springa till bagaren varje morgon är det bättre att frysa in brödet. Slå bara in den i en plastfilm och ställ den i frysen. För att tina den, placera den i mikron dagen innan utan att slå på den. Nästa dag är brödet perfekt tinat och redo att ätas.

Frys in tomatsås

Den extra tomatsåsen ska inte slängas utan kan förvaras i frysen. Således kommer det inte längre att vara nödvändigt att förbereda när det kommer till att förbereda en pizza eller en Bolognese-deg. Häll bara upp tomatsåsen i en isbitsbricka och frys in. Samla sedan isbitarna och lägg dem i en fryspåse. Nästa gång är det bara att samla några isbitar efter behov.

Frys in färska grönsaker

Grönsakerna skärs i tärningar och läggs sedan i fryspåsar. Lök, morötter, squash, vitlök och paprika kan frysas.