10 tips för att få ut det mesta av stranden

En liten oförutsedd händelse räcker för att förstöra en semester vid havet: eftermiddagsteet är inte längre fräscht, nycklarna är borttappade, barnen är uttråkade ... Lyckligtvis är det möjligt att tillbringa oförglömliga stunder på stranden samtidigt som man undviker dessa besvär. Fokusera på praktiska tips för att till fullo uppskatta sommardagarna vid havet.

Praktiska tips för stranden

Hur ockuperar man barnen på stranden?

Även på stranden kan barn snabbt bli uttråkade. Vissa skulle vilja tillbringa sina dagar vid havet, men utan att nödvändigtvis bada eller samla snäckskal. Lyckligtvis annorlunda aktiviteter är effektiva på att underhålla dem som:

 • Bygg ett stentorn;
 • Bygg sandmän;
 • Anordna en sandslottstävling;
 • Lär dig tekniken för att göra en perfekt rikoschett.

Vill du ligga i solen några minuter? Det bästa är att spela "Var är Charlie?" ". För att göra detta, välj helt enkelt en semesterfirare som bär ett särskiljande tecken som ett mönstrat parasoll, en atypisk baddräkt eller en färgglad hatt. Det är upp till barnen att hitta den personen! För att få ledtrådar kan de ställa frågor som har ett ja eller nej svar.

Planera aktiviteter att göra på sanden

Medan barnen har roligt kan vuxna ta en stund till att läsa till exempel. De återbesökt dart också perfekt för att hålla barnen sysselsatta på stranden. Helt enkelt:

 1. Rita målet genom att rita en cirkel i sanden;
 2. Gör små cirklar inuti;
 3. Ange de punkter som motsvarar varje zon.

Barnen turas om att kasta snäckskal eller stenar mot målet för att försöka få högsta poäng.

Göm dina tillhörigheter för att undvika stöld

Metalldetektorentusiaster och glassbarer är inte de enda som kan tjäna sin förmögenhet på stranden. Där går det även att träffa tjuvar. För att förhindra att en vacker dag sola sig i solen slutar på polisstationen, är det bättre att lära sig hur du korrekt döljer dina nycklar och värdesaker (klocka, ring, plånbok, etc.). Så för att njuta av stranden till fullo är det lättast att lämna dem hemma eller till gömma dem i bilen. Varning! Du måste välja förvaring som är osynlig från utsidan av fordonet. För att göra detta, dra bara värdesakerna:

 • I lådan ;
 • I bagageutrymmet ;
 • Under sätena;
 • Under en jacka.

För att bada eller sola i all stillhet, är det också möjligt att lämna dina personliga tillhörigheter i strandskåp. Döljande är också effektivt för att förhindra stöld. För att förvara dina tillhörigheter på stranden går det till exempel att återvinna schampoflaska eller solkräm.

Skydda din smartphone på stranden

På stranden utsätts en smartphone för olika aggressioner som sand, sol, saltvatten eller till och med stöld. Lyckligtvis finns det många enkla tips för att skydda den effektivt. För att undvika överhettning är det idealiskt att förvara din telefon i en väska för att placera i skuggan av ett parasoll. Dessutom sipprar sand lätt in i enheten och kan skada dess komponenter, för att inte tala om repor på skärmen.

Dessa olägenheter kan undvikas med en skyddspåse eller helt enkelt en fryspåse. Att investera i en anti-repfilm är också viktigt. När det gäller surfing, undervattensfotografering eller dykningsentusiaster, rekommenderas att använda ett vattentätt skyddsfodral. Som en påminnelse är smartphones bland de mest eftertraktade föremålen för tjuvar. För att simma med sinnesfrid är två lösningar möjliga:

 • Hyr ett strandskåp;
 • Använd ett strandvalv. Förvara bara telefonen i den här lufttäta lådan, stick den sedan i sanden under handduken och du är klar.

Håll mellanmål svalt

Strandsemester är ofta synonymt med värme. Olika tips är effektiva för att kyla ner picknicken och drinkarna. Förutom isförpackningar går det att hålla insidan av en svalare kyla tack vare frysta vattenflaskor. Snacks håller sig inte bara svala, utan alla kan återfukta sig själva. Var dock försiktig med att inte dricka för kallt vatten, annars får du ont i magen.

Isförpackningar kan också ersättas med vattenballonger. Tekniken är enkel:

 1. Fyll flera ekologiska latexballonger med vatten;
 2. Stäng dem och frys dem sedan;
 3. Förvara vattenballongerna i kylen.

De fryspåsar är också praktiska att ersätta ispåsar. Här är ett tips som också låter dig ta en drink:

 1. Häll cocktails i ekologiska fryspåsar;
 2. Frys dem;
 3. Placera fryspåsarna i botten av kylaren.

När cocktails har smält är allt som återstår att göra rostat bröd!

Njut av stranden med familjen

Dessutom, för att enkelt skapa ett utrymme för avkoppling och lek på stranden, finns det inget som slår lakanet! Bred bara ut den på sanden och håll den sedan på plats med påsar eller strandkorgar i hörnen. Du ska veta att bebis också har rätt att simma. Det enklaste sättet för honom att leka i vattnet under vuxens uppsikt är att ta med en slå samman uppblåsbar på stranden.

4 ytterligare tips för att njuta av stranden

Är bebisens hud täckt av våt sand? Varning! Det är viktigt att inte gnugga med risk för att irritera den. För att ta bort sandkorn på fötter, ben och händer rekommenderas det att strö dem med talk. Denna produkt absorberar effektivt fukt och torkar upp sanden. Allt du behöver göra är att sätta på en tvättlapp eller handduk så är du igång.

Slutligen semesterfirare som letar efter ett miljövänligt tips för lindra solbränna kan använda Aloe Vera isbitar. Det rekommenderas att förbereda dem dagen innan för att omedelbart lindra smärtsamma solbränna.