Hur putsar du din hund själv?

Att trimma en hund kräver arbete. Hans toalett inkluderar borstning, klippning och schamponering. Det är dock inte alltid nödvändigt att gå till en frisörsalong eller utbilda sig till frisör. Det är fullt möjligt att trimma din hund själv utan erfarenhet. För att göra detta behöver du känna till några grundläggande regler och ha rätt vanor.

Hur man putsar

Borsta en hunds tänder

Hundvård inkluderar självklart att borsta tänderna.

  • Bli av med dålig andedräkt hos hundar

Ibland lider hunden av dålig andedräkt av många anledningar. Dålig lukt kan orsakas av mat och kroketter att han äter, av en oral infektion eller av bristande hygien. Det är i alla fall viktigt att borsta hundens tänder. Det bästa sättet att förebygga tandproblem hos hundar, alla hundraser, bygger på hygien.

  • Att välja en hundtandkräm

För att hunden ska hålla en neutral andedräkt är det nödvändigt att borsta tänderna med en speciell tandkräm för djur. Tandkräm designad för hundras finns i djurhandeln, i en djuraffär till exempel. Till skillnad från vanliga tandkrämer kan de sväljas utan att skada husdjurets mage. Dessutom har tandkräm för hundar vanligtvis en smak som tilltalar dem. Dessutom finns det lotioner och munvård godkänd av veterinärer som hjälper till att förhindra dålig andedräkt.

  • Använda en hundtandborste

För att ta hand om din hunds mun behöver du en speciell hundtandborste. Ritualen verkar ovanlig. Men denna vana kan förhindra alla typer av infektioner. För att vänja din hund vid att borsta rekommenderas det starkt att börja i tidig ålder. Det idealiska är att borsta tänderna en eller två gånger i månaden.

Klipp klorna på en hund

Att klippa klorna är ett viktigt steg in hundvård.

  • Varför är det nödvändigt att klippa naglarna?

Många försummar detta steg. Ändå kan det vara lösningen på många problem, oavsett om det är för ägarna eller för hunden själv. När djuret har långa naglar kan det faktiskt ha svårt att gå eller springa. Med korta naglar är det mindre benägna att repa soffor eller mattor runt huset.

  • När ska de klippas?

Det finns ingen anledning att klippa hundens naglar varje gång den tar ett bad. Allt beror på klornas tillväxt. Huvudsaken är att kollar hundens naglar en gång i månaden. När djuret går och låter klor bör de klippas. Så länge det inte är obehag när man går eller springer, finns det ingen anledning att skära dem.

  • Hur skär man dem?

För att klippa dem själv, använd bara rätt material: a nagelklippare. Först bör du sätta hunden i sittande eller liggande läge, så att den är bekväm. För att klorna ska sticka ut är det nödvändigt att försiktigt klämma ihop dynor. Nagelklipparen ska hanteras med stor försiktighet. En del av hundens klor består faktiskt av blodkärl som kan blöda och skada hunden om den skärs. För att upptäcka dem är det lämpligt att använda en lampa. Skär klorna i en vinkel på 45 °. Om venerna av misstag påverkas, desinficera såret.

När ska man putsa sin hund?

Det är obestridligt att ge en bada sin hund regelbundet är viktigt. Frågan som uppstår kretsar kring frekvensen av grooming. Det beror framför allt på i vilken miljö han lever. För en hund som vistas på gården hela tiden räcker det med ett bad var tredje eller fjärde månad. Å andra sidan, för en hund som bor med familjen i huset är regelbunden trimning nödvändig. Frekvensen beror på underhållet av håret, hundens ras, typen av päls eller behovet av hårborttagning. a bichon eller en yorkiekommer inte att ha samma behov som en terrier eller att a Labrador. Men generellt, månatlig grooming räcker, även för pudlar den mest eleganta. För att förhindradjur fryser, ta ett bad soliga dagar, helst mellan 11.00 och 14.00.

Produkter för att sköta din hund

Produkterna som används måste vara lämpliga för lopp. I allmänhet hundschampon lämplig för alla raser. Vi måste dock undvika leave-in schampon samt schampon för människor. Den senares pH är inte lämplig för huden på hundar. När de har specifika behov är det viktigt att ta reda på rätt produkter. I fall att'lössinvasion, är det nödvändigt att köpa antiparasitiska lotioner, tvål eller schampo som dödar eller stöter bort dessa parasiter. Var dock försiktig så att du inte köper onödiga tillbehör. Om hunden av någon anledning tappar en del av sitt hår, fråga veterinär- produkter som tillåter stoppa fallet och odla dem igen.

Underhåll hundens hår

Det är lämpligt att ta hand om hundens hår regelbundet. I avsaknad av ett bad bör du åtminstone borsta håret då och då och utföra frekvent lösgöring.

  • Borsta borsten

Det bästa sättet att bevara mjukheten hos täcka av en hund är daglig borstning. Detta förhindrar bildandet av knutar. Det rekommenderas också att borsta hårstrån innan du badar. Torra, de är lättare att lösa upp. För att göra upplevelsen behaglig för hunden är det en bra idé att ta pauser eller berömma honom efter varje borstning. Detta hindrar honom från att bli stressad de närmaste gångerna.

  • Klipp av knutarna

När hundens hår inte borstas regelbundet kan det bildas knutar. Vissa är omöjliga att lösa med en borste. De kan strama åt hans hud och kan störa honom genom att orsaka irritation. För närvarande är den enda möjliga lösningen fortfarande gräsklippning eller snittet. Var försiktig, du måste vara mycket försiktig för att förhindra att saxen når huden.

  • Klipp hårstrån

Att trimma håret själv verkar vara en svår operation, speciellt första gången, men utan att nå expertis hos en hundtrimmare, det går att hantera. För att uppnå detta måste du välja en professionell gräsklippare. Idealet är tvåväxlad för att anpassa den till varje del av hundens kropp. För att djuret ska hålla sig lugnt när det klipper är det en bra idé att vänja det vid ljudet. När alla tillbehör, nämligen trimmern, klipphuvudet, saxen och kammen, är monterade, ta först bort överflödigt hår innan du påbörjar själva klippningen. Nära dynor, använd sax.

Bada din hund

Det går att tvätta hennes hund i badkaret eller på gården. För att förhindra att den glider måste du placera en halkskyddsmatta. Börja med att blöta hunden helt. Se till att pälsen kan rymma schampot ordentligt. Det senare skummar faktiskt bara på våta ytor. Gnugga kroppen med början på nacken, fortsätt gå mot svansen och avsluta med benen. Vid behov blöt och schamponera då och då. Undvik att placera den nära ögon och öron. Dessa delar kräver mer känsligt underhåll med en liten fuktig handduk. Skölj sedan hunden noggrant, tills sköljvattnet blir klart. Torka djuret med en hårtork eller handdukar innan du lämnar det utomhus. När borsten är torra, borsta och avsluta klippningen.