Allt du kan göra med absorberande pappersrullar

Pappershandduken är mycket användbar för att rengöra alla typer av ytor, men också för att förvara grönsaker, koka bacon och absorbera matfett för hälsosammare matlagning. Dessutom kan pappershandduksrullar återanvändas för roliga och kreativa aktiviteter med barn.

16 tips för att använda pappershanddukar annorlunda

Använder pappershanddukar i köket

En stapelvara när det kommer till underhåll och rengöring, pappershandduken kommer väl till pass i andra situationer också. Den kan användas till konservera frukt och grönsaker. Klä bara kylskåpets crisper med hushållspapper för att absorbera fukt och förhindra att frukt och grönsaker ruttnar. Dessutom underlättar de avsevärt rengöringen av tanken.

Här är några andra användningsområden för kökshanddukar:

 • Innan du fryser bröd är det viktigt att täcka det med en pappershandduk. När det tas ut ur frysen kommer papperet att absorbera fukt och brödet håller sig fräscht som dag ett.
 • Salladen vissnar snabbt i kylen. För att hålla den längre, linda bara in den i en lätt fuktig pappershandduk.
 • För att förhindra rost från att bildas i gjutjärnsgrytor, placera helt enkelt en pappershandduk inuti. Det absorberar fukt.
 • Pappershanddukar kan också användas för att slå in drycker innan de läggs i frysen för att förhindra att de exploderar.
 • För att transportera knivar säkert, linda bara in dem i en pappershandduksrulle, vik sedan upp kanterna och fäst dem med lim.
 • Pappershanddukar används för att ta bort smuts som fastnat på burköppnaren. Du måste snurra hjulet på kanten av papperet.
 • Använd en pappershandduk för att torka av överflödig olja från grytan eller pannan innan du tillagar grönsaker, kött eller fisk för hälsosammare matlagning.

Mikrovågsugn baconskivor

Använd en pappershandduk för att koka baconskivor i mikrovågsugnen, här är en inkongruen lösning, men effektiv.

 1. Lägg två pappershanddukar i lager på mikrovågsfacket;
 2. Placera bacon på toppen, täck sedan med ytterligare två hushållspapper;
 3. Ställ in ugnseffekten på maximal;
 4. Tre till fyra minuters tillagning är tillräckligt.

Resultatet: krispiga, fettfria bacons. Detta absorberas av pappershandduken.

Absorbera matfett

de pappershandukar är utmärkt för att filtrera olja från en fritös. Lägg bara ett ark eller två på behållaren. För att få bort små oljebubblor som stiger upp till ytan av soppor eller buljonger är en pappershandduk också till stor hjälp. Lägg den bara i botten av durkslaget och häll i buljongen. Fettet kommer att stanna kvar på pappret.

Gör desinfektionsservetter eller kompresser

Pappershanddukar kan användas i stället för desinfektionsservetter.

 1. Ta en plastlåda och gör ett hål ovanpå för att fungera som en dispenser;
 2. Skär pappershanddukarna på mitten;
 3. Blanda för desinfektionslösningen alkohol med eterisk olja ;
 4. Häll denna lösning över papperen och lägg dem sedan i lådan.

För att lindra små skador (lätt brännskada, hammarslag, etc.), placera helt enkelt pappershanddukar i frys och använd dem som kompresser. Omedelbar lättnad!

Observera att det är möjligt att gör dina egna babyservetter använda pappershanddukar. Besparingar garanterade!

Ta bort fläckar eller byt ut moppar

Inget som en pappershandduk att ta bort rödvinsfläck på vilken yta som helst. Du måste dock undvika att trycka på den smutsiga delen med risk för att impregnera den mer. Pappershandduken kan också ersätta moppduken. Fäst den bara på kvasten. För att komma till de svåråtkomliga platserna, varför inte fästa pappershandduksrullen på vakuummunstycket?

Upptäck andra tips att göra med pappershanddukar

Används i köket och för städning kan pappershandduken även användas till att locka håret utan värme. Skär helt enkelt bladen i remsor på längden och linda dem sedan runt fuktigt hår.

När du flyttar är det bättre att skydda ömtåliga föremål, glas eller kristall. Istället för tidningspapper kan du använda pappershanddukar.

I trädgården används rullen för att kontrollera om de gamla fröna fortfarande kan gro eller inte. Att göra detta :

 1. Blöt två pappershanddukar;
 2. Placera några frön på den;
 3. Täck med ytterligare två ark;
 4. Ställ åt sidan och återfukta regelbundet.

Efter två veckor ska fröna gro. I så fall är det dags att plantera dem.

Gör DIYs med hushållspapper

Det råder ingen brist på roliga aktiviteter att göra med barn. Med pappershanddukar, sax, tejp och lim går det att skapa vackra saker.

 • a stark : för att göra en låda med hushållspapper, limma bara kartongrullarna vertikalt för att bilda en fyrkant och lämna en öppning för dörren.
 • A hydda : limma ihop pappershandduksrullar, fixera ändarna till en fyrkant, skär ut dörren och lägg sedan på papptaket.
 • a påskäggstativ : skär pappershandduksrullarna på tvären och fäst äggen på dem.
 • A Trollspö : limma en stjärna gjord av papper i ena änden av rullen för att skapa en trollstav.
 • A flöjt : Ta en rulle och gör 4 hål i linje med en penna, fäst sedan vaxpapper i ena änden av rullen.
 • Från kabelförvaring : För att förhindra att kablar trasslar ihop sig bakom TV:n eller datorn måste de böjas och föras genom pappershandduksrullen.
 • Från burkar : På balkongen eller i trädgården kan pappershandduksrullarna användas som krukor. Det är också möjligt att göra pennkrukor eller penselkrukor med hjälp av kartongrullar. För att lägga till en dekorativ touch, måla eller limma bara över dekorativt papper.
 • Från servettringar : robusta, pappershandduksrullar skadas inte, inte ens när de är vikta. De kan användas som en servettring. Skär dem med en hantverkskniv, måla dem, fäst pärlor eller snäckskal på dem, och voila!