Hur använder du Epsom salt i din trädgård?

Epsomsalt är en bra allierad i trädgården och ett hjälpmedel i grönsaksträdgården. Växter älskar det eftersom det ger dem de mineraler de behöver för deras fulla hälsa. Här är 5 saker att göra med Epsom salt i din trädgård.

Underhåll din trädgård och växter med Epsom salt

Epsomsalt: ett viktigt material för växter

Epsomsalt är en mineralkemisk förening. Vanligtvis kallad magnesiumsulfat, den har många förtjänster, särskilt i trädgårdsarbete. Detta ämne tillåter faktiskt bland annat att avvärja sniglar. För att göra detta är det nödvändigt att strö lite Epsom-salt på vägen som dessa skadedjur tar. Eftersom de inte tål detta ämne kommer de att elimineras.

Epsom salt främjar också groning. Således bidrar det till utvecklingen av frön eller frön. Den kemiska reaktionen som genereras av magnesiumsulfat orsakar en acceleration av reproduktionsfenomenet. Det främjar förökning och tillväxt av växter.

Magnesiumsulfat är också fördelaktigt för krukväxter i den mån det eliminerar naturliga salter som naturligt samlas i behållaren. Observera att den senare blockerar cellerna i nivå med växternas rötter och förhindra upptaget av näringsämnen I marken. Tack vare Epsom salt kan krukväxter äta ordentligt, vilket främjar deras tillväxt.

Epsomsalt främjar tillväxten av frukt och grönsaker

Epsom salt bidrar till utveckling av grönsaksväxter, till exempel tomat. Till en början hjälper det till att förebygga blomning ände röta. Denna sjukdom orsakas vanligtvis av en brist får spetsen på frukten att svartna. När den fortskrider sjunker denna svarta fläck in i fruktens inre och når köttet, vilket gör den olämplig för konsumtion. Således kämpar magnesiumsulfat mot spridningen av denna sjukdom.

Det är vettigt atttillsätt 1 till 2 matskedar av detta ämne i jorden under plantering av denna frukt. Som en intervju, a vattning tomatplantor med vatten blandat med en liten mängd av denna produkt (en matsked per liter vatten) rekommenderas i en hastighet av 2 gånger i veckan.

Observera att detta organiska ämne även är fördelaktigt för andra grönsaker, som t.ex paprika. Det gör det också möjligt att optimerade produktion. Effekterna av Epsom salt gör det möjligt att öka storleken på odlade grönsaker. Denna egenskap är också verifierad med pumpor.

Epsom salt för användning som gödningsmedel

I principgödningsmedel är ett organiskt eller mänskligt designat material som stimulerar växttillväxt. Epsomsalt är ett ämne som innehåller väsentliga näringsämnen för växttillväxt. Det gör det möjligt att få en bättre prestanda eftersom de naturliga näringsämnen som utgör den lätt assimileras av växter. Epsom salt används ofta som bladgödsel, det vill säga det strös direkt på bladen. För att använda det, fortsätt steg för steg:

  1. Häll magnesiumsulfat i vattnet i en vattenkanna;
  2. Vänta några minuter tills produkten har lösts upp;
  3. Vattna blommorna.

Epsom salt är också fördelaktigt för marken. Den berikar den med mineraler och bevarar dess innehåll. Vid brist stabiliserar och regenererar magnesium och syre jorden. Dessutom förbättrar det kvaliteten på substratet på näringsnivå. För att använda den måste du:

  1. Strö om en kopp av Epsom salt per paket av 10 m2 ;
  2. Vänd på jorden innan du planterar eller sår.

Epsomsalt för att stimulera vintergröna träd

De vintergröna växter kräver en stor mängd näringsämnen för att trivas. Således är magnesiumsulfat till hjälp för deras tillväxt. Arter somazalea där den rhododendron uppskatta det. Faktum är att denna naturliga produkt aktiverar fotosyntes och trädens löv får en ljus färg. Dessutom stärker Epsom-salt rötterna samtidigt som det optimerar trädens livslängd och kraft. Följande steg måste följas:

  1. Spridning en tesked Epsom salt per tomt på 10 m2 ;
  2. Utspädd en matsked av Epsom salt i 1 liter vatten vattning;
  3. Vattna träden på rotnivå.

Denna intervju bör upprepas varje gång två eller fyra veckor.

Epsom salt för att förbättra dina gräsmattor

Det är trevligt att se mycket gröna gräsmattor. Precis som alla andra växter behöver gräsmattornäringsämnen att optimera sin utveckling. Magnesiumsulfat deltar i bildandet av klorofyll vilket ger växterna sin gröna färg. Det är dock tillrådligt att följa några rekommendationer för att inte missbruka det. Således varierar mängden som ska användas beroende på vilken yta som ska behandlas:

  • 1,5 kg av Epsom salt är tillräckligt för 25 m2 ;
  • 3 kg är nödvändiga att underhålla 50 m2 av gräsmatta.

Det är tillrådligt att söka hjälp av en specialist eller att upprätta ett beräkningsblad för att inte göra ett misstag i den exakta doseringen av produkten. Observera att tillsats av magnesiumsulfat helst bör vara vår.

Epsom salt för att ge dina rosor näring

Särskild uppmärksamhet krävs för underhåll av Rosenbuskar, eftersom de är bland de känsliga växterna. Alltså kräver rosor visst näringsintag. Epsom salt är särskilt fördelaktigt för dessa växter eftersom det förbättrar tillväxten rosor och förhindrar uppkomsten av svarta fläckar.

Magnesium stärker cellerna medan sulfat hjälper blommor att tillgodogöra sig näringsämnen från jorden. De organiska ämnen som innehåller det främjar deras estetik. Således gör Epsom salt det möjligt att få vackra rosor med en riklig blomning. Dessutom förhindrar det deras försvagning och gulning av bladen. För att använda det, sprid bara en tesked magnesiumsulfat vid foten av varje rosenbuske. För att få rosor av någon skönhet är det nödvändigt att upprepa detta underhåll varannan vecka.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found