Hur man gör en snögubbe med plastmuggar?

Snögubben är en av julens emblematiska karaktärer. Tyvärr är det inte alla som får chansen att göra en riktig sådan av snö. Det går dock att göra en snögubbe själv med plastmuggar. Lätt att göra, snögubbe i bägare är ett original dekorativt tillbehör i huset.

Att göra en snögubbe

Samla det nödvändiga materialet

För att göra en bägare snögubbe behöver du:

 • Plastmuggar: deras antal beror på formen och storleken på den önskade snögubbe. För att förhindra att kopparna tar slut, planera till 400,minst, inklusive 200 små och 200 stora. För att få snögubben närmast en riktig är det en bra idé att välja vita eller genomskinliga färgade koppar. Muggar som är färgade eller med tryck kan förstöra estetiken. Du måste också vara uppmärksam på tjockleken. För att hålla kopparna på plats är det faktiskt nödvändigt att häfta dem. Det är därför en bra idé att välja behållare som är tillräckligt tjocka för att tåla punkteringar från häftapparaten. För att undvika slöseri är det lämpligt att använda använda koppar. När de tvättas väl är de användbara för att göra DIY-artiklar. För att hjälpa till med återvinningen av avfall går det till exempel att hämta begagnade koppar i närheten. Detta alternativ är ekonomiskt och miljövänligt, vilket gör att du kan slå två flugor i en smäll.
 • En häftapparat: för att kopparna ska hålla på plats är det nödvändigt att häfta dem en efter en. Normalt kommer medelstora eller vanliga häftapparater att göra susen. Undvik små häftapparater för att göra jobbet enklare. Klämmorna ska fästas i mitten av koppen. Totalt, planera för nästan 1500 häftklamrar.
 • Vissa dekorationstillbehör: Ofta är snögubben klädd i halsduk och mössa. För att få munnen och ögonen att sticka ut behöver du grankulor eller girlanger. För dem som föredrar att använda kartong, tillhandahåll lim och sax. För att tillbehöra bägarens snögubbe, använd bara de dekorativa föremålen runt huset.

Gör de olika delarna av snögubben

För att göra en snögubbe i bägare måste du gå igenom tre huvudsakliga distinkta stadier:

 1. Att göra snögubbens mage

Följ dessa steg noggrant för att magen ska formas ordentligt:

 • Häfta koppar 2 och 2 på sidosidorna. Detta kommer att göra det lättare att bygga bollen. Målet är att få runt 50 par koppar. Spara resterna. Du behöver inte häfta dem alla. Under tillverkningen, om par saknas, producera fler. Kanterna på kopparna ska vara perfekt anpassad. Denna regel gäller för alla stadier. Det är absolut nödvändigt att använda de stora tumlarna för att bygga denna del. Du bör också se till att alla är lika stora för att jämna ut magen. Det är bäst att arbeta på en plan yta, som ett bord eller golv, för att förhindra att mannen blir välvd.
 • Forma en krona med kopparna. För att göra detta, sätt 2 par koppar sida vid sida på bordet och häfta dem för att få en serie på 4 koppar. Fortsätt tills du får en halvcirkel. 10 koppar kanske kan bilda halvcirkeln. Om inte, lägg till parade koppar. Målet är att bilda en hel cirkel. Normalt behövs cirka 12 par för att bilda kronan. Antalet beror dock på behållarnas storlek. Eftersom koppen är formad som en stympad kon är basen mindre. För att bilda en båge är det nödvändigt att föra urringningarna närmare när du häftar dem. Var försiktig, om kopparna inte limmas ihop ordentligt kan de komma i linje, och cirkeln kommer att missas. När du har häftat varje sida, se till att försiktigt ta bort häftapparaten för att undvika att plastkoppen slits sönder.
 • När kronan är klar, häfta ett par ovanför. För att det slutliga resultatet ska bli perfekt kompakt är det nödvändigt att försiktigt klämma ihop sidosidorna på alla kopparna. De ovanför urringningarna ska vikas ner mot de nedre. Häfta sedan ett andra par, nära det första. Detta andra par måste också häftas till kronan nedanför, utan att glömma att luta det nedåt. Faktum är att vikningen är ett avgörande steg i förverkligandet av bollen. Fortsätt så här tills du uppnår en andra våning. Ibland, av någon anledning, kan det återstående utrymmet bara rymma en kopp, istället för ett par. För att undvika detta problem bör du bara göra 50 par i början, och behålla resterna. Normalt minskar antalet använda koppar med minst ett par.
 • Bygg en tredje våning på den föregående. Principen förblir densamma. När denna krans är klar, lägg till en fjärde. När golven formas minskar antalet använda koppar.
 • Bilda en slags igloo. Från femte våningen börjar de häftade kopparna ta en viss form. För att uppnå en igloo behövs cirka 7 våningar. Detta antal kan variera beroende på vilken typ av koppar som används. Denna igloo används för att hålla snögubbens huvud. För att hålla den stabil, undvik att fylla toppen helt.
 • Vänd den bildade halvklotet. För detta steg är det lämpligt att få hjälp av en annan person. Hon ska se till att hålla iglon på plats.
 • Bygg en kupol. Målet här är att avsluta magen. För att göra detta, häfta koppar enligt beskrivningen ovan. För att snögubben ska stå själv räcker det med två våningar till. Den sista installerade våningen fungerar som bas, när mannen är klar.
 1. Att göra huvudet av snögubben

När magen väl är gjord räcker det med att göra huvudet för att snögubben ska ta form. För detta steg är det lämpligt att följa samma procedur som för magen. De enda skillnaderna är storleken på de använda kopparna och finishen. Det är faktiskt nödvändigt att använda mindre koppar, med risk för att huvudet och magen är identiska. Istället för att lämna en del tom, som för magen, är det nödvändigt att bilda en komplett boll.

 1. Sätt ihop snögubbens kropp

När de två delarna av snögubben är klara, häft den mindre bollen, nämligen huvudet, till kupolen.

Dekorera snögubben i koppar

Det finns olika sätt att dekorera snögubben. Det enklaste sättet är att sätta två grankulor i stället för ögonen. För att förhindra att de faller, är det lämpligt att välja bollar av samma storlek som koppen och trycka dem till botten av behållaren. För att se till att de håller på plats kan du limma fast dem. Det är också möjligt att byta ut kulorna mot kartong eller girlanger. För att utgöra näsan räcker det att forma en kon med papper och att sticka den under ögonen. För att slutföra det hela, lägg till en lätt halsduk runt halsen.