Allt du kan göra med folie

Aluminiumfolie används vanligtvis för att täcka tallrikar och slå in grillpotatis. Andra oanade användningar av aluminiumfolie är dock inte kända för allmänheten. Här är några exempel på möjliga och fantastiska användningsområden för denna förpackning. Att prova till varje pris!

14 praktiska saker att göra med aluminiumfolie

Rengör och skina med aluminiumfolie

Aluminiumfolie gör att silverföremål som tappat sin glans kan glänsa. Att göra detta :
 1. Klä botten av en skål med ett ark aluminiumfolie;
 2. Ordna besticken på lakanet;
 3. Strö över två teskedar av salt- och två teskedar av bikarbonat ;
 4. Häll varmt vatten för att täcka allt bestick;
 5. Låt dra i fem minuter;
 6. Skölj och torka av med en ren trasa.
Arket av aluminiumfolie tillåter också rensa upp rester på en plåt eller i en gjutjärnspanna. Det räcker att forma en boll med aluminiumfolie och att gnugga grytorna och gjutjärnspannorna. Denna teknik är effektiv för att lättare ta bort mat som fastnat.

Arket av aluminiumfolie är också det idealiska vapnet för att rengöra järnsulan. Det räcker med att strö en aluminiumfolie med salt och att passera järnet.

Vässa saxen med aluminiumfolie

Det effektivaste och enklaste sättet att vässa sax är att använda aluminiumfolie. Vik bara folien på mitten tre gånger. Gör flera skåror på aluminiumfolien med saxen och det är allt!

Så utan svårighet och för att skydda plantorna med aluminiumfolie

Här är ett knep med aluminiumfolie för framgångsrik sådd:
 1. Täck insidan av en skokartong med aluminiumfolie;
 2. Placera krukorna som innehåller plantorna i lådan.
Aluminiumfolie reflekterar ljus och värme, två villkor som krävs för att plantor ska komma upp ur marken.

Aluminiumfolie möjliggör framgångsrika plantor, men också för att skydda växter. Stjälkarna på de växter som ska skyddas är alltså täckta med aluminiumfolie för att förhindra att smådjur knaprar på den.

Stryk lätt kläder

För vissa tyger är det nödvändigt att föra strykjärnet genom samma plats flera gånger för att helt radera vecken. För att sluta slösa tid genom att komma tillbaka till samma plats flera gånger behöver du bara göra lägg ett ark aluminiumfolie under locket av strykbrädan. Pappersarket reflekterar värme och gör strykningen lättare. Detta tips sparar tid och energi.

Optimera värmeavgivningen från radiatorn

Täck bara en stor kartong med aluminiumfolie och placera den bakom kylaren. Aluminiumfolie kommer att underlätta värmedistributionen i hela rummet.

Reflektera ljuset

Det här tricket är användbart för att optimera ljusstyrkan i ett lite mörkt rum. Materialet som används är: tre lådor av samma storlek, aluminiumfolie och tejp. Tillverkningsstegen är som följer:
 1. Placera de tre lådorna sida vid sida och bind fast dem med självhäftande remsor. De tre lådorna ska kunna vikas i tre.
 2. Täck hela kartongen med aluminiumfolie.
Denna reflektor placeras sedan bredvid fönstret för att ta emot ljus utifrån och reflektera det inuti.

Undvik rost

Stålullen är ett bra rengöringsmedel för botten och utsidan av krukan, men den rostar ganska snabbt. För att förlänga livslängden på detta tillbehör, rengör det helt enkelt efter användning och placera det på aluminiumfolie. Rost kommer att utvecklas mindre snabbt med detta trick.

Skydda soffor från djur

För att avskräcka husdjur från att sitta i soffan eller sängen, placera helt enkelt aluminiumfolie på den. Katter och hundar tål inte ljudet av aluminium. De slipper därför bosätta sig där det finns.

Ta bort statisk elektricitet med en boll av aluminiumfolie

Att använda torktumlaren gör livet otroligt enklare, särskilt under regniga dagar. Den har dock också en baksida, statisk elektricitet. Faktum är att kläder av syntetiskt tyg kommer ut laddade med elektricitet. För att förhindra detta, rulla helt enkelt en bit aluminiumfolie till en boll och placera den i torktumlaren med kläderna. Bollen kommer att ta hand om avlastningen av kläderna och är återanvändbar i månader.

Förvara vissa livsmedel längre

Det är möjligt att lagra broccoli och selleri i mer än 4 veckor. Slå bara in dem i aluminiumfolie och ställ dem i kylen.

Förstärk WiFi-signalen och ljuset som kommer från en lampskärm

När modemet placeras mot väggen eller i ett hörn kan enheter ha svårt att fånga upp signalen. För att förbättra det, placera helt enkelt en kartong inslagen i aluminiumfolie bakom lådan.

Om ljuset från en lampa inte är tillräckligt starkt. Fodra bara insidan av skärmen med aluminiumfolie.

Praktiskt tips för frysen

Isbitsbrickan har en tendens att fastna i frysen. Detta gör det svårt att hämta det när det behövs. För att undvika detta besvär, placera helt enkelt aluminiumfolie i frysen. Detta gör det lättare att ta loss isbitsbrickan.

Att baka en paj utan form

Ingen pajform? Inga problem, aluminiumfolie kan ersätta den. Här är stegen att följa:
 1. Rulla aluminiumfolie på sig själv för att bilda en lång korv;
 2. Forma en cirkel med korven;
 3. Lägg aluminiumfolierullen på bakplåten;
 4. Forma pajen inuti korven;
 5. Grädda och ta sedan bort aluminiumfolien.

Locka håret med aluminiumfolie

Här är stegen att följa:
 1. Ta ett hårlock och vrid det med ett finger;
 2. Omslut veken i aluminiumfolie;
 3. Applicera rätjärnet i några sekunder;
 4. Upprepa operationen över hela håret.
Hela veken ska täckas med aluminiumfolie och hållas stadigt. Plattången får inte röra håret.