Hur gör man juldekorationer till fönstren?

Julen närmar sig med stormsteg. I de mest kända originaldekorationsideerna hittar vi fönsterdekorationer. Klistermärken att fästa, måla att applicera direkt på den genomskinliga ytan eller till och med hängande girlanger, alla hittar vad de letar efter.

Tips för att dekorera dina fönster till jul

Julperioden är en inbjudan att glädja unga och gamla. För att lysa upp ditt hem och göra det mer välkomnande och ljust kan du enkelt installera dekorationer på dess fönster. Vi är såklart inspirerade av periodens återkommande inslag: kransar, jultomtar, ljusgirlanger, dekorativa kulor, snögubbar, kottar, snöflingor, träd, ljus ...

Rita på fönstren

Den roligaste lösningen är att rita juldekorationer på sina fönster.

  • För den praktiska och effektiva sidan kan vi använda speciella markörer. De innehåller krita och torkas normalt av lätt med en fuktig svamp. Du kan då ge fritt spelrum åt din och dina barns fantasi utan rädsla!
  • Du kan också göra din egen fönsterfärg genom att blanda två doser av Meudon vit och en dos vatten. För att lägga till färg, rör i några droppar matfärg. Denna ekologiska och ekonomiska blandning appliceras med en borste. Den torkar snabbt men förblir ganska skör. För att undvika att göra misstag i designen kan vi trycka modeller av juldekorationer, laminera dem och tejpa fast dem på fönstren.

Gör dina egna girlanger att hänga

Om du inte vill rita på dina fönster kan du välja lösningen hängande krans. I papper, självlysande filt, bollar… det finns något för alla. Häng helt enkelt det valda mönstret eller origamin gjord på bomullssnöre, genomskinlig tråd eller tråd. Sedan måste du hänga den från gardinstången eller spika den ovanför fönstret och voila.

Skriv ut klistermärken

Klistermärken att fästa på fönstren är praktiska och effektiva. Det mesta av arbetet är att verifiera att skrivaren har kapacitet att skriva ut självhäftande media och köpa självhäftande papper.

  1. Ladda ner royaltyfria mönster från Internet.
  2. Skriv ut dem enligt tillverkarens instruktioner.
  3. Klipp dem rent med en kniv eller sax. Låt inte barnen göra det ensamma.
  4. Fäst klistermärkena på dess fönster. Och om du vill kan du dekorera den med klistermärken.

När du behöver ta bort dessa vackra juldekorationer, gnugga helt enkelt konturen med vit vinäger eller lacknafta.