Hur får man bort limmet från mattan?

Idealisk i både vardagsrum och sovrum, mattan är en attraktiv och varm golvbeläggning. För att inte ha ett envist spår av lim på denna yta, är det lämpligt att reagera i tid. Att få bort limmet är enkelt med rätt metoder. På så sätt blir beläggningen renare och mer estetisk.

Rengör lim från plattor

Varför ta bort limrester från en matta

Ett spår av lim ser aldrig bra ut. Dessutom bör den kasseras innan du sätter tillbaka mattan. Det är tillrådligt att ta bort dessa fläckar så snart som möjligt med risk för att skräp och smuts sätter sig på den. Dessutom, ju längre tid som går, desto mindre lätt blir mattan att rengöra. Först och främst rekommenderas det att bekanta dig med komponenterna i limmet för att välja den produkt som lämpar sig för dess borttagning.

Ta ut självhäftande tejp från en matta

I fallet med en självhäftande tejp är det viktigt att gå igenom avrivningssteget. Visserligen kan det vara envis att ta bort, men det är nödvändigt att ta bort det gradvis för hand för att lämna mattan bar. Att göra detta :
  1. Ta en trasa i bomull vit till färgen och mycket öm vid beröring;
  2. Blöt trasan med en stor mängd destillerad vit vinäger ;
  3. När den är helt blöt i vinägern, lägg den på det limfläckade området i ungefär en minut.
Detta trick är effektivt för att ta bort alla sista spår av lim. Under inverkan av vinägerns surhet och lite manuell gnidning kommer limmet gradvis att försvinna.

Vad ska man göra om limmet står emot på en matta

Trots denna metod kanske limmet inte vill lossna. Om denna situation uppstår är det möjligt att kontakta limtillverkaren direkt eller att söka råd från järnaffären där produkten köptes. Det är faktiskt mycket troligt att butiken i fråga har lösningsmedel lämplig för att ta bort lim och klister som säljs. Det rekommenderas i alla fall starkt att aldrig lägga en matta helt i en lösningsmedelsprodukt. Detta kommer att förhindra att det försämras i ansiktet av surhet. Det är faktiskt viktigt att notera att mattorna också delvis är gjorda med lim.